Pages

Wednesday, May 1, 2013

Kek chocville

Assalamualaikum wbt..
Ok memang lama tak update blog.. memang tahap sloth, takde idea di tambah dengan takda apa nak dikisahkan dengan kerjaya pembuat kuih ni.. Takde bengang ngan bos, takde nak curi tulang tengok fb dan juga tak payah berebut parking lot...hahaha

Sebagai penambah perisa entry ini jemput tengok gambar kek hasil tunjuk ajar Kak Zalina Bzeebakery.. Dalam list ada banyak lagi nak attend, tapi tunggu duit berkepok2 :)

Ombre cake with italian buttercream frosting
weight : ~1.8kg
diameter : 8 inch
price :  RM85.00

Royal caramel ( hazelnut torte with salted caramel cream)
weight : 1.2kg
diameter : 8 inch
price : RM70.00

Sebenarnya ada 2 kek lagi (kek kukus enam bulan dan kek lobak) lagi yang dibuat semasa kelas hari tu.. tapi proses mengambil gambar terganggu oleh kucing yang nak mengecek buttercream tu je.. so end up malas nak ambik gambar.. Memandangkan stok kek menimbun, kami pun duduk berdua je kan, so kita distribute serba sikit dekat jiran2.. terharu dengan jiran tau sebab tolong promote, lepas makan kek esoknya terus ada prospek (hahaha macam MLM plak).

Royal caramel cake transform into a soccer field cake)
weight : 2.5kg
dimension : 12inch x 8 inch 
price : RM140.00

Harap-harap prospek jiran suka.. ampun lah kalau deco kek ini amatur sekali rupanya.. cake decorating class is in list anyway..

Ok, sekarang sudah ada tambahan kek selain kek macadamia butterscotch yang tersangat epik tu..hihi