Pages

Thursday, September 22, 2011

Popular

Pisang ni lebih popular dari kami *haha ngan pisang pun nak jeles*

Tandannya panjang x sepadan pokoknya yang kecik.. Lamelight banyak sangat tak pasal2, cepat pula rebahnya..

Akhir kata selamat pengantin baru Norman & Memey * haha tiba2..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, September 21, 2011

Wordless Wednesday : Gambar

Adik saya kata ni la gambar raya saya yang paling cantik..

*padahal dia gelak belakang2 sambil tengok gambar snap pasca raya eraya berkata 'haha kak,gambor ko semua nampak belakang je..haha..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, September 19, 2011

29 years young..hehe

Yesterday im officially 29yo in gregorian calendar..hehe hijrian calendar much much older..

Thanks to all wishes..hehe my parents were the first wishing me.. On 180911 00:01.. Yes i was born in between last 17th and early 18th.. My parents wish me to be bless here and hereafter and insyallah granted with lovely kids someday with His will..* nanges!*

Then bundle wishes from frens, cousins here and there, brothers and sisters..hehe thanks to smarthphone, i could reply the fb wish on the go..

Last but not least definitely from my love who *macam ingat tak ingat, lepas tu i nanges* giving me those insipiring notes and lovely card..

At first he wanted to treat me a pair of heels, tp wife mata dah bengkak refuse by saying heels are not good for our backbones..hehe

Thanks everyone..thanks for the du'a.. I pray the good wishes for all of you to..

My husband wish me ; fastabiqul khairat :-)

Published with Blogger-droid v1.7.4

Saturday, September 17, 2011

Alien

Seketika saya puasa buat macaron, maybe i should pray for my baking mojo..

Sudah lama x beri tips macaron, dan tips kali ini ; if your macaron batter color turn like alien, the outcome after baked are truly aliens. Setakat ini bila mengadun bright color yang cantik, bila dibakar macaron yang jd mmg cantik pakai skirt..hehe..

Oke sekarang raya2 ni mood kek lapis jambi..nak order kena sms or call 0136076706 dulu sbb melapis ni ikut mood rajin..dan hanya buat on serius request only..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, September 14, 2011

Wordless Wednesday ; Salbutamol

Boleh dikategorikan sebagai kawan ventolin..hehe

Generic medicine cam asthalin pandang sipi2..

p/s: saya lupa bergmbar dengan sorang lagi..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, September 9, 2011

Kek lapis jambi


Kuih turun temurun on the go..
Adun ikut instinct..kehkeh..
Selalu emak bapa ai je yg buat..
Suka2 reduce telur reduce gula..
mujur kueh akak x jd telur dadar..* kek old skool,ejaan kuih pun kena old skool.

Rasa nak nanges terharu kuih akak tak broadband sangat kali ni (abaikan 2 lapisan hujung yg tertebal tu)..
Syarat homemade kek ; it must have rustic look..haha LOL!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Thursday, September 8, 2011

Our mom blackmailing us!

2 ekor furkids yg sentiasa dirindui, dengan ucapan;

Kalau nakal,mama anta dekat petknode..kehkeh
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, September 6, 2011

100,000 people for petknode's punishme


Mood raya terganggu tengok animal boarding yang claim service the best tapi sebenarnya hampes!!

Silalah like page 100,000 people for petknode's punishment..

Malas la nak maki2 kt mamat 2 ekor ni,tapi saya berharap mereka belajar untuk act humanly to other creatures..
Published with Blogger-droid v1.7.4