Pages

Wednesday, February 24, 2010

Klinik Panel

Hari ni saya p update buku klinik panel di Azzahrah..kali terakhir saya mengunjungi Azzahrah ialah pada bulan Ogos 09 lepas disebabkan CB [ oke saya berterus terang -> cirit birit] sampai doctor bagi drip dan penahan sakit sampai pengsan setengah hari tidur kat Azzahrah..

Seperti biasa,saya memang 'suka' menunggu lama-lama kat Azzahrah...dekat 1 jam 20 minit tunggu baru dpt jumpa doc..

Saya redha demam hari ni.. hopefully next week saya tak demam...

p/s: patutnya hari ni saya kemas barang nak transfer ke rumah baru.. tapi seharian saya berbaringan seperti tiada tulang belakang...haiiihhh...sesungguhnya sakit tanda Allah menyayangi kita.. sakit itu penghapus dosa.. Subhanallah...

Tuesday, February 23, 2010

Prihatin yang hilang

Haha tajuk takle blah....

Kalau tak termasuk hari ni, tinggal 11 hari lagi saya akan berpindah status [haha gelabah gile hari2 nak update tinggal berapa hari lagi]...Saya bersyukur alhamdulillah akhirnya dpt juga keputusan untuk bersama dengan orang yang dicintai walaupun beberapa kali [:p cam player tak hengat ] bertemu orang yang kurang tepat..

Insyaallah saya akan berkahwin pada usia 27 tahun [err mmg saya 27 thn lagi sbb saya lahir bulan september oke], mmg lambat je bunyinya kan.. sbb tipikal mindset untuk perempuan di Malaysia

"sekiranya anda seorang bergraduat, anda kena kahwin umur 25 thn paling tua.. kalau anda lepasan spm, dpt result terus kahwin lagi bagus"

Selepas tamat pengajian selain soalan dah keja atau tak, soalan ttg perkahwinan adalah soalan paling faveret di kalangan saudara mara atau pun rakan2 terutamanya bagi yang dah settle down bersama suami dan anak2 mereka..

Saya bukan menyampah sangat kalau orang nak tau status saya pun.. Memang pun kalau lama tak contact, ape salahnya nak tau sama ada kawan2 kite dah kawen atau dah ada anak atau dah ada anak baru.. Tapi kalau tiap kali tegur kat YM menanyakan soalan yang 'Bila nak kawen??' dengan kekerapan sebulan sekali... tu mmg BENGKEL la kan (gantikan B ke pada J).. sampai tahap saya Invisible kan YM saya sbb saya menyampah nak ber YM dengan si Polanah binti Polan ini..

Oleh kerana keprihatinan kawan sebegini, semasa menghantar kad kawen.. sblum siap kad lagi saya dah mintak alamat dia sbb nak inform dia 'Oke skang aku nak kahwin!'.. dapat alamat dia je, secepat kilat saya hantar kepada individu ini supaya dia dapat bergembira menerima perkhabaran hari bahagia saya... hehe tapi dah dpt kad, takde respon pun... [ walaupun takleh YM, she can text me anyway.. i didnt change my number since 8 years ago]

Saya takdela mendambakan rakan2 memberi respon yang thp menangis terharu pun bila saya jemput ke majlis perkahwinan saya.. tapi since keprihatinan dia sebelum ini menyebabkan saya 'expect' dia menangis kegembiraan la...

Bagi saya soalan2 status ke, anak ke klu nak tanya pun berpada-pada la..Bukan semua orang sebertuah diri kita dpt mengecapi semuanya seawal usia muda remaja.. Klu prihatin pun tanya sekali cukup la kan.. selebihnya keprihatinan anda lebih dihargai kalau tak terlalu kerap bertanya...

Kalau kita cuba meletakkan diri kita di dalam kasut orang yang ditanya, saya pasti anda juga rasa cam nak lempang2 je penanya tegar begini..

Thursday, February 18, 2010

Luar & Dalam


~Telur yang pecah dari luar satu pengakhiran [goreng pun sodap] , telur yang pecah dari dalam satu kehidupan~

Making life great comes within.. :)

Pics : google image

Wednesday, February 17, 2010

No pain no gain

I saw it in my fren YM status..

~Heated gold becomes ornaments, betted copper becomes wires, depleted stone becomes statue, under pressured carbon form a diamond. So, the more pain you get in your life, the more valuable you become.~

Tuesday, February 16, 2010

Split personality

Blogger [claim diri sendiri blogger sekali lagi...hooo ohhh] sedang menikmati hari cuti sambil memikir ada ke tak workshop bukak sbb bateri keta blogger kong...Rakan sepertiduran blogger menyatakan hipotesis, biasanya dugaan orang nak kawen ialah kereta rosak.. baiklah!!! blogger redha....T______T

Semalam hari kenduri sepupu blogger... mmg sudah takdir dan masin mulut blogger [jgn percaya!! jodoh, qada qadar semuanya milik Allah] memberi alasan bila sedara mara tanya bila nak kawen blogger kata tunggu Kak Na dulu.. ya bila berkata kan itu satu doa..Alhamdulillah makbul doa blogger untuk tidak melangkah bendul...

Dalam kurang 3 minggu, maka sewaktu kenduri semalam bapa blogger sangat aktif memberi kad jemputan yang berwarna orange... maka sebab orang keliling tak dapat menginterview pengantin semalam.. maka bakal penganti lah yang ditanya...

Soalan yang paling popular bakal pengantin terima semalam [haha tetiba tukar kata ganti diri.... ;p ]
  1. Dah sedia dah?
  2. Persiapan kenduri camana?
  3. Bakal suami orang mana?
  4. Lepas kahwin duduk mana?
Baiklah bakal pengantin menjawab persoalan anda disini ye..

Bakal pengantin merasakan buat masa ini kurang berdebar.. mungkin kerana bakal pengantin merasakan kesejukkan kaki tu akan trigger gile2 pada minggu terakhir.. Ini juga mungkin berkat bengkel Last Minute Study Skill yang bakal pengantin pernah hadiri sewaktu tingkatan lima dulu..

Dari segi persiapan kenduri, Alhamdulillah ayah dan ibu bakal pengantin telah pun menguruskan semuanya.. nanti yang mendapat jemputan silalah dtg makan2 di rumah bakal pengantin...^_^

Bakal suami bakal pengantin berasal dari Dengkil walaupun ic beliau -71-... Maka selepas bernikah , bakal pengantin Insyaallah akan duduk di Dengkil.. sebenarnya di mana2 suami bakal pengantin oopps bakal suami bakal pengantin duduk nanti,akan bakal pengantin ikut.. hehe bukankah tempat seorang isteri di sisi suami..cheeewaaaah...

Ok dah cukup bakal pengantin.. pergi bersiap.. sbb sekarang bakal pengantin kena jadi pemilik kereta bateri kong.. cepat pergi tgk workshop sbb keta tu menjerit2 suruh tukar bateri sekiranya ape yang dikarang sekarang ialah karangan autobiografi Aku Sebuah Kereta Proton Saga Kebal...

******************************************************************

p/s: sebenarnya sekarang blogger/ bakal pengantin/pemilik kereta bateri kong adalah seorang pemotong kertas nak bungkus coklat...

Monday, February 15, 2010

Bertukarrrrrr!!!!

Cuma tukar header picture sahaja..bakal suami blogger berkata [haha tiba-tiba claim diri sendiri blogger] gambar sebelum ini ada aurat terdedah... Blogger sedang belajar menjadi bakal isteri mithali la ni.. bukan la kerana terburu2 menjadi taat.. tapi nnt blogger rasa pas nikah blogger nak bercuti menulis blog... hooo ohh...

Kalau blogger tukar gambar lagi pasni.. maknanya bakal suami blogger tak approve la gambar tu..huhu

p/s: hari panas ----> nose bleeding... :(

Sunday, February 14, 2010

Celebrating 14 February

Today is 14 Feb
Some celebrating valentine as they r love couple..
Some said it's a day for Saint Valentino..
* I'm not celebrating it either..

But i'm celebrating 14th February a an anniversary i made myself as a home Chocolatier.. :)

Tuesday, February 9, 2010

Warna warni

Baru tgk blog..pastu nampak blog SF yang kerap update lately...huuuuu

Ada permainan memilih warna.. sesuai dengan jiwa ciketon yang berwarna warni dulu..dan lebih warna warni sejak akhir2 ni..haha [gelak ketakutan]

Jawapan daripada permainan tersebut...

Best Occupational Category
You're an ORGANIZER


Keywords
Self-Control, Practical, Self-Contained, Orderly, Systematic, Precise, and Accurate
These conservative appearing, plotting-types enjoy organizing, data systems, accounting, detail, and accuracy. They often enjoy mathematics and data management activities such as accounting and investment management. Persistence and patience allows them to do detailed paperwork, operate office machines, write business reports, and make charts and graphs.


ORGANIZER CAREERS


Suggested careers are Administrator, Secretary, Printer, Paralegal, Building Inspector, Bank Cashier, Private Secretary, Statistician [gagagaga], Operations Manager, Financial Analyst, Bookkeeper, Medical Records Technician [hohohoooo gile ah] , Developer of Business or Computer Systems, Clerical Worker, Proofreader [another gagagagaga] , Accountant, Administrative Assistant, Banker, Certified Public Accountant, Credit Manager, Store Salesperson, Actuary, Dental Assistant, Business Education Teacher, Food Service Manager [ni saya suka la sket.. saya kan penyedia food a.k.a coklat], IRS Agent, Budget Analyst, and Underwriter.

ORGANIZER WORKPLACES

Your very careful, conscientious, conservative nature gives others the confidence to trust you with handling money and material possessions. Structured organizations that have well-ordered chains of command work best for you.
Suggested Organizer workplaces are large corporations, business offices, financial lending institutions, banks, insurance companies, accounting firms, and quality control and inspection departments.




2nd Best Occupational Category
You're a DOER


Keywords:
Emotionally Stable, Reliable, High Energy, Practical, Thrifty, and Persistent
These adventurous types prefer action-oriented, concrete problems rather than dealing with thought-provoking, ambiguous, abstract dilemmas. Fields of interest include mechanical, construction, and outdoor careers. They might also enjoy working with machines, tools, and equipment to repair or build something.


Section I: You and Your Team
This personality overview section highlights your natural workplace talents—the tasks you pursue with passion. You'll learn how your natural strengths complement those of your coworkers and how, joining forces, you can resolve on-the-job dilemmas.

Section II: Your Key To Success
Here you discover your capacity for dispelling disruption and maximizing profitability. Use this proven, beyond-self-perception advice to create a more positive career path free of detours.


Section III: Managing Strengths and Weaknesses
Your evaluation's highest and lowest scores result in this section's recommendations for staying on-track in your career and reversing wrong turns. In focusing on your talents and missteps, you'll re-stoke your energy and enthusiasm for managing costly mistakes.

Section IV: Leadership Power Moves
This final section identifies your "street sense," those power moves that turn obstacles into insignificant details. Here suggestions based on your color-ranked evaluations will guide you towards making the most of an interview or harnessing your fast-paced workday.

The Full Report: Includes...
An in depth, stay-on-track guide to your career options.
How to maximize on-the-job and interview strengths.
Street sense, obstacle-solving, leadership power moves.


Nah try korang punya analysis camana plak.. Pi tanya kat Color Career Counselor ni oke..

Thursday, February 4, 2010

Certified True Copy

Saya rindu dia... heee wink**

p/s : zahyra, apesal tak tunjuk portfolio awal2...kan akak dah terbyr photographer...huuuu

Wednesday, February 3, 2010

Buai laju-laju

wah satu hari 2 kali update blog.. tapi sebab masa update blog ini adalah jam 12am..mengikut kiraan jam dah masuk hari lain..maka boleh la kata update sehari sekali...

nervous menjadi2 walaupun sudah berani2 men distribute kad jemputan kepada kawan.. kepada kawan pejabat..sabar2!!! kad kepada anda akan saya bagi dlm minggu ini juga.. tapi janji kena dtg... [cepat janji sekarang].....oh kepada kawan serumah juga belum bagi..padahal kawan serumah teman pergi hantar ke rumah kawan sekolah...sambil bermain2 peek-a-boo dengan anak kawan sekolah yang sgt comel itu....

sayakan selalu stress2 sbb mengurus persiapan yang menghimpit..baik dari segi budget dan juga urusan situ sana sini [♫♪♫ siti situ sana sini ---> sekian kalinya perasan siti nurhaliza]..tapi mujur juga sy ada teman2 yang murah hati nak bantu..wahhhh sgt terharu ni...Y___Y..terima kasih kawan2..semoga semua urusan anda turut selalu dipermudahkan..luv u..:) ..

terdekat ini selain mengurus pengeposan kad [masa yang diambil mestila kurang dari 2 minggu..haha ] saya juga kena start buat coklat... maka mood rajin kena ada... cepat pom pom girl..mula bergerak dan beri semangat kepada saya...

C-I-K-E-T-O-N buatttttttttttttt COKLAT!!!!!!!!!!!!!

saya terharu dengan sokongan pom-pom girl ni..siap warna cokelat lagi....

mood cinta kekadang juga dtg.. macam TAIP ON CINTA ke 12345... lagi2 tgk muka bakal suami.. saya nak ckp ayat manis2 ni.. tapi kalau saya taip disini korang akan mula pening2 kepala.. maka layaknya saya taip 'New Message' saja...

oke2 dah malam..nanti tak cukup tido karang muka masam gi opis..sia2 kan saya mandi wangi2 kalu muka masam sbb org claim saya masam auomatically...hello saya mandi tau dan pakai minyak wangi One Drop Perfume sebelum saya dpt minyak wangi baru....

Tuesday, February 2, 2010

Kaki sejuk

Kaki saya sejuk.... sejak akhir2 ini saya berasa ia selalu sejuk.. sungguh sejuk sampai kena duduk bersila.. nasib baik saya bukan penemubual a.k.a enumerator.. klu tak mesti saya dpt surat tunjuk sbb kerana duduk bersila di atas kerusi Y____Y...

******************
Kaki saya sejuk lagi..mungkin aircond opis ni sangat kuat.. kena telefon JPB mintak slowkan aircond..tapi nnt kepanasan pula...kepanasan juga tak seronok..tapi kaki ni sejuk ni..nak buat camana?? Saya lupa bwk stokin.. ada stokin pink berbulu tebal K.Ros belikan balik German walaupun saya tak pernah ke German..tapi tu stokin dah saya maktubkan sbg stokin tido... Nanti bila sgt lapang saya nak pergi Soxworld beli stokin untuk hilangkan kaki sejuk ni.. Tapi bila lalu depan Soxworld selalu lupa juga sbb masa lalu kaki tak sejuk...haiiiiihhhh

*******************
Sejak semalam pun kaki sejuk lagi..walaupun berjalan di terik mentari..agaknya sepanjang 30 hari mencari cinta ni kaki bakal sejuk setiap hari...