Pages

Saturday, December 22, 2012

FAQ untuk pengorder newbie crepe chocville

Soalan 1
Q: Apakah durian crepe?
A: Durian crepe ialah sejenis dessert yg mempunyai 3 elemen ; kulit yang dipanggil crepe, krim dan isi durian. Ketiga2 elemen ini disatukan dengan membungkus krim dan isi durian dengan kulit crepe tadi dengan lipatan sampul surat. Yang magiknya yang terhasil ialah ' bantal durian' a.k.a durian crepe.

Soalan 2
Q: Durian crepe tu rasanya mana?
A: Bergantung kepada resepi yang digunakan.. Ada yang menggunakan cream whip berasaskan susu, ada yang guna cream whip bukan susu, ada juga menggunakan krim campuran antara custard dan whip cream. Rupa krim2 ni hampir serupa tapi sensasi rasa berbeza..

Soalan 3
Q: Chocville guna krim apa?
A: Kami saya guna krim yang dipanggil diplomate creme. Krim ini gabungan pastry cream a.k.a custard dengan whip cream. Maka ia mewujudkan suasana diplomasi antara penggemar custard dan whip cream :p

Soalan 4
Q: Kenapa mesti self pick up
A: Ini kerana kami saya one lady show. Dari beli bahan sampai la jadi sekotak crepe adalah kerja saya. Jadi memang mustahil saya berada di banyak tempat dlm satu masa. Memandangkan crepe durian ini amat sensitif dengan perubahan suhu, maka option terbaik ialah self pick up untuk mengelakkan ia jadi tempoyak crepe.

Soalan 5
Q: Kalau saya order crepe hari ini, bila boleh collect?
A : Bergantung kepada bilangan order. Biasanya setiap hari kami akan membuat sekitar 30-40 bekas crepe dan waktu collection boleh dibuat selepas jam 2.30pm hingga ke malam. Adalah dinasihatkan untuk tuan puan order awal jika mahu lebih dari 10 kotak memandangkan stok crepe memang sangat terhad.

Soalan 6
Q: Macamana nak order
A: SMS atau whatsapp 0136076706; taip CREPEADALAGITAK? Untuk tahu status bil crepe terkini atau order..hihi..Tunggu reply dari kami dan insyaallah order tuan puan kami proses. Tak perlu bayar deposit, tapi kami harap tuan puan tak back out.. Tapi kalau mahu back out juga bagitahu ya supaya crepe berkenaan boleh kami jual pada yang betul2 mahu.

Err ada soalan lagi tak? Mengah jawab soalan...hihi

Published with Blogger-droid v2.0.6

Sunday, December 2, 2012

Entry iklan :)

Assalamualaikum wbt..

Huhu sungguh lama tak update blog.. Mind block pun ya..Sedikit sibuk pun ya.. Hihi memandangkan saya bukan selebriti blogger, tak update pun tak pe..hihi..

And again, update kali ni juga iklan..haha daripada tag kat fb korang pastu korang unfren ai sebab rimas asyik2 iklan, baik la saya iklan kat page sendiri.. Kalau sudi beli, syukur Alhamdulillah. Kalau belum sudi pun saya sabar menunggu :)

Seperti yang diketahui umum atau yang baru nak tahu  saya kan menjual durian crepe kat kawasan Dengkil, Cyberjaya dan Putrajaya, jadi sempena bulan Disember ni satu lagi produk baru yang Insyaallah, Japanese Crisp Puff Pastry.

Japanese crisp puff pastry filled with diplomat creme and durian pulp
6pcs per pack 
price : RM10.00

Oh ya selain dari itu, saya juga memperkenalkan option pembayaran menggunakan dirham ya.. Jadi yang insist bayar guna dirham Kelantan, saya terima dengan tangan terbuka :)

Untuk memudahkan perkiraan buat masa ini saya start dengan produk berharga; 
1 dirham = RM25, contohnya seperti choc chips cookies, meringue cookies dan 12pcs macaron atau;
2dirham = RM50, 5packs (=25 pcs) of durian crepe, brownies (9x9inch)

Mudah2an niat saya nak memartabatkan penggunaan dinar dan dirham Allah permudahkan.. :)

Last but not least, order durian crepe berjalan seperti biasa ya.. Setiap hari Insyaallah akan buat 25-30 packs, yang booking awal akan dilayan dahulu dan priority kepada yang sudi self picked up. Untuk order boleh sms atau whatsapp 0136076706

Ok dah abes iklan.. tq for reading..