Pages

Wednesday, January 27, 2010

Saya cuma seorang pegawai sains kontrak?

SAYA CUMA SEORANG PEGAWAI SAINS KONTRAK?..

Mmg tu pun jawatan saya sekarang.. 2 bulan lepas adalah saya pergi interview jawatan tetap..dengan harapan klu lepas saya nak apply pindah UKM Bangi.. haha jawapannya jangan harapppp....

SAYA CUMA SEORANG PEGAWAI SAINS KONTRAK?..

Tapi skop kerja saya bukanlah macam pegawai sains yang saya pernah baca bila nak gi interview SPA tu.. tapi memandangkan kerja dengan satu tempat berstatus projek, ikut suka suki bos saya la nak suh wat keja ape kan...:p

Tempat kerja saya menjalankan projek pengumpulan data & sampel warga Malaysia 40-65 thn.. Kirenya warga Malaysia yang datang tu volunteer and as return we give them the screening result telling about health status.. yang basic saja.. Anyhow, sbb saya la yang menguruskan bab pengeluaran dan penghantarannya, secara tak langsung klu volunteers ni blur about their readings, saya la kena menjawabnya.. Kekadang saya malu sgt nak jawab sbb diorang assume saya DOKTOR sedangkan SAYA CUMA SEORANG PEGAWAI SAINS KONTRAK?..

Sekarang saya tgh study ttg ICD coding.. ICD means International Clasification of Disease.. saya kena review sbb last week bos saya dah marah sbb saya slow ambik action to train staff ttg ni.. redha..redha...redha... agaknya prof lupa yang SAYA CUMA SEORANG PEGAWAI SAINS KONTRAK?.. atau pun sebenarnya dari dulu lagi saya patut study medic?

oklah saya nak sambung compilekan coding ICD ni...

p/s: saya nak keja dekat dengan Dengkil.... tolongg.......

7 comments:

masayu said... Reply to comment

nisa

kadang2 apa yg kita nak tak semestinya dapat

ilmu icd tu sgt menarik nisa,,

nisa tak minat skrg,pengalaman n ilmu tu mungkin akan berguna pd masa depan,

kak mas pernah berdepan dgn cabaran multitasking,, kerj pegawai buat,, kerja kerani pn buat,, apapun buat je la kan,, sebab kerja dengan majikan ;D

good luck nisa

Psyche said... Reply to comment

ICD-10? benda sama tak?
Saya guna DSM-IV jek (dah ada DSM V mungkin now)..

nurzahyra,20 said... Reply to comment

dengkil..mmg bnyk kje kosong...
dpn umah abg mmerlukan maid..wahaha :p

azzamoro said... Reply to comment

aku rase memang dari dulu ko patut jadik doctor la.. hehe

p/s kdg2 bos ni dia pelupa. suruh mcm2 tapi gaji tak setimpal. yang paling tak best mcm dia bersenang lenang baut keje senang, kite kene buat kerja dia pulak. hamboiii

ciketon fazya said... Reply to comment

K.Mas : Sedang redha..redha..redha..hehe

Psyche :DSM-IV lebih spesified untuk psycho kot kp.. research kite sbb dah exclude volunteer yang mental and psychology prob..

DSM-V on going rasanya.. tgk2 due untuk publish on 2013...

Zahyra: Abang kata mula2 boleh la dok jadi 'maid' je..lelama karang akak boring, mula buat muka penggantung langsir kambing New Zealand..

Azza: Haha aku lebih suka menjadi doktor binatang heee.. boss aku tu dengki kat aku kot sbb aku tak bagi jawapan lagi akan suruhan menyambung belajar...tgh mood tak berapa rajin neh suruh mmg la tak buat...

Anonymous said... Reply to comment

awak, ade tips tak intvw peg sns? sy ada intvw UITM nnt..boleh tolong?

ikin said... Reply to comment

awak,ade tips intvw peg.sns? sy ade intvw dgn uitm nnt.