Pages

Thursday, January 20, 2011

U masak apa????

Hari ni hari cuti umum..huuu seb baik cuti, kalau tak susah orang area KL- Batu Caves nak pergi keja.. { ape kena mengena ntah ngan orang Dengkil??}

Hari cuti kite layan bermalas-malasan.. walaupun dah pos kat wall fb nak baking kek.. tapi akhirnya sampai saat ini belum pun menge'cake'.. moga sempat sebelum kenduri kawen pengapit lelaki kami ujung minggu ni...huhu...

Bila dah bermalas-malasan bangun sedikit lambat { musykil tang sedikit tu..hmmm }.. maka breakfast pun dah waktu lunch... Makan spiral pasta dan nugget... hidang kat suami biar dia makan kenyang2 supaya dia tak tanya "makan lunch u masak ape?"

Ni makan petang... suami saya suka makan croissant... { dengan harapan dia tak tanya " makan malam u masak ape?"}

Passion fruit juice

Freshly bake croissant.. sedikit comot..tapi tak homemade la kalau tak comot.. [alasan!]
{ masih pakai tudung periuk di tahun baru sebab loyang baru beli tetiba terlebih panjang seinci dari mulut oven..kemalangan..hmmmm}

Dalam pinggan baru la sedikit molek rupanya..heeee

Nak masak ape eh sebelum suami saya tanya??

3 comments:

Mazura said... Reply to comment

sedapnya. can i learn from u eton? sbb aku suka makan!

ciketon fazya said... Reply to comment

boleh..meh datang dengkil meh..

~ana~ said... Reply to comment

hi fazya, senang x nak buat crossaint tu? ada resepi x?