Pages

Tuesday, November 25, 2008

Our Daisy Path

Daisypath Anniversary Years Ticker

Daisypath Next Aniversary Ticker

1 more daisy path to come before much more daisy path...Praise and hope to Allah so we could complete every path smoothly...=)

Monday, November 24, 2008

weekend update : gi kenduri kawen lagi + jalan2

Dah mula cuti skolah..so byk la kenduri kawen...

1. Khozaimah dan Mustaqim : tapi tak dapat pergi kerana takde yang teman...huhu

2. Fatin dan Fezzuan : Fatin adalah opismate Cohort...


Otw ke kenduri Fatin...congrats to them...

isi minyak sebelum sampai...

pic with several caption..haha

L-R : Jun, Elina, Ain, Laili, Fatin, Fezzuan, Amy, Aku, Cikwe dan Irkham


Balik kenduri pergi singgah rumah Irkham..

Went to Sg.Tiang...salah satu kampung di Bagan Datoh

Bar Council member back to Bagan Datoh???

MakLong2 Mohd Aqiff yang gumbira...Maklong mana yang betul ni????..hehe

Sent regards to Le'an...hehe...flying kiss to Usop...hoho

Hehe tapi mana ada Usop, kat situ ada Elina....[kain pelikat lalala...-partner Anuar Zain nyanyi "kain Pelikat" Elina Razak..ni fakta auta je]

Dari rumah Irkham singgah sebentar di Jeti Bagan Datoh
Tepi jetty yang berangin gile...Terbanggggg!!!!!

Petrol pump old skool

Amy sedang menunjukkan potensi playgirl....hehe lakonan saja..since she insist to change her nick to 'Memey'..hihi
Manja ngan Cikwe

Ayu ngan Am...(Jun enterframe..huhu..=P)

Gembira ngan Usop...haha

On the way back beli buah-buahan....
Ni gambar last..pastu battery kangkingkong...huhu

Wednesday, November 19, 2008

My love







Ni mangsa gomol selepas kematian Ayam..sebenarnya ma tak bagi ambik gambar Ucang [nama sebenar Musang..nama lain Mumusa] sebab kononnya kematian selepas mengambil gambar yang nampak muka adalah significant pada meow2 sebelum ini..tapi masa balik awal bulan hari tu ambik juga sbb nak tgk gambar Ucang time rindu2~~~... Sbb tu bila Ucang pandang kamera tepat, 'Mak andam'nya tutup muka dia...

Sayang kat Ucang..tapi mestila sayang kat Abang Mad Kuala Berang lagi byk...~~8~~

Monday, November 17, 2008

Chicken Pox...ni dedicated to Cik Nadya

Pagi ni out of routine bila aku on YM cik nade was not around..selalu pepagi dia dah wish morning n meminta kata-kata semangat untuk menghilangkan Monday Blues [padahal aku pun serupe dia je..hee~~~~].. Oleh kerana saya pun mengalami penyakit MB itu, pepagi dah layan makan nasi kerabu kat pagar [nyampah kakak nasi kerabu tu...kerekkk + hampeh..PR failed!!!]

Sambil menikmati nasi kerabu dan sedikit-sedikit mengumpat kakak tu, dapat msg dari Nade..
"Eton aku kena chicken pox..mc seminggu"

Haaaa!!! mengejutkan sbb saya baru sahaja menceritakan kepada Nade akan kesakitan dijangkiti Chicken Pox sewaktu dewasa..tup2 dah kena .. takkan cakap pun leh menjangkit???

Seriusly sakit..Ingat lagi kejadian tu masa 2nd year kat ukm..pada satu pagi yang hening di bulan puasa sambil melayan2 homesick selepas baru balik dari kampung hari sebelumnya, terasa badan sakit2 nak demam..kerana itu layan la tido kat surau FST...baek punya tido bersebelahan beg ELLE hasil duit loan PTPTN tu..bangun2 je tgk hp dah hilang.. can u imagine kecurian pada bulan puasa??? bertambah la rasa sedih tu, demam plak, tetiba byk je jerawat kat muka...kesemua kesihan tu menyebabkan saya tak lalu nak dok kat kolej dan decided balik ke umah Makme..sesampai di rumah, layan badan yang rasa lemah2, tetiba Makme berkata..
"Ni chicken pox la Along"

Huuuuu~..chicken pox..tak semena-mena makin bertambah sakit rasanya..mlm tu tido dengan melayan sedih2 [yela..saya kan dijangkiti chicken pox..hee~~~].. Pada mlm itu juga tepon pakcik Farid mintak belikan tiket kat Seremban..dan esoknya balik BP [Seremban adalah bandar kesayangan saya...hahaha]

Lebih malang lagi..dapat tempat duduk sebelah kakak mengandung...terpaksala saya berpindah dan membuat bodo je bila kakak tu nak buat2 ramah..[sori la kak, ni satu2 khidmat sosial saya]..Tambah malang lagi, bas tu tetiba rosak jap..turun la kat tepi jalan dan nangis lagi...pas pakcik bas tu baiki bas dia, sambung balik perjalanan ke BP...

Chicken pox berlangsung selama 2 minggu..sepanjang proses tu saya 'dibolehkan' ponteng puasa oleh ma n ayah..mmg tak serupa org langsung sbb mood sakit tu mmg menyakitkan hati org sekeliling saya..betapa saya tidak sedar yang saya kerap minum air depan adik yang sedang puasa..[huhu sori la dik..aku kan sakit...hehe]..Suasana nak raya saya tak rasa langsung..malahan tak beli baju raya pun..yela nak raya ape muka dah cam kulit nangka...[huuuu~~~ sedihkan??]..

Pas raya seminggu baru la saya dapat kembali ke class..dengan muka berparut2... masuk2 kelas English, tetiba tutor saya marah..
"Why do u taking MC on that day?Did i told u that i wanted to do oral evaluation on everybody?Now how im gonna give a mark for u?"

Huhu tanpa sesaat pun saya diberi peluang untuk menjelaskan kesulitan saya hadir oral evaluation pada hari saya didiagnose chicken pox..oleh kerana masih blur2 saya tidak menerangkannya pada cik tutor itu sehingga pada 1 masa dia cool sket baru saya serahkan surat2 MC saya...Cik tutor memohon maaf atas kekasaran..ya im could forgive but i cant forget...huuu~~~`

Mak ayah saya sgt kasihan tgk parut2 di muka saya...segala jenis medication dibekalkan kepada saya untuk menghilangkan parut2 tu..kulit pisang mas, bedak sejuk, calamine lotion, Vit E..malahan mak ayah saya offer nak belikan Activa Scar Healer yang berharga RM200++ if saya insist nak...Tapi alhamdulillah kombinasi medication sedia ada dah cukup.akhirnya hilang jugak semua parut2 tu...yeay!!!!

Kepada Cik Nade..sabar ye...tak pe enjoy2 je MC nih.so u dont have to meet boss garang ko..juga TA malas..takyah gi miting...hehehe..kalu gatal2 badan ko try mandi air campur soda bikarbonat..makcik aku bagi petua nih sbb anak dia baru kena raya lepas nih...dah masuk 2nd week ko gi beli vit E kat farmasi..makan pun boleh takpun ko kuarkan minyak dari kapsul tu then sapu kat muka...Get well soon beb...

Sunday, November 16, 2008

weekly and weekend

Sepanjang week (in fact last week lagi) ni Cohort have to work for 5s...wat is 5s???myself don't even fully understand but yg plg penting untuk perlaksaan 5s ni i have to clean up my workstation 1st..hehe [for more info, may surf here http://www.ukm.my/pk/5S/5S.pdf


[Hanya menunjukkan gambar selepas 5S sahaja kerana gambar sebelumnya terlalu horror..tidak sesuai untuk tontonan umu..hehe]

Di cubicle ini juga adakalanya saya view my own blog [sometime update pun] dan selalunya saya akan view link2 pada My Brain Info... i like to view Saiful Nang blog ..http://blog.saifulnang.net/ i've been view his blog since he using fotopages lagi..kekonon that time dah nak kawen sgt n seeking for my wedding fotographer...tapi sekarang ni tak tau la cukup tak duit nak hire SN ni untuk my event soon..^_^



Pada hari minggunya masa diisikan dengan pegi wedding org..tapi dapat snap gambar sebab pengantin2 tak ready lagi...huhu..pas g pengantin pergi tgk cite Madagascar kat TGV Bukit Raja...sebab show start kul 3.30pm, terpaksa la tunggu duduk yang boring2 sambil mkn ice cream famous amos..nak masuk cinema, konon nak beli pop corn..tetiba barisan amat panjang..so kami postpone makan pop corn after habes cite..


sementara menunggu..[i luv the lighting..n him too..hehe]


ini adalah selepas abes cerita..

Sepanjang minggu ini saya juga sedang menjalankan proses detoxification..doc said maybe u have to detox since batuk aku susah nak baik even makan ubat..so i try taking Juvanex [selepas membaca blog Kevin Zahri]..sepatutnya mkn benda ni selama seminggu but i've dragged it maybe to 9 days sbb ada 2 3 hari lupe mkn..huhu.. tapi Alhamdulillah it help n batuk geting slower than before..hehe ada testimoni konon after detox blh loose weight..but case saya cam takleh je sbb saya suka makan2..haha..




[oh ye sebenarnya Juvanex ni ada shakernya tapi botol shaker tu ma da ambik so terpaksa la shaker pakai botol green tea ni...hee~~~..and rasanya not bad..cuma rasa lemon+kulitnya..pas kocak minum derah deh, sbb lambat nanti dia akan merubah bentuk jadi jeli2]

Thursday, November 13, 2008

Im Marty today

Huhu akhirnya saya telah berjaya mendapatkan headband Madagascar..semalam 2 McD saya pegi, gagal untuk mendapatkan Melman..tapi hari ini saya telah berjaya mendapatkan Marty...hehe sgt suke..\o/\o/\0/\o/\o/


Cuba menyamar sebagai Marty...^_^

Dulu masa Shrek dah beratur2 kat McD tak dapat..but this time mmg saya nak jugak headband lucu [indonesian lucu=comel] ini..En.A gelak2kan saya kerana betapa determine nya saya untuk tujuan ini...tapi saya pun comel kan..[haha ini sebenarnya adalah paksaan..huhu]

Wednesday, November 12, 2008

my fwen wedding updates

Sebenarnya posting untuk sepatutnya diletakkan lebih awal daripada lagu D..tapi kerana ia bergambar maka ia perlu diupdate di rumah..

Ni adalah perkahwinan Mimie or her full name is Mizarime..one of my schoolmate back in TIGS..she is even my classmate in form 1 and form 3 (hobby saya semasa di sekolah adalah naik turun kelas..hikhik ^_^)..Pergi kenduri ngan Nade, Hajar n Yah..then masa di kenduri ramai lagi rakan sekolah saya temui..K.pah (kawan saya yang sebenar berada hampir di HUKM tapi sbb sy takut nak pergi ke ward pediatrik tu..heee), syiefa, Shariana (dia comel, partner yang dibawa pun comel...~~~), Betty, Syikin, Fizzy (ni adalah kawan saya plg lama..primary-secondary-im ukm she's uitm- im Cohort she's UMBI), E-a, Yuana, Che' ROd (she also newly wed), Che Zett, Elisa.

Luckily pegi ngan Nade (sbb nade adalah org yg plg rajin jadi pengapit n pegi kenduri..cuma recently dia resign jadi bridesmaid..hehe~~~)..kalau sensorang mesti aku tak semangat nak pegi..tapi bila dah besar2 (mean older than while 17..huhu) jumpa balik kawan2 lama rasa excited juga walaupun semasa persekolahan dulu bukan bercakap sgt..Tetiba teringat situasi ni yg pernah digambarkan oleh cik mimi masa undergrads dulu..Dejavuuu ke cik mim??? [lama aku tak jumpa ko..hope blh jumpa di kenduri Fatim weekend ni...^_^]


Yah sedang memaksa photographer [saya le tu] untuk duduk di depan pelamin sbg TOL GATE GIRL


Memang kami suka bergambar tanpa menghiraukan pengantin


Semasa pengantin bersanding...


Banner kat jambatan masuk

Semoga Mimie dan Hafiz berbahagia hingga ke akhir hayat..dikurniakan anak2 yang sihat, ceria, baik dan cerdik tahap Dik Cerdas [huhu pening la dapat anak cam Shin Chan..hehe]...
Insyaallah menjelang hujung2 thn ni mmg updates mungkin byk berkisar org kawen..hehe kan dah cuti sekolah...=p

Pelajaran hari ini..huruf D

D untuk daun..
D untuk donat...
D untuk durian.......

Daun disiram..
Donat dimakan..
Lazatnya durian.....

This song dedicated to Enche Ahmad..the song was during having a teh o limau suam and neslo panas at the premise of mamak who always do accounting...

Tuesday, November 4, 2008

2008 cousins

this is my new 2008 cousin

1. Alisa Suraya : Panggil alisa...adik beradik semua pompuan..yang dua org bersama baby tu adalah kakak2nya..left one name Alia Sakinah and right one is Aisyah Saffiyah. Saya dan adik sgt suka pergi ke rumah mereka dan bermain-main dgn mereka kerana meraka sgt adourable n furthermore we don't socialize with kids for a longggg time.. (byangkan jela adik bongsu saya already 21 years old)








2. Iman Nurdania : ni baby yang ong..lahir pada 080808..she's bit small sbb she's premature baby..tapi Alhamdulillah semangatnya kuat and she's very active..anak kedua dan mempunyai seorg abg berumur 7thn bernama Haziq..saya sgt kagum dengan haziq sbb dia berupaya main Sudoku pada umur seawal itu..(saya hanya tau main Sudoku pada umur 25thn..haha)




[hehe cik cop pun ada dlm entry ni..tapi cikcop layan tido...huhu]

Sunday, November 2, 2008

Sejukkknyaaa GENTING..eh ke Melaka???

Lebih 7 tahun saya duduk berhampiran kota metropolitan, belum pernah sekalipun saya berpeluang menjejakkan ibu jari ke kawasan rekreasi popular org Selangor-KL = Genting Highland...Beberapa kali saya suarakan kepada En.A akan keteringinan saya itu... Namun begitu persetujuaan hanya akan diperoleh sekiranya saya tidak berhasrat untuk naik Roller Coaster..

Aklhirnya saya mengalah asal dapat rasa suasana sejuk Genting tu pun jadilah..maka tarikh 1 Nov 2008 adalah tarikh yg dipersetujui nak gi jalan2..hehe kami bertolak pagi2 naik ERL dari PJ Sentral ke KL Sentral dengan harapan dpt 'buka' pintu pagar taman tema dan boleh balik awal..Sesampai kat KL sentral, berkejar2 ke kaunter bas Genting tu..mlgnya paling awal ialah jam 2.00pm

Untuk sekian kalinya terkubur harapan saya dan berjalan cepat2 ke bangku2 depan NILE BOOKSTORE..tgn dah lenguh pgg baju panas [yela kan Genting tu sejuk]..Kasihan En.A terpaksa memujuk kerana kesentapan saya atas kegagalan misi ke Genting itu..tak semena-mena, pujukan yg lari dari tajuk... "Jom kite pegi Melaka?"

Saya masih melayan rajuk saya sewaktu tgn saya ditarik menuju ke Puduraya..kami meneliti kaunter2 tiket dan mencari penjual tiket yg kami rasa yakin..jam masa tu pukul 10.30am dan kakak kaunter tu kata tiket plg awal ialah 10.30am dan berikutnya 11.00am..kakak tu bagi kami tiket 10.30am dan katanya kami still boleh naik bas pukul 11.00am klu bas dah gerak..berlari2an la kami ke platform 18 nak kejar bas..
Bila dah naik bas, brader bas tu kata tiket ni bukan tiket bas kami..haa!!!! kitorg kena tipu ke?tapi luckily brader bas tu tak halau kitorg wpun ada potensi kena halau klu bas tu penuh..huhu nasib baik bas tu kosong..hee~~~~

Kami menikmati perjalanan dgn tido sbb dah pnat berlari2..[huhu dah macam peserta Amazing Race takpun Explorace pun ye]..Kami sampai Melaka Sentral dalam durasi 2 jam.. sedang elok zuhur dan sbb hari ni kami musafir, so blh la combine asar sekali..^_^..

We are here ..Melaka

Pastu cari tempat mkn plak..sbb ada McD paling dekat, so situ la yg kami tuju dulu [ malas nak jln jauh2 lagi].. sedang menikmati Fries tertiba nampak cik Miza 1 famili...huhu pas bertahun tak jumpa walaupun dia hanya keja di Putrajaya dan duduk di Bangi, masa kat Melaka baru jumpa..benarlah keciknya dunia..alahai comelnya anak buah saya bernama Ifwat tu..tak lepas2 tgk muka Auntie Ciketon dan Uncle Ahmad sbb kitorg pakai specs..

His routine at McD

Mama Ifwat, Ifwat and Auntie Eton

Kami mencari bas nak ke Mahkota Parade [sebenarnya dah takde hala tuju] Ya Allah naik bas tu mmg kena berzikir byk2..hipotesis kami bas tu cuma ada sampai gear 2 shja..punya la lembab, takde aircond... [abg, panas la...kipaskan...hehe].. Kami pusing2 mall tu dan pada jam 5 kami mencari kenaikan pulang ke Melaka Sentral sbb bimbang kalau2 terpaksa naik bas lembab tadi dan tiket pulang ke KL ialah pada jam 6.00pm...setelah 15min menunggu, kami memutuskan untuk menaiki teksi dgn tambang sebyk RM15..boleh la tu kot..standard la pelancong kena ketuk harga mahal2..tapi kire okla sbb pakcik tu bawak kitorg pusing2 Melaka otw nak ke Melaka Sentral...

Mahkota Parade

Jam 6 kami naik bas dan sampai KL kul 8...sepanjang perjalanan kami mengira kos perbelanjaan seharian..hehe tak pasal2 pegi Melaka..To my dear, mana2 pun pegi it can be fun if u r along the road...{huhu manis tak ayat saya???heee~~~~}