Pages

Tuesday, April 7, 2009

pelajar..

Ada beberapa kelas yang saya review untuk join n pegi...

1. Berenang... still..tak jumpa lagi kelas yg benar2 ikut timing saya..tapi venue untuk kelas saya dah jumpa..kat Presint 11 ada kolam renang yang cantik, besar n entrynya murah..RM2/ hour and kalau nak sewa whole pool only RM50/hour..boleh kot sesape nak buat party buih..[nnt particular feesnya saya update lagi..kertas list tu dalam keta kot]

2. Baking intensive class ..i love baking very much..ma saya kata probably im inheriting the gene from my grandmother [the late mother of ayah]..she's very gud in baking...skang ni tak byk lg yang saya tau..anyone can help me?

3. Rajin lagi wat chocolate..ni la satu2 perkara yang En.Alfateh bangga dgn saye sbb saya pandai buat coklat sedap untuk dia...hehehe..tq ye sbb sudi menjadi penguji rasa setiap kali...^_^

4. Belajar masak..ni 59% + 41%...hehe nak kata tak pandai masak tak jgk, nk kata pandai pun tak..selalunya saya masak tak ikut resepi..nasib2..mungkin sbb mak saya pun ajar saya gitu.. tapi ayah suka mkn bila saya masak..untuk Alfateh. saya agak takut la expectationnya agak tinggi..tapi tak boleh nak blame juga.. mengikut penceritaan arwah ma nya pandai memasak..so as well ahli keluarganya yang lain..mungkin saya kena blajar lebih byk selera dengkil..hehe

5. Menjahit...dulu saya penah dgr kawan saya kata untuk jadi wife yg lengkap boleh jahit baju suami n anak2 sendiri..maknanya saya fail la bab ni..[mmg failure, tak try lagi dah kata fail].. sekarang ni saya dok surf2 mana2 tempat esp kat bangi/putrjaya/kajang yang ada kelas menjahit..tapi bila surf2 menjahit, lain plak yang saya jumpa...try la gi sini http://my.crazyartzone.com/....

6. Belajar pinano...piano...tapi cam dah 'ketuhar' je nak blaja benda ni kan..mungkin ni saya sub kan pada anak2 je la nnt..insyaallah...

7. Kelas mengaji.. ni bukan untuk anak je..tapi saya sendiri..sekarang sy curi2 gi tumpang belajar kat surau Alfalah [walaupun sbnrnya jrang2 sgt pegi].. saya plan nak cari chegu untuk ini..ye la kan, klu nak buat khatam Quran kenala ada yg mendengar n memperbetul bacaan saya dulu..

7 comments:

azzamoro said... Reply to comment

kolam renang kat putrajaya tu ade kolam utk budak tak? nak bawak airyll gi berenang. hehe

ciketon fazya said... Reply to comment

ada...nnt klu aku gi lagi aku ambik gambar..

miss lisa said... Reply to comment

aku kagum dengan semua azam2 ko ni..serius.

farahdura said... Reply to comment

beb ada kelas tajwid di uia.
join la. bagus. :)
http://www.iiu.edu.my/celpad/kutaq/
baik punya saham ni, :)

ciketon fazya said... Reply to comment

miss lisa : ni planning sahaja..i wish i could manage attend it all...haha

farahdura: tq beb..highly considerated...tu saham paling byk among all..hehe

ElizSue said... Reply to comment

owg pun dh lama pasang niat nak blaja jahit..sampai skrg x start lagi...huhuhuuu...

ned's said... Reply to comment

ko nk gi swimming kt presint 11 tu ajak le aku...hee~ tu ah..gi blaja berenang..jap jek mse amik.2 bln ko da tau nnti.

wah...choc..bestnye..nnti if aku kawin/tunang aku order kt ko la..ntah bile la ek..

main piano?huhu..aku pn sme beb..tringin gk main piano..tp mmg ade azam gk nnti klo aku ade anak nk suh jek diaorg blaja.

wat kek?hehe..mak aku tau wat.anak dia tau mkn kek jek..hehe..bakal mak mertua ku lg la sgt expert.siap org tmpah2 lg.slalu gk dia suh aku blaja dgn dia coz dia takde anak pompuan nk diturunkn ilmu..tp tu la..den jenis mls la..nngok la nnti klo den kawin dgn anak dia,den blajo le wat cake.insyaAllah..pnh aku tlg dia wat moist choc cake,habis hancur kek tu.huhu..spoilt jek..malu jek..

blaja quran.ye..itu sudah semestinya...nnti nk qatam qur'an malu weh bacaan truk..huhu..