Pages

Monday, March 15, 2010

Dah kawen dah....

Dah sepuluh hari kawen... tak update blog lebih lama dari tu...

Overall saya berbahagia dengan kehidupan hari ini yang ditemani oleh suami yang kenali almost 7 tahun dulu... saya kenal dia dah lama..tapi faktor keadaan dan masa kami tak bersama pada awal musim perkenalan.. tapi panjang jodoh akhirnya jadilah kami seperti hari ini..syukur Alhamdulillah...biarlah korang muntah pelangi* pun membacanya...kewujudan suami saya adalah anugerah terbaik yang saya ada dan Insyaallah seterusnya saya berharap dikurniakan zuriat soleh/solehah yang sihat comel belaka...

Saya turut mengucapkan terima kasih kepada terutamanya kepada ahli keluarga saya yang sangat bertungkus lumus sehingga basah lokos bermandian peluh menjayakan hari perkahwinan saya.. Kerja kahwin bukan kerja sehari dua...Kasihan sungguh melihat adik2 saya yang ke sana ke mari.. Tanpa bantuan mereka ntah bagaimana rupa kenduri tu pun saya tak terbayangkan.. Ayah dan ibu saya apetah lagi... tenaga tak usah kata... fulusnya juga lumayan... tapi saya tau ayah ibu saya juga gembira dapat menantu sama seperti saya gembira bersuami... hehe.. Alhamdulillah kenduri sederhana kami disulami dengan makanan dan minuman yang memuaskan hati hadirin..thumbs up kepada tukang masak kenduri saya dan juga brader gerai 5 jenis air tu... terbaik dari ladang lah...

Kepada saudara mara..baik belah ayah, mahupun belah ibu... yang membantu dari segi kewangan pun ramai, tenaga apetah lagi.. budi baik anda semua Allah juga yang balas.. Saya mendoakan saudara mara saya diberkati dan sentiasa dibawah lindungan kasih sayang Allah..bayangkan la kalau takde yang tolong masukkan gula2 dalam paperbag atau pun takde yang tolong bungkuskan nasi berkat** tu... mau pengsan pengantin nak membungkusnya...

Kepada kawan2.. terima kasih pada yang membantu...malahan datang awal juga seperti Cik Mimi dan juga Mama Sarah... Almaklum saja lah Johor tu jauh juga dari KL.. kehadiran anda semua sangat bermakna pada hari bahagia kami... Apetah lagi di saat2 gaji lambat lagi nak dpt...huuuuuhu...Tak dilupakan rakan pari2 saya dari sekolah terglamer di Batu Pahat.. " Ini lah TIGS, kau la obor kami"... siap tanya awal2 lagi hadiah ape saya nak... rasa nak nangis bila org tanya nak ape... terharu....wuuuuuuuuu

Lepas kawen saya rasa lebih tenang..huhu tanpa rasa bersalah pegang tangan ... haha...tu salah satu la... haha... sori eh mood gatal jap... dalam masa yang sama terjawab la sudah soalan bila nak kawen??? kepada saya sebelum adanya soalan bilan nak mati????... haha.. sangat celupar...

Hehe gmbar kawen.. bukan tak mau upload.. nnt versi extended leh tgk eh.. tapi buat masa sekarang gambar kawen leh view kat page kazen saya ini...hehe





haha ni la padahnya dapat isteri macam gini.. paksa suami ambik gambar dalam kotak gambar comel tu... seb baik suami saya sangat mengsukan [ baca : sporting ]... hehe hopefully whenever anak kami baca blog mamanya nnt tersenyum2 simpul je dpt mama begini... errrr mama???? anyway kalau ada rezeki kami terima dengan besar hati... Insyaallah...

* lebih dahsyat dari muntah hijau
** nasi bekalan selepas makan nasi di kenduri

5 comments:

nurzahyra,20 said... Reply to comment

kak..tkar link blog tu..ira da tkar link blogspot baru...http://irazahyra.blogspot.com/

Hajar Bte Zainal said... Reply to comment

congrat eton!..layari la perkahiwinan ini dgn penuh kasih sayang...sesungguhnya perkahwinan itu sungguh indah..cheewahh..hahah..ktorang hope hadiah pemberian kami seramai berbelas2 org tu ko terima dgn sukenyeee..nanti ktorang dtg umah ko,jgn luper wat kek coklat bersalut kasih sayang tuk kami yek!..

Kisah Hidup Saya said... Reply to comment

Congrate Pn. Eton!!wah. dh tukar status yer.Sorry, x dpt nak attend.if de nak buat kat belah ur husbnd, InsyaAllah kami 1 family attend yer. Di awl perkhwinan, bnyakkan bersabar & sentiasa berdoa agar hubungan kalian in kekal selamanya.Jika ada dugaan yg mndatang. sentiasa berfikiran +ve..hehe.

cure32 said... Reply to comment

makanan yg terbaik dr ladang new zealand! nyesal xbwk tong yg bole tapau air..terngiang lagi rasedie mcm mane.fuhh heaven aa.tq eton sekeluarge~

sukesukesuke said... Reply to comment

wei kawin tak ajak....keton add aku kat fb arr...ni email aku sukesukeku@gmail.com