Pages

Wednesday, November 25, 2009

Why i wanna be assistant registrar?

Saya baru blik ujian untuk post assistant registrar (AR) di ukm..ape mende la AR tu?klu undr jpa pnya skim sama kot ngan pegawai tadbir.tp kt uni2 nama jwtn jd AR..
Patut sy blik kg hr ni,tp smlm kul 11pg sy dpt sms suh attend exam..mmg xready lgsg nk exam.tp untuk m'buka chances sy b'krja di bangi seperti yg sy mimpikn,doakan stiap hr,why not sy try..ye la priority sy ialah dpt tmpt keja dkt dgn umah bkl suami dgn hrpan sy akan mudh m'jlnkn responsibility kekeluargaan..kan syurga seorg isteri di sisi suami..
Tp bukan la kerana test sy xblik.sy blik kg mlm ni bas kul 9.30.naik di plaza rakyat..harap2 tunang sy dpt hntar.kesian dia demam.tp sy hrp juga dia dpt hntar..mmg sy hrp dia dpt hntar..(nk nangis dh ni..tsk..tsk..tsk)..
Kesian tunang sy dmm.msti lenguh2 bdn..xpela dh jd wife nnt i jaga u time u dmm,tp i doa juga hr2 agar kite sht sjhtera sntiasa fit. Boleh b'ibadat, jaga keluarga,anak2,cr rezeki..

p/s:terima kasih dear kerana sudi anta i ke plaza rakyat..i hargai pengorbanan u..i syg u..

Tuesday, November 24, 2009

Salam dari Chocville

Tadi dapat keja daripada founder chocville [iaitu diri saya sendiri] untuk mengkhabarkan berita gembira tak hengat ni kepada seluruh warga Batu Pahat terchenta...

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kami ingin berkongsi pengetahuan kami tentang coklat dengan anda.. Untuk sekian kalinya selepas kelas pertama kami pada 11 Julai lalu.. Kali ini (28-30 Nov) kelas untuk warga Batu Pahat akan dibuka kembali dan anda dijemput untuk menyertainya..

Kini anda boleh menjadi salah seorang 'chocolatier' seperti kami…

Dibuka juga untuk tempahan coklat bagi yang ingin merasakan kesedapan rasa coklat buatan tangan daripada kami...

Kepada mereka yang berminat, sila hubungi terus kami : 0127147126

"Lazat, Sihat, Teringat2'

Terima kasih...

Faziatun Nisa' Yusof Basha

Chocville Founder http://chocville.blogspot.com

ALFAZYA RESOURCES (001888028-H)

Sunday, November 22, 2009

Blog Paling Cool

'Create
Copy this code to your website to display this banner!


Baru2 ni kan saya baru dapat award..baru saya sedar saya tak penah bagi award kat org...[huh!! kedekut]

So award ni saya tujukan kepada kawan2, follower and sesiapa yang linkkan blog saya didalam blog mereka..ini termasuk yang linkkan Chocville oke...

Saya tak listkan blognya di sini, tapi nnt saya akan pergi ke blog kawan2 n tinggal msg kat blog kawan2..nnt boleh ambik code award ni kat entry ni or kat side bar ye..tq...^_^... ♥ uollsss

Saturday, November 21, 2009

Mencari idea untuk menulis blog dihujung minggu


Tu last status FB saya semalam petang.. sbb mmg takde idea tak tangan saya terlalu gatal2 nak type entry blog...padahal cam la penting sgt [eh sgt penting tau..nnt penunang ter boring tak dpt blog baca tunang dii... wargghhhh]

Semalam takde notebook lagi..since notebook ni dpt time weekend je, so ptg jumaat saya buat suare2 manje supaya penunang ter bagi saya notebook..then dia kata okla, tapi maybe dia bagi kat saya hari sabtu [hari ni la..ni leh tulis blog sbb baru dpt notebook ☺.. tq ♥]..

walaupun tak dpt notebook, tapi saya gi mkn2 juga ngan dia...so mlm tadi selepas Nur Kasih [huhu semalam ayat Nur Kasih tu gile syahdu...tsk..tsk..huuu cik Mimi nanges kah???] saya gi makan ngan penunang ter...sbb cam dah mlm, so kuar ngan selebetnya je la kan.. saya pakai t-shirt ngan sarung sweater je.. so kami heading to McD Drive thru sebelah PKNS BBBangi..parking2 keta..masuk McD.. beratur2...sampai depan kaunter..

"ye bang akak, makan sini ke take away?" staff kaunter McD
"err makan sini...saya nak Double Cheese Burger n coffee.. Fazya, Fazya nak ape?" penunang ter

Saya toleh kat penunang ter saya..saya gerak gi depan sket...

"err dik, bubur McD ade?" tunang dii
"ala kak sorry, dah abes... err kak baju akak terbalik..." staff McD sambil sengih2..

OMG..siot tul la..malu ni dgn penunang ter.. terpaksa buat muka sgt cool.. sambil sambung order...haha

"err dik ayam goreng spicy ngan tea" tunang dii yang pakai baju terbalik meneruskan sessi mengorder...

Ok jugak la..sedap gak makan McD ngan pakai baju terbalik.... Nikmat..nikmat..nikmat..abes la ayam tu...Seb baik penunang ter tak buat ulasan..klu tak nanges meraung2 saya masa makan ayam tu..huuuuuuuuu

Hehe takpe mak saya kata klu pakai baju terbalik mean nak dpt rezeki.. Aida [housemate saya] kata pakai baju terbalik maknanya nak kawen tak lama lagi...haha..suka2!!!!!..[melompat2 gembira!!!!]

p/s #1 : Korang tau apa makna pakai baju terbalik yang lain2 selain daripada di atas?
p/s #2 : So tak semena2 saya ada idea nak menulis blog kan????

Thursday, November 19, 2009

Award

Saya terharu ni..[isk..isk.... sob...].. Ada blogger bagi saya award.. pertama kali dapat award... [huhu kasihan..eh saya berblog bukan kerana award, ini adalah kerana minat -> ayat cliche artis ternama]..

Mula2 saya confuse2 gak blogger encik pereka cerita ni nak bagi award blog saya mana satu.. bila saya dok tgk report kat Nuffnang.. rupanya award ni diberikan pada fazya.blogspot... yeeeee tepuk tangan [clap2..clap2]...Ombakkkkkkkkkk!

Terima kasih kat encik pereka cerita.. saya rasa lebih artis sbb blog encik pereka cerita review pasal filem2... [saya terasa pelakon skang ni..]..

Okla nak sambung main Google translator ngan Social Interview FB...

p/s : errr ada sesape tak nak bagi saya award lagi??? [haha tak malu..]

Buta : Blind

Oyen send back to Pet Clinic UPM, Ayah and Mama went berchenta throughout the day ... As mentioned yesterday, the beautiful Tu Mama kan je trailing like Mama's father worked so even follow father gi anta dokumen2 important to peguam2 other ... [Mama I intend to be lawyers?]

Kejap2 hot summer weather, then I ujan .. Mama haihhhh contact lens in the eye as not comfortable .. Finally, the contact lense Mama fell during ambik ablution [wahhhhh gratitude Alhamdulillah, but I have my fiancee who's OK ...].. Huhu abes prayers father asked gi eat, the way Mama kat eyes and blur the bright side .. kecik and the next big bersinar2 [Tu Mama beautiful eyes wear contact lenses Alluring tu kan] .. last had contact lenses also let go another side to avoid embarrassment tu regarded father right to point ngan Mama full love ... [alien to be my wife this ????]

Then father asked jalan2 eating jap ... Hose father was Mama MLS I berpimpinan hands [cancel ablution nnt .. hoho] follows his speed road .. But Mama jln lah accompanied kerabunan the samar2 tu bersungguh2 while father see a brown shirt ... if the father near sket Mama ckp,

"Err can not nnt u i anta balik umah ambik jap specs prior g tgk keta i.. Contact lens I fell, I do not see a drive" Mama beautiful persuade persuasion sent to his home ..
"Aloh tunan day to me, guane contact lens fell leh ni?" Father said [he tranung slang pun tak ckp, sajer wat je plus added]

p / s: I'm not allowed to go through LASIK .. I nak collect duit nak beli set AH Jewelry tu .. I will make sure my child nnti will supply enough carotene to not be like this ... haiihhhhhh ......

p/s sebenar2nya : saya main2 google translator [patutnya translate working instruction].. article asal http://fazya.blogspot.com/2009/11/buta.html

Wednesday, November 18, 2009

Working Instructions for acreditation ISO IEC 15189

Working instruction seorang yang berjiwa zoologi.. ♫♫♪♪

Ya saya mmg rebel... i can't wait for long leave next week... Home sweet home... I miss my mom, my dad, my kitties, my bed...☺

p/s: dear ♥ definitely missing u is always...nak pinjam bahu....saya janji akan berusaha distribute CV lagi...

Monday, November 16, 2009

Buat Duit Dengan Blog

Sekian kalinya blogwalking dan mencari contest [ala2 30 hari mencari cinta gitu la..hehe]... sambil2 refer2 blogroll saya, Puan Siti Sifir yang selalunya akan ada update,dari situlah jumpa blog Puan Masayu.. jumpa satu buku yang menarik [asal menarik je ade kaler pink..] yang rasanya dekat dengan jiwa saya dan mmg saya dah buat pun secara berdikit-dikit... Apa yang saya dah buat?????

klik gambar untuk membawa anda kepada contest menarik ini...^_^

Puan Masayu ada tanya saya??? [haha berangan di interview neh...]

1. Apakah status anda kini????
Saya adalah seorang pekerja kontrak sebuah badan berkanun yang selalu berangan-angan supaya Ketua Jabatannya mengumumkan staff jabatan ini boleh bekerja dari rumah..[haiihhhh mimpila agaknya] ...Di masa lapang saya mengisinya dengan mengajar, membuat coklat dan menjualnya ceritanya di Chocville...♫♫♫
Create your own banner at mybannermaker.com!
iklan sket.....☺☺

2.Apakah impian anda di masa hadapan???
Alangkan jawab soalan pun leh berangan, mmg la saya ni banyak impian..
  • menjadikan blog saya lebih efisien dan lebih masyuk daripada pendapatan saya di badan berkanun berkenaan
  • dari dulu lagi saya mengimpikan dapat bekerja dari rumah dengan harapan saya boleh menjaga dan mendidik ♥♥♥♥ generasi masa hadapan saya ☺♥♥♥♥ dengan tangan saya sendiri..[wahai anak2, murnikan harapan 'ibu' ini...heee ☺]
  • saya berhasrat nak develop satu hub [wah!!!! saya yang berwawasan ] latihan kepada generasi muda dengan skill2 tertentu supaya "kekangan payah nak dpt pasaran kerja dengan orang" dapat ditangani dengan mudahnya dengan cara bekerja sendiri dan juga tidak bergantung harap untuk dpt pencen kerajaan..
  • Sbb saya nak selalu ada fleksibel time untuk diri sendiri, keluarga ♥ dan bakal keluarga ♥☺♥
  • Dan sememangnya saya sangat gembira menulis blog [melompat2 gembira!!!!]
Anda semua dijemput untuk join juga contest/giveaway ini..thru email juga boleh kot... syarat2nya mudah saja ;

1.Anda perlulah menjadi follower blog itu
2.Pautan blog naufal di blog anda
3.Letakkan buku pilihan/contest di side bar blog anda [macam saya buat]
4.Siarkan entri berkenaan contest ini di blog anda dan pautan contest ini [ni saya tgh siapkan untuk anda baca...hehe]
5.Tarikh tutup sehingga diberitahu kelak
6.Buku pilihan adalah berdasarkan kesesuaian jawapan anda.
7.Terbuka kepada wanita/pelajar/lelaki (jika mahu hadiahkan kepada isteri)
8.Sila nyatakan/tinggalkan komen untuk mudah saya menjejaki anda [ ok dadaaaaa saya nak p comment kat blog naufal ni...:p ]

Sunday, November 15, 2009

Perempuan cantik, keibubapaan dan Tukang Masak Sedap

Hehe tajuk PERASAaN semuanya...Minggu ni [mean until im writing this post] adalah minggu saya memuji diri sendiri [he said so..] Emosi Perempuan Cantik tu terbawa-bawa dari hari lawatan ke rumah Iqlima Wafiyah diikuti wajah keibubapaan kami setelah membawa anak meow kami berjumpa veteriner [yang, cari balik ubat oyen ye, dia kena makan antibiotik tu...haha trying to act so motherly...hoho]


Postcard from Oyen missing his "mother" so much written by Papa Oyen

That's y i said we're Orangee Parent

Oh ye selepas berangan2 menjadi Perempuan cantik dan bersifat Keibubapaan tu berlaku, saya berangan juga menjadi seorang Tukang Masak Sedap.. aktiviti ni colaborated with my dearie Housemate Cik M...hehe...Selepas membaca blog Chika saya asyik menelan2 air liur teringin je [walaupun orang lain yang mengandung] nak buat nasik lemak... saya jarang sgt memasak makan2 yg involved santan sbb saya rasa leceh nak jaga thp optimum santan neh...tapi overall rasanya ok..sangat sedap [ape?APE?APE?...ni kan sesi memuji diri sendiri!!!!]

Sengaja hendak post gambar yang tidak di crop atau edit untuk menunjukkan keadaan seadanya sebagai bukti ianya ikhlas dari rumah..haha

Ini lah rupe nasi lemak yang menyelerakan [sbb kitorg melantak this nasi lemak untuk semua meal hour ; Brunch + Teanner....

Pada malam harinya kami masih bersemangat memasak dessert untuk menyedapkan tekak kami iaitu Puding Karamel n Brownie Biskut Marie a.k.a Kek Batik...[gambar tidak diambil sbb nnt korang nangis terliur tgk kesedapan hasil masakan itu...]

Kenapa saya mesti jadi tukang masak sedap??
  1. untuk memasakkan makanan yang penuh kasih sayang kepada bakal suami saya [errr... u terharu tak ngan ayat manis ni?????]
  2. supaya saya ada pelbagai list makanan sedap yang boleh dimasak, so bila suami saya nnt puji saya masak sgt sedap, saya tak ulang masakan yang dipuji selama sebulan setengah...
  3. supaya generasi akan dtg saya [saya pinjam quote opis saya] tidak terdedah dengan makanan kedai yang tidak diketahui sumber pelarisnya bagaimana apetah lagi status kebersihannya...
p/s #1: mybe nest week akan sesi sarapan sardine rolls....
p/s#2: tak sia2 tukar gas masakan pukul 12.00am

Friday, November 13, 2009

Sesat

Saya boleh drive dgn baik agak lmbat...lebih kurang 5 thn lepas je.. masa tu umur dah 22tahun.. ketika tu saya terpaksa pandai sbb company yang menawarkan fresh graduate ni kerja MEMESTIKAN saya boleh drive keta n ada kereta [huh!! org lum keja dah suh beli keta]...

Pada awal musim pekerjaan tu sgtla stress sbb saya sgt takut bwk keta, pk jln kl bersimpang siur, sesat...tekanan...tekanan..tekanan.... mujur juga saya ada seorg adik yang berbakat jadi instructor kelas memandu [ki ko leh wat part time kot]... selain faktor2pemanduan, parking juga salah satu masalah dlm batu jemala saya ketika itu... FYI gaji yang saya dpt ketika itu [dah la sikit] saya habis membayar duit keta, minyak dan menanggung instructor saya tu... haihhhh barang yang lepas jgn dikenang.. Masa adik saya ada saya rely on dia [haha g jumpa customer pun bwk adik]... tapi lepas sebulan, bila politeknik Jalan Kongkong Masai tu dah panggil budak2 dia masuk balik... terpaksa la saya berdikari...org yang paling risau ialah Ma saya disebabkan oleh perkara2 yang dinyatakan diawal paragraf ini... [haha rasa ayat cam peguam u...]

Keberanian saya untuk memandu ni muncul bila dah lepas terlanggar jambatan kat Kg. Tengah, Puchong tu.. [2 years ago saya masih nampak serpihan bumper keta saya dalam parit kg tu..hoho]... rest masalah yang tinggal ialah jalan Lembah Kelang yang bersimpang siur dan boleh membawa kepada SESAT...tapi sbb saya ni seorg yang percaya dengan kawalan minda [haha ni ayat motivator plak], saya hard thinking sangat pasal sesat tu kerana mind setting saya hanyalah untuk sampai tempat dituju dengan selamat pergi dan balik...

Sehingga kini, walaupun saya tak suka dengan kerja saya yang tersebut ini... tapi perancangan Allah itu mmg sgt baik.. klu tak dilorongkan saya kerja di tempat ini, mungkin sampai skarang saya tak pandai memandu, mungkin sampai sekarang saya cuma ingat jalan2 di Batu Pahat je...

Tips2 untuk mengelakkan sesat :
1.Sediakan minda anda bahawa anda hendak memandu pada hari tersebut..ambil seberapa lama masa anda mahu.. klu tak mau drive pergi hire seorg pemandu... hehe

2.Rancang perjalanan anda dan cuba google map tempat yang dituju atau klu anda suka pandangan topografi, boleh juga save gambar google earth [free version pun dah ok]

3.Awasi setiap papan tanda sepanjang perjalanan anda, sekiranya tidak dinyatakan tempat yang anda ingin tuju, kenal pasti bandar terdekat dan landmark yang mudah diingati.

4.Pastikan telefon bimbit anda cukup kredit atau telah dibayar bilnya atau kedua-dua sekali sbg persediaan untuk mendapatkan bantuan ketika sesat.

5.Kenalpasti individu yang boleh anda rujuk ketika sesat.

6.Kalau ternampak RnR atau stesen minyak berenti sebentar untuk tempoh bertenang, mengeluarkan sedikit wang persediaan sekiranya anda tersesat lebih jauh dan isi myk penuh2 supaya klu sesat anda tidak panik takut kereta terberhenti di perjalanan..

7.JANGAN PANIK..JANGAN PANIK..JANGAN PANIK.. kalau sesat pun anda TIDAK AKAN sampai ke London hatta Zimbabwe sekalipun [klu sesat leh sampai oversea, saya rela sesat...]..Pihak Imigresen Malaysia masih akan bertanya "mana pasport atau visa anda?"... Anda masih dalam negara Malaysia tercinta ini dan klu tak jumpa sangat, pulang sajalah ke pangkal jalan...

Thursday, November 12, 2009

Siri minggu Keibubapaan

Hari ni seperti berpoya-poya [selalu pun sama je] sbb email semua takleh buka..baik yahoo kea tau gmail yang selalu saya agung2kan senang nak attach file tu tak leh nak buka…
Saya suka simpan document keja dalam email sbb kekonon tu mcm back up klu satu masa nnt pendrive saya hilang…[lagi satu saya selalu lupe location dlm pendrive tu kan..]..kadang2 contoh surat ke file yang saya nak tiru dari org pun saya suh ata kat email sbb saya kedekut ruang pendrive saya…

Bila tensi kan saya suka bagitau kat blog..padahal blog juga takleh buka dashboardnya hari ini… ni bukan direct posting di blog pun..sesukasuki menaip di dalam word doc pasti dengan harapan weekend ni dpt notebook dari Papa Oyen [hari tu panggil ayah?????] terchenta supaya Mama Oyen dapat update blog dengan pelbagai laras bahasa yang bercampur baur…
Petang semalam Papa Oyen sampaikan poskad kiriman Oyen kepada Mama Oyen [minggu keibubapaan masih lagi berlangsung..]

“Mama Oyen…
Oyen nak ballliiiiikkkkk!!
Wad UPM ni tak best
Oyen nak Mama ngan Papa…
Oyen nak Mama dokong..
Papa di mana ni????”

Huuuuhu kasihan sungguh anak singa kecil [panggilan lagi manja] saya tu…Papa, nnt Oyen dah sihat kite bawak dia jalan2 macam kite wat photoshoot dulu eh…

p/s #1: skang email dah leh bukak..
p/s #2: kata nak update weekend konon...huhu..weekend saya updatekan gambar postcard Papa Oyen anta semalam.. tq Papa..♥♥ u....

Tuesday, November 10, 2009

Buta

Balik hantar Oyen ke Klinik Haiwan Kesayangan UPM, Ayah dan Mama pergi berchenta sepanjang hari... Seperti yang dinyatakan semalam, si Mama yang cantik tu kan suka je mengekor Ayah bekerja maka Mama pun ikut Ayah gi anta dokumen2 penting ke peguam2 lain... [Mama berhasrat nak jadi lawyer ke???]

Cuaca panas kejap2 panas, pastu nak ujan.. haihhhh contact lens Mama seperti tak selesa di mata.. Akhirnya sebelah contact lense Mama jatuh semasa ambik wuduk [wahhhhh syukur Alhamdulillah, tapi saya sudah tunangan orang oke...].. Huhu abes solat Ayah ajak gi makan, Mama jalan ngan mata sebelah blur dan sebelah terang.. sebelah kecik dan sebelah besar bersinar2 [ Mama cantik tu pakai contact lens Alluring eyes tu kan].. last terpaksa juga let go contact lens sebelah lagi tu untuk mengelakkan malu dipandang Ayah tepat ke mata Mama ngan penuh rasa cinta...[alien ke bakal isteriku ini????]

Lepas makan Ayah ajak jalan2 jap... Kaki panjang Ayah buat Mama mls nak berpimpinan tangan [batal wuduk nnt..hoho] sbb dia jalan laju.. Maka jln lah Mama ditemani kerabunan yang samar2 tu sambil bersungguh2 melihat baju coklat Ayah... bila Ayah dekat sket Mama ckp,

" Err boleh tak nnt u anta i balik umah jap ambik specs dulu baru g ambik keta i..contact lens i jatuh, tak nampak nak drive" Mama cantik memujuk rayu dihantar ke rumahnya..

"Aloh siang ke tunan saya, guane contact lens leh jatuh ni?" Ayah berkata [dia tak ckp slang tranung pun, sajer je wat tokok tambah]

p/s : Saya tidak diizinkan untuk go through LASIK..Saya nak kumpul duit nak beli set Permata Hijrah tu..saya akan pastikan anak saya nnti akan cukup bekalan Karotene supaya tak jadi begini...haiihhhhhh......

Monday, November 9, 2009

Mama n Ayah???

Hari ni saya bercuti untuk menghabiskan cuti tahunan saya yang perlu dibayar bila dpt surat nnti...hehe wink2 ** [merah tu tanda saya sentap!!!]

So bila bercuti saya menghabiskan masa mengekor tunang saya pergi buat kerja [haha queen control gilllller kan..hello ni tanda ].. bukan gi keja pun, gi bawak kucing kesayangan kami si Oyen tu gi Klinik Haiwan Kesayangan di UPM.. [mmg sayang sungguh ]



kucing Oyen bersama perempuan cantik

Haha bila sampai klinik Haiwan Kesayangan UPM tu, kami masuk registerkan kucing kesayangan kami ni untuk jumpa doktor... huhu mmg menangis la klu doktor orang tgk layanan petugas kesihatan klinik haiwan ni... senyum dan mesra...

Jumpa ramai org bawak meow2 masing2.. tetiba ada seorang auntie menegur kucing kesayangan kami...

" Eh ni nama ape" Auntie A [lupe tanya nama]

" Nama dia Oyen " Si cantik berkata

" Ha Oyen, tgk mama ngan ayah cuti hantar Oyen pegi klinik.." Auntie A

huuuuuuu Mama dan Ayah berpandang-pandangan.....huuuuu sabar Auntie A... Insyaallah kami akan realisasikan impian Auntie A.. ☺

papa tolong doc check..hehe

bukak mulut sayang

Doktor kata.............
"we think we need to admit him and give him some drip to neutralize if there's poison inside him...and we will do blood test on him to identify what is his real problems.. we'll ensure he gonna some meal as soon as possible.."
Huhu Oyen admitted kat Klinik Haiwan Kesayangan UPM selama 3 hari... sedihnya... cam nak nangis tinggalkan anak kat hospital.. sabar ye sayang.. nnt dah sihat "Ayah ngan Mama" ambik Oyen ye...

Sunday, November 8, 2009

Aku sebuah kerusi

Aku sebuah kerusi .. Aku berwarna merah.. Aku tinggal di Stadium Nasional Bukit Jalil..Di sini aku tinggal bersama kawan-kawan ku yang lain.. Kami amat gembira tinggal di sini..mmg sungguh2 gembira

Sudah hampir beberapa tahun aku tinggal di sini..pada hari -hari biasa ada makcik cleaner yang tolong membersihkan badanku... Ahhhh segar sekali dibersihkan sebegini... bahagia gembira rasanya...terasa ingin bernyanyi2 kecil ♫

Pagi2 hari ni aku rasa berdebar2.. Daripada bual2 orang yang memeriksa keadaan kami, ada perlawanan bola hari ni..heee negeri mana agaknya lawan hari ni... ah takpelah, yang penting, aku berkhidmat sehabis baik....

Sekarang ni... huhuhu kenapa badan ku kehitam-hitaman ni? kenapa panas ni? kenapa ni??? kenapa kenapa kenapa???????

Beginilah nasibnya aku sebuah kerusi di Stadium Nasional Bukit Jalil selepas perlawanan bola antara N9 dan KELANTAN....haiiihhhhhhh!

p/s #1: mesti cik mimi ♥ entry hari ni...

p/s #2 : kepada Alfateh kelantan lagi...

p/s #3 : saya doakan kelantanese sentiasa sabar...

Saturday, November 7, 2009

♫♫ sudah jadi...♥♥

Saya selalu tgk update status FB kak Nuhr Ikeen ada simbol2 gitu... tersangat la eager [jeles juga tau...hehe...].. Tapi sebab saya kan seorang yang cintakan ilmu [haha ☻] saya pun memujuk beliau jadi sifoo saya..

taraaaaa..... sekarang sudah jadi....[melompat2 gembira!!!!!!!!]
♫ ♥☻⌡♦ [ni la antaranya...tiga yang depan tu je paling excited nak guna..^_^]

camana nak wat????
Meh saya tunjuk meh [seee saya tak kedekut ilmu tau...]


Tekan kedua-dua papan kekunci ni serentak..[hehe sbb klu tekan Num lk tu tak function klu tak tekan fn]
Pastu tekan


+ JU atau QL atau QK atu korang try la huruf2 lain .

Lepas dah buat simbol2 tu, korang deactivate balik Num lk function tu..karang korang [saya sendiri sebenarnya] gelabah2 kenapa huruf K jadi nombor 2...
Ok la tutorial sengal habis sudah selamat ♫♥☻

Friday, November 6, 2009

Betul

"Maklong*, Maklong ni cantiklah..Wafi suka Maklong dtg rumah Wafi.. Maklong jgn la balik..^_^ " kata Wafi**

"Oh yeke cantik" [tersipu-sipu malu]

*Maklong tu ialah panggilan anak2 buah [at the moment anak2 kazen saya] kepada saya..

**Wafi ialah anak kazen saya, nama penuh Iqlima Wafiyah..berumur 5 tahun

p/s #1 : Budak2 kecik tak penah menipu kan?????
p/s #2 : Mesti 'Paklong' pun nak ckp benda yang sama macam Wafi cakap kan????? :p

Thursday, November 5, 2009

Sequel Enjoying Plagiarism : Catatan Pemplagiat di hari kedua

Hari semalam saya seperti bersusah payah memplagiat artikel blogger yang insyaallah akan jadi sedara sedari saya..Hari ni berhasrat mencari artikel2 penulis2 blog dalam senarai saya untuk diplagiat [sbb klu ambik dari blog tak kenal sangat nnt diorang leh saman saya.. uhhhhh tapi takpe saya ada peguam pembela...haha]

Malangnya takde yang sesuai nak diplagiat sbb semuanya panjang2 [ saya rancang nak plagiat entry satu dua ayat je]... saya bukan sgt rajin juga nak buat semakan pruf petikan2 blog ni, malahan penulisan saya sendiri takde semakan pruf... Sbb tu klu bila dibaca semula nukilan cetusan rasa kreatif tak ingat [macam sgt best la kan...] gile banyak salah eja..Itu belum kire kalau disemak oleh ketua jabatan saya yang 'bersifat sempurna tak ingat' [ translation : perfectionist] tgk... Ntah2 kalau dia baca, mesti ada bahagian2 yang saya kena tampal ngan kertas berpelekat untuk menutup salah eja tu...

Ni senarai blog yang saya berhasrat nak plagiat
1. http://nurlisaahmadzaki.blog.friendster.com/
2. http://www.bluehikari.com/nikki/
3. http://azzamoro.blogspot.com/
4. http://cure32.wordpress.com/
5. http://caesium.blog.friendster.com

Hari ni saya masih tidak berjaya dengan misi plagiat ni lagi..chiayok cuba lagi esok!!!!

Enjoying plagiarism

Saya membaca blog chika everyday sebab blog ni warna warni.. even gaya penulisannya sengal + penuh warna warni kehidupan + serasi jiwa perasan muda remaja saya... Hari ni ada cerita lawak dlm entry chika... penulisan hariannya kena plagiat... bukan takat satu ayat oke... pat lina nam entry...cuba tgk neh disini...


Lawak sungguh la sbb before ni penah gak jumpa [atau sebenarnya baca] kes yang patut diberi simpati di bawa ke pshyciatrist dalam entry blog Azza... nampaknya ramai desperado yang nak jadi penulis blog tapi tak cukup vocab juga kepengen mau nulis... tapi malangnya entry2 tu ada yang kata
'Eh, dah penah baca la ni...tapi di mana ya??"


Lagi lawak, secara halus seperti rambut yang telah mendapat rawatan salon, Chika dah buat beberapa entry yang sehebat pemplagiat 'tulis'... Lagi la lawak..saya rasa pas ni akan ada pula entry plagiat sama sebijik sebijan ayat dia...Aktiviti plagiat cam best, so saya cuba try test......



Reason to date with zoologist??



  1. we play hard and less study
  2. we are compassionate and caring to animal ^_~
  3. we are not nerdy as medical student..
  4. ..less argumentative but in love with lawyers..ops lawyer only
  5. we are humble not as medic student...definitely haha :D
  6. we are trusted people ..even animals trust us
  7. we care and cure earth for living
  8. we know about living taxonomy but seldom to remember it all..
  9. we always can be ON CALL with u..

How??we r gud rite??zoologist student is the bestest for ur date...search and find ur future wife/husband from zoologist course rite now..hehehe =) that y i luv zoology very much [eventho i none zoologist anymore].. i luv handling animals without any bother they could harm...

Plagiarise from : zahyrakhalimi's

p/s : Saya rasa saya sgt tak bagus dlm latihan tiru meniru neh...

Wednesday, November 4, 2009

Music Master

The minute i heard my 1st love story
I started looking for you, not hearing
How blind that was
Lovers don't finally meet somewhere
They're in each other all along

We are the mirror as well as the face in it
We are tasting the taste this minute of eternity
We are pain and cures pain both
we are the sweet cold water and the jar that pours

I want to hold u close like a kite
So we can fly out with loving

You would rather throw stones at a mirror?
Im your mirror and here are the stones...

~Jalaluddin Rumi, Turkiye~

p/s : tq dear