Pages

Saturday, December 22, 2012

FAQ untuk pengorder newbie crepe chocville

Soalan 1
Q: Apakah durian crepe?
A: Durian crepe ialah sejenis dessert yg mempunyai 3 elemen ; kulit yang dipanggil crepe, krim dan isi durian. Ketiga2 elemen ini disatukan dengan membungkus krim dan isi durian dengan kulit crepe tadi dengan lipatan sampul surat. Yang magiknya yang terhasil ialah ' bantal durian' a.k.a durian crepe.

Soalan 2
Q: Durian crepe tu rasanya mana?
A: Bergantung kepada resepi yang digunakan.. Ada yang menggunakan cream whip berasaskan susu, ada yang guna cream whip bukan susu, ada juga menggunakan krim campuran antara custard dan whip cream. Rupa krim2 ni hampir serupa tapi sensasi rasa berbeza..

Soalan 3
Q: Chocville guna krim apa?
A: Kami saya guna krim yang dipanggil diplomate creme. Krim ini gabungan pastry cream a.k.a custard dengan whip cream. Maka ia mewujudkan suasana diplomasi antara penggemar custard dan whip cream :p

Soalan 4
Q: Kenapa mesti self pick up
A: Ini kerana kami saya one lady show. Dari beli bahan sampai la jadi sekotak crepe adalah kerja saya. Jadi memang mustahil saya berada di banyak tempat dlm satu masa. Memandangkan crepe durian ini amat sensitif dengan perubahan suhu, maka option terbaik ialah self pick up untuk mengelakkan ia jadi tempoyak crepe.

Soalan 5
Q: Kalau saya order crepe hari ini, bila boleh collect?
A : Bergantung kepada bilangan order. Biasanya setiap hari kami akan membuat sekitar 30-40 bekas crepe dan waktu collection boleh dibuat selepas jam 2.30pm hingga ke malam. Adalah dinasihatkan untuk tuan puan order awal jika mahu lebih dari 10 kotak memandangkan stok crepe memang sangat terhad.

Soalan 6
Q: Macamana nak order
A: SMS atau whatsapp 0136076706; taip CREPEADALAGITAK? Untuk tahu status bil crepe terkini atau order..hihi..Tunggu reply dari kami dan insyaallah order tuan puan kami proses. Tak perlu bayar deposit, tapi kami harap tuan puan tak back out.. Tapi kalau mahu back out juga bagitahu ya supaya crepe berkenaan boleh kami jual pada yang betul2 mahu.

Err ada soalan lagi tak? Mengah jawab soalan...hihi

Published with Blogger-droid v2.0.6

0 comments: