Pages

Wednesday, February 20, 2013

Wordless wednesday : menguji rasa kek Macadamia Butterscotch

Sebelum membuat untuk kucingorengemok hari tu sangat nervous.. memang masuk mimpi.. Sampai saya hold announcement ttg kek ini sampai dapat feedback...hihi

Kali ni saya buat small version 4" uneven square, 500g cake untuk rasa sendiri..sebelum open untuk order besar2.. suami saya cakap sedap, dia ulang kali suruh suapkan (munpel).. Saya rasa ...... haha malu je tau puji kek buatan diri sendiri...

Enjoy the pics... nak sambung buat macaron org sebelum cuaca mendung :)

Sunday, February 17, 2013

Hari meroti ; Chicken floss roll

 Roti penuh kasih sayang.. corak tengah2 pun bentuk love.. tapi suami ai kata ' bentuk love ke, bukan bentuk le coq sportiv?...grrrr!

 Roti benggali..Gluten chain yang mempersonakan.. haha ini semua poyo!


Disebabkan durian dah hujung2 musim kita main2 CSI benda lain pulak lah.. Kang tunjuk gambar durian crepe pun bosan  plak..dah la kedekut resepi 5 tepung..haha

Sekian lama ai tinggalkan seni pembuatan roti ni.. hihi hasil dari pergi belajar dgn cikgu cina..tapi sebab cikgu tu dulu pelat2, lupa plak nama dia so bermula minggu lepas mula lah balik meroti.. Sebenarnya lebih kepada revision resepi dulu.. Alhamdulillah menjadi, tapi roti chicken floss roll ni inspired by mamazieza..cikgu cina tak ajar bentuk spiral, dia ajar buat bentuk bun..  Tapi sebabkan akak belum gi blajar pun ngan mamzieza, maka rupa roti ini amatlah amatur sekali..haha..

Setakat ini belum buka untuk jualan ya..Nanti dah cantik meletup2 saya war2kan supaya korang beli..haha

Wednesday, February 6, 2013

Wordless Wednesday : Paperless Resume


Zaman sekarang resume dah paperless
Mungkin dalam bentuk Macadamia Butterscotch Cake..haha
#terharu sampai rasa nak gantung pic kat rumah macam Sulaiman Akhlaken gantung gambar Ismet Ulam Raja