Pages

Thursday, September 18, 2008

I am 26 years young???

Tepat 12.00am 18 September 2008
Pada ketika ini genap umur saya mencecah 26 thn..sudah pun meninggalkan usia suku abad yang amat mengerikan sekiranya masih tak kawen cam skarang..hehe

Beberapa minit yang lalu saya telah menerima 4 msg ucapan harijadi [oh sebenarnya ada lebih lagi kerana beberapa org telah pun advance wish di frenster, tq to K.aida and Qistina]

Msg pertama : Mr Alfateh a.k.a En. A
Content msg itu tidak dapat dinyatakan disini..akan tetapi ia amat mengharukan dan saya berdoa perkara yang sama sepeti dia...hehe.. Saya amat berterima kasih dan syukur kepada Allah kena mempertemukan dengan 'penawar' jiwa luka saya satu ketika dulu...dia benar2 menyembuhkan kelukaan itu dengan izin Allah...Rupenya penantian saya yang akhirnya berpenghujung selepas 3 tahun itu dianugerahi dengan seseorg yang lebih menghargai saya lebih menyayangi saya...Terima kasih kerana telah menemani saya pada ketika jiwa saya sgt kosong..Im cherish ur companion...TQVM..moga thn depan b'day wish nya lebih berbeza ye...^_^

Msg Kedua : Cik Dayang Ann Amalina Abang Yamin
Sememangnya dia adalah org yang tak berupaya melupakan hari ulangtahun saya kerana personal interest [keke Ann, tapi saya terlupa la ape yang perlu diingatkan ye??? =p] Telah saya nyatakan kepada beliau sehingga hari Jumaat saya berhasrat untuk men short term memory lost kan perkara yang diminta untuk saya ingati...haha

Msg ketiga : Meme a.ka.a adik bongsu saya
B'day wish yang ringkas tapi amat bermakna..Selain makcik tempat saya menumpang teduh satu-satunya saudara terdekat yang ada ketika menjalani hidup di kota metropolitan..walaupun ada ketikanya rasa amat memenatkan untuk berulang ke s.alam jemput, hantar dan ziarah..tapi biological bond kerana kami pernah duduk di rahim yang sama menyebabkan saya sgt syg adik2 saya..saya syg lebih daripada duit nyk kereta yang tertabur dijalanan itu..

Msg keempat : En. Yusof Basha dan Pn. Jemiah a.k.a ayah dan ibu saya..
Doa yang paling mengharukan..saya memahami keaadaan kiranya ayah dan ibu saya tidak mengucapkan ucapan ulangthn seawal ini kerana sekarang sudah waktu tidur..Kalau saya mampu membeli dunia dan menghadiahi ayah dan ibu saya,masih saya berhutang yang amat byk kepada mereka..saya berhutang kepayahan kerana ma terpaksa melahirkan saya secara ceasarean dan juga pada ayah yang telah babysitting saya sementelahan ma terpaksa kerja ditempat lain..dibandingkan anak2 lain saya sedar akan kedegilan saya kerana imuniti yang tegar sebagai anak perempuan tunggal..tapi ayah dan ma masih sayang saya sepenuh hati.

Ape pun saya berterima kasih atas doa kamu semua..saya juga berdoa agar segala kebaikan doa yang saya terima dikembalikan lebih baik lagi buat semua pendoa2...For myself i hoping i could be better person days to days..anak yang baik, muslimah yang halus, saudara yang boleh diharap, isteri yg taat dan ibu yang berupaya mendidik anak [ 2 yang terakhir tu bakal je, belum jadi lagi...hehe]

Rumusan doa ulangtahun hari lahir thn 2008 : ramai mendoakan say supa berkahwin termasuk diri saya sendiri...haha

ok la omel blogroll hari ni tiada gambar kerana mmg tak ambik gambar..saya menaip pun dalam gelap....hehe

Monday, September 15, 2008

hoyeee!!!

hehe actually the title tu spontaneous je..sbb at the moment im writing ada cite Man Laksa..Hoyeee tu tag line Arwah Loloq in this movie...

Recently aku terasa kehilangan punca untuk write blog..maybe sbb gambar tu takde... cam takde even or benda2 yang menarik perhatian mata untuk di capture.. (our eyes work better than camera..syukur ya Allah)

Walau bagaimanapun sepanjang bulan Ramadhan ni i been to several event yang tak penah akan dijangka untuk pergi... Maybe i reason coz En.A insist me to come along..

1. Berbuka di masjid Putrajaya... sure org lain yang datang kat masjid ni tgk aku keseorangan..(kebanyakan org lain pegi geng2).. walau bagaimanapun im survive be alone.. haha ye la memandangkan im imune with my status the only girl in family kot...:p

2. Berbuka di majlis Iftar Abim/WADAH... once again im alone.. makan with org2 baru..[secara mudahnya tak penah kenal sebelum ni].. mmg tak kenal langsung org lain kecuali En.A.. tetiba i met my someone yang sama matrikulasi ngan aku...tapi yang terasa lawaknya mlm sebelum aku gi event tu, secara tak sengaja aku view Friendster page dia...her name shazni..tapi sebenarnya aku mmg tak penah tgur dia pun masa kat matrikulasi.. cuma pnh tgk muka je..hehe agaknya bila kite berada di situasi yang asing, musuh pun boleh jadi kawan... bagus eh...^_^

oh ye update untuk hari ini..siang tadi secara bersungguh aku telah mencuba satu resepi puding [ Puding Buih ]yang pada asalnya dalam perancangan Arifah..malangnya rupa puding tu tak jadi sgt seperti yang appear dalam resepi internet tu..but syukur rasanya ok...ni according tu En. A, 'sedap yang u masak'...hehe (yang i tak paksa u ckp sedap kan?....heee)..

Nantila bila dah cubaan kedua nnti, n rupa puding tu cantik sket baru aku tunjuk gambarnya...heehehe....

sesape nak try boleh le tgk resepi ni..aku ambik je dari sini masa buat tadi..
http://www.myresipi.com/top/detail/4930

Saturday, September 6, 2008

Hp cum pc

Im trying 2 write my blog using my phone..hehe i luv my hp anyway..it help me get connected eventho without any pc or ntbook..plus with Opera Mini..so evrythng goes rite on my fingertips..gud eh..:-)
Cuma nk upload pic je xjmpa easiest way lg.dh jmpa i try explore n let u know..:-D