Pages

Monday, March 29, 2010

Suami, bolehkan anda telefon isteri???

Suami, kamu ada telepati ayam Brands [KK, saya tiru quote kamu suami isteri] tak nak menghubungi Isteri??

Isteri rindu Suami.. opppsss itu memang selalu..

Sebenarnya telefon Isteri kan bermasalah seperti yang Suami tahu..
Dan sebenarnya [oo bulan, enggan melayan diri ku lagi.. (Yuna)] baru Isteri tahu satu lagi, nombor telefon satu lagi sudah tidak berfungsi...

Huhu nanti Suami free, Suami telefon Isteri barang sesaat dua pun jadi lah.. Isteri kerinduan... haha... [ penting ye.. Isteri nak mintak pendapat ni..]

23 hari lalu Isteri buat keputusan sendiri sbb sedari kecil Ibu Bapa Isteri membenarkan Isteri berkeputusan sendiri, tapi sebab hari ke 23 [ape kena mengenanya????] Isteri memang kena tanya Suami..unless Suami berkata "terpulang kepada Isteri lah"

p/s : maaf jika membacanya membuatkan anda muntah pelangi [pinjam quote kamu Mimi]

Friday, March 26, 2010

Reverse psychology

Sudah lepas 20 hari jadi suami isteri... Sudah 2 minggu lebih duduk rumah suami.. huhu nasib baik suami berumah untuk menumpang teduh.. kalau mengharapkan isteri, huhuhuhuhu lah jawabnya...:)

Sepanjang 20 hari setiap hari aktivitinya sangat rutin.. sbb isteri sangat suka bekerja jauh dari rumah.. isteri sangat rajin drive kereta sejauh 100km pergi balik sambil membayar tol sebanyak RM2.60 pergi balik..[reverse psychology 1]

Pada hari minggu adalah masa yang lebih panjang berdua..secara asasnya janji setiap weekdays ialah supaya kami dpt mengemas rumah supaya hotel Palace of The Golden Horses pun menangis melihat hasilnya.. tapi tak tahu sama ada patut di katakan malang atau malas, setiap hujung minggu kami berpergian menziarahi saudara mara dan rakan2.. salah satu aktiviti lawatan kami minggu lepas boleh la dilihat di blog SF dan blog arejarz ni.. [ ni memudahkan saudara alfateh saya cari link aktiviti yang dia turut serta..]

Err hujung minggu sudah datang lagi.. yeayyyyy!!! err sangat malasnya berhujung minggu.. [ reverse psychology 2...haha]...

p/s : cuma 2 je ayat reverse psychology, layakkah beri tajuk begini????

Thursday, March 25, 2010

Spot the differences?

Aim being a scientist but now is PTD in the making who not yet passed PTD's test...hehe..

Love piccas very much but hardly allocating time sharpen snapping skills.. Love writing and blogging but still in process..^_^..

Im also online shopper freak...im hoping my bank account always available coz so many things sold tru net make me craving n dreaming...:p Now im actively selling mouth deliciacies to you even more now im offering you to be a part of halal food supplier in our country...

************************************************************************************

A bubbly obey wife to one of fiat justitia.. love her hubby very much and will follow him even he went to the most far places in this world..

Aim being a scientist but now is PTD in the making who not yet passed PTD's test.. sometimes turns to MD Doctors who always carrying Oxford medical dictionary inside her bag...hehe..

Love piccas very much but hardly allocating time sharpen snapping skills.. Love writing and blogging but still in process..^_^..

Im also online shopper freak...im hoping my bank account always available coz so many things sold tru net make me craving n dreaming...:p Now im actively selling mouth deliciacies to you even more now im offering you to be a part of halal food supplier in our country...

************************************************************************************

p/s: ni thp sengal blog takde update.. sampai tukar profile blog pun nak jadi entry.. hehe.. tapi since login id and password ni belongs to me, so any kind of entry is up to me...:p

Thursday, March 18, 2010

Ext pic : Precious 6th March 2010

belongs to kendarat and REWANGers


Bride gift




Dulang

Inai

Nikah


Cheers [so thankful to my dearly bridesmaid]

Monday, March 15, 2010

Dah kawen dah....

Dah sepuluh hari kawen... tak update blog lebih lama dari tu...

Overall saya berbahagia dengan kehidupan hari ini yang ditemani oleh suami yang kenali almost 7 tahun dulu... saya kenal dia dah lama..tapi faktor keadaan dan masa kami tak bersama pada awal musim perkenalan.. tapi panjang jodoh akhirnya jadilah kami seperti hari ini..syukur Alhamdulillah...biarlah korang muntah pelangi* pun membacanya...kewujudan suami saya adalah anugerah terbaik yang saya ada dan Insyaallah seterusnya saya berharap dikurniakan zuriat soleh/solehah yang sihat comel belaka...

Saya turut mengucapkan terima kasih kepada terutamanya kepada ahli keluarga saya yang sangat bertungkus lumus sehingga basah lokos bermandian peluh menjayakan hari perkahwinan saya.. Kerja kahwin bukan kerja sehari dua...Kasihan sungguh melihat adik2 saya yang ke sana ke mari.. Tanpa bantuan mereka ntah bagaimana rupa kenduri tu pun saya tak terbayangkan.. Ayah dan ibu saya apetah lagi... tenaga tak usah kata... fulusnya juga lumayan... tapi saya tau ayah ibu saya juga gembira dapat menantu sama seperti saya gembira bersuami... hehe.. Alhamdulillah kenduri sederhana kami disulami dengan makanan dan minuman yang memuaskan hati hadirin..thumbs up kepada tukang masak kenduri saya dan juga brader gerai 5 jenis air tu... terbaik dari ladang lah...

Kepada saudara mara..baik belah ayah, mahupun belah ibu... yang membantu dari segi kewangan pun ramai, tenaga apetah lagi.. budi baik anda semua Allah juga yang balas.. Saya mendoakan saudara mara saya diberkati dan sentiasa dibawah lindungan kasih sayang Allah..bayangkan la kalau takde yang tolong masukkan gula2 dalam paperbag atau pun takde yang tolong bungkuskan nasi berkat** tu... mau pengsan pengantin nak membungkusnya...

Kepada kawan2.. terima kasih pada yang membantu...malahan datang awal juga seperti Cik Mimi dan juga Mama Sarah... Almaklum saja lah Johor tu jauh juga dari KL.. kehadiran anda semua sangat bermakna pada hari bahagia kami... Apetah lagi di saat2 gaji lambat lagi nak dpt...huuuuuhu...Tak dilupakan rakan pari2 saya dari sekolah terglamer di Batu Pahat.. " Ini lah TIGS, kau la obor kami"... siap tanya awal2 lagi hadiah ape saya nak... rasa nak nangis bila org tanya nak ape... terharu....wuuuuuuuuu

Lepas kawen saya rasa lebih tenang..huhu tanpa rasa bersalah pegang tangan ... haha...tu salah satu la... haha... sori eh mood gatal jap... dalam masa yang sama terjawab la sudah soalan bila nak kawen??? kepada saya sebelum adanya soalan bilan nak mati????... haha.. sangat celupar...

Hehe gmbar kawen.. bukan tak mau upload.. nnt versi extended leh tgk eh.. tapi buat masa sekarang gambar kawen leh view kat page kazen saya ini...hehe





haha ni la padahnya dapat isteri macam gini.. paksa suami ambik gambar dalam kotak gambar comel tu... seb baik suami saya sangat mengsukan [ baca : sporting ]... hehe hopefully whenever anak kami baca blog mamanya nnt tersenyum2 simpul je dpt mama begini... errrr mama???? anyway kalau ada rezeki kami terima dengan besar hati... Insyaallah...

* lebih dahsyat dari muntah hijau
** nasi bekalan selepas makan nasi di kenduri