Pages

Thursday, October 11, 2012

Titleless Tuesday #2 ; Calling for Batu Pahat's orders

This is one of my current routine.

Selamat hari Khamis. Hihi saya ingat semalam dah Khamis.. Sebab saya gelabah nak siapkan order kuih cepat sangat nak malam jumaat!

Hari raya Eid Adha ni Insyaallah suami saya kata kami will celebrate kat Batu Pahat, so untuk BatuPahatian order macaron, kueh tart dan choc cluster boleh place dari sekarang  Khamis-Ahad (11/10/12-14/10/12) yeh.. Kalau tak bergantung kepada extra kuih yang saya bawak balik lah ye..

Update harga ;
Macaron (12pcs per box) : RM25.00
Kueh tart nanas ( 50pcs per box) : RM33.00
Choc cluster ( 50pcs per box) : RM25.00

Published with Blogger-droid v2.0.6

Saturday, October 6, 2012

Macaron lagi :)

Assalamualaikum wbt..
Lama tak cerita pasal macaron kan... Hihi sebenarnya saya nak post entry ni kat blog chocville, tapi ntah kenapa menda alah kuinochi tu dengki sangat kat saya..dah kena buang dari sini, dia menjangkit ke blog situ plak..grrrrrr..

Hihi pic2 macaron ni saya snap pakai phone, edit pki instagram.. Haha ye la kan, mcm tak smartphone gitu kalau tak download instagram apps.. So saya guna la aplikasi tu memandangkan ia social network juga dan boleh memberikan pencahayaan yang cantik kat gambar macaron saya.. Sila la browse @zulfaz bila bukak instagram hihi..

Oh dah alang2 cerita pasal macaron, jika nak tempah boleh la email nutaizaf@gmail.com. . 1 bekas macaron ( 12pcs) berharga RM25.00.. Kalau untuk doorgift boleh juga tempah.. Contoh2 doorgift boleh tengok kat facebook chocville. Ok tu je..dahhhhh

Published with Blogger-droid v2.0.6

Thursday, October 4, 2012

Titleless Tuesday #1

Asal mangga menjadi debu?...

Haha sebenarnya bila lama tak update blog memang makin takde idea.. Lagi kalau jumpa boss pagi petang siang malam.. Takde geng gossip.. Geng gossip online plak tak patut la kalau di blog kan sbb lambat laun dibaca juga..

Serius takde idea.. Tapi saya tepek juga pic bread starter saya tu supaya kawan saya yang ada pak guard teka teki teka tekuk ular mati dalam mangkuk tak claim saya malas blogging..haha

Oh kalau nak buat roti guna starter di atas boleh refer resepi ni kat Wooden Plank Kitchen.. Tapi tu bukan resepi terbest tau..masih try n error.. Kalau resepinya dah best nanti baru korang try..kalau tak buang karan je.. Elektrik dah la nak naik tariff.. Hihi

Resepi di sini

Published with Blogger-droid v2.0.6