Pages

Wednesday, January 23, 2013

Macaron 2013


Assalamualaikum wbt..
Rasa macam lama sungguh mengabaikan cerita macaron..hihi.. yela kan hujung tahun hari tu selalu hujan.. Kalau buat macaron tu ibarat invest kat kaunter yang harga merudum.. haha tapi harga macaron remain cam biasa.. yang ruginya sebab macaron mudah rosak/fail di kala cuaca lembap.. so kita ganti la dengan durian crepe kejam mata tu kan..


Bila dah  lama cuti membuat macaron, rasa neves terlalu amat sangat..neves terlampau tersangat.. memang tersangat2an lah.. Sampai sebenarnya semalam rasa nak refuse dah order akak Jabatan Audit (saya lupa tanya nama akak..haha).. Tapi sampai akak tu video call pujuk mintak buat kan juga.. Maka mak gagahkan hati.. hihi jadi mak rasa macaron hari ni cemerlang rupanya sebab akak tu kot doa sangat2..


Harga macaron masih macam dulu.. cuma sbb packaging 12 pcs payah nak dapat so sekarang mak tukar bekas, so isi sekarang 15pcs.. Harga RM30.. Satu lagi 35pcs, harga RM65..  Eh macam menyelesaikan masalah lak tulis fakta memanjang.. so saya update lagi point harga macaron adalah seperti berikut ;
<15pcs : RM2.50/pcs 
( contoh nak 6 pcs sahaja, flavor lain.. harga = RM2.50 x 6 = RM15)
15pcs : RM30
35pcs : RM65
Flavor : chocolate, coffee, orange, salted caramel, vanilla cream
* pembelian >RM50 je kita consider delivery ya.. kurang dari tu bergantung kepada keadaan contohnya kalau kebetulan kami lalu kat area berdekatan rumah tuan2 dan puan2, tiba2 delivery tu jadi boleh..

Oklah ituje.. kang tak pasal2 nanti banyak lagi contoh..hahaha

2 comments:

kissz said... Reply to comment

Berminat nk buat hantaran tunang...
I dok ipoh..
Boleh ka?

ciketon fazya said... Reply to comment

boleh.. further info sms 0136076706