Pages

Wednesday, September 25, 2013

Wordless Wednesday : Biji Kopi

Kek Chocville dalam bentuk slice ada jual di sini.. Follow instagram Biji Kopi ok :)

Briyani, mee bandung, mee rebus, laksa, soto ada dihidangkan kat situ, tidak dilupakan kopi 434..hihi

Lokasi ; di no 30, Jln Padang Walter Grenier off Jln Imbi ( sebelah butik Rizalman dan belakang Park Royal Hotel)


Saturday, September 21, 2013

Yes im 31.. now completely beautiful...haha

Assalamualaikum wbt

Hihi tajuk bukan main kan. Tapi bukan i say it for nothing tau.. cer tengok keratan paper yang ntah dari mana, menjadi viral sungguh among 31 ladies.. haha lady always act like lady.. kalau husband kita cakap " you are the most beautiful lady i've ever met" sambil hand kiss macam Jack Dawson buat kat Rose Dewitt Bukater dalam Titanic ( my fren said the best film ever!!), terus hati berbunga2 macam ros merah..

Instead completely beautiful ( bunyinya macam baru keluar kepompong je), saya rasa mungkin ada beberapa perkara yang saya should start do, banyak perkara must don't. Moga Allah bantu saya dan korang semua melakukan kebaikan, meninggalkan yang mungkar. Alhamdulillah everyday life saya seems ok ( most of the time a bit huru hara). After 2 years salaryless, syukur pada Allah yang bagi ilham dan kecekalan jadi baker dari rumah.. bekerja sendiri ni terpaksa more pada disiplin, i really force myself lagi bila order banyak sbb im sole baker, marketing officer, despatch etc etc..  tapi bila tengok kek siap dan well constructed & executed, terus rasa nak joget2 happy.. ops 31 year old lady kena behave..haha..

Tapi yelah bila kerja sorang, yield semua saya dapat, tapi i cant do so much.. so currently tengah buat plan sketch untuk my 31 year old birthday wishlist.. atau lebih tepatnya plan kerja kot... macamana nak expand bisnes kepada satu level lagi... Moga tugasan dan rancangan saya lancar dan memberi nilai untuk orang lain juga... Rabbi yassir wala tu'assir, rabbi thammim bil khayr..

Birthday celebration? Ohhhh saya dah tua nak buat birthday party..hihihi

Monday, September 16, 2013

Minggu kek lagi ( i miss macaron hihihi)

Assalamualaikum wbt

Minggu ni memang minggu bakar kek agaknya.. baru je saya rasa macam lapang dan risau juga sebab dah terbiasa bergelut dengan masa siapkan order, alhamdulillah order in dari Maksu.. kali ni maksu order Macadamia Butterscotch Cake..personally saya suka kek ni sebab ia lemak, manis dan ada sikit cebisan macadamia praline yang bagi rasa masin dan pahit manis karamel... ohhhh taste verdict apakah begini...hahaha.. Oh kek ini juga jadi resume saya terpilih jadi personal baker KOG.. hihi tapi kali ni resepi dan rupa dah diperbaiki..

Memandangkan ada sedikit lebihan cream membuat MBC tadi dan kebetulan mak ayah saya datang rumah, so saya gunakanlah lebihan tu untuk buat Victoria Sandwich Cake. VSC ni sponge cake dengan strawberry compote, cream dan strawberry hiris.. ia bukanlah kek cantik2 dengan deco, tapi ianya comfort cake yang makan banyak pun rasa tak berapa nak guilty... lalalala..

Untuk tempahan boleh whatsapp atau sms 0136076706 dan harganya
1. Macadamia Butterscotch Cake 9" : RM85.00*
2. Victoria Sandwich Cake 9" : RM45.00*

* harga adalah untuk standard deco sahaja.. tambahan caj bagi buah2an atau macaron.

Thursday, September 12, 2013

Minggu kek (pssst macaron, i still ♡ u!)

Assalamualaikum wbt

I smell like butter already...6 kilo butter digunakan sepanjang minggu ni buat cupcake berkat a.k.a doorgift... alhamdulillah rezeki berkat orang kawen, kita tumpanglah berkatnya kan.. haha pastu lupa snap pics sbb dah macam blank sebab tengok everywhere cupcake, here cupcake and there cupcake..snap gambar kotak je kihkih..jadi la kan..(fazyaaaaaa fazya)

Dalam kesibukan cupcake situ sana sini, regular customer kak su request bday cake anak dia.. untuk birthday Alesya sebelum ni Kak Su order double indulgence cake, untuk birthday Aiman kali ni Kak Su order chocolate indulgence.. memang absolutely chocolatey lah..

Harga cake ini masih remain, RM85 sebiji.. ia 5 layer, berat 1.8kg, diameter 8 inci, deco edible image..delivery sekitar Dengkil masih free, lain2 lokasi ada caj insyaallah..

Untuk tempahan macam selalu, msg atau whatsapp 0136076706.. Deposit 50% untuk confirm order...

Monday, September 2, 2013

Macaron warna warni eidil fitri

Assalamualaikum wbt

Salam september :).. i always love september.. wink2 ;).. Permulaan yang baik di awal september beroleh rezeki buat macaron tempahan open house kementerian pelancongan.. hai nora danish... eh tiba-tiba.

Kali ni sebab order dalam jumlah besar, so kita rajin la sikit kan buat byk color, banyak flavor.. so flavor tu kita buat color lain2..

Blue- lime
White - coffee
Orange - salted caramel
Green - passion fruit
Pink - strawberry
Brown - chocolate

Harga macam biasa, 15pcs ( RM30.00), 25pcs ( RM50.00)
Nak order, sms atau whatsapp 0136076706 ->>>>> macam boring je kan asyik baca iklan... haha ampunnnnn