Pages

Sunday, May 15, 2011

Philadelphia vs Pilahdenpoieharinila

Haha Pilahdelphia anyway... saya mana ada byk fulus nak terbang ke US sekarang...

Kuala Pilah ni letaknya Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan.. ya saya sekolah kat matrik tu 11 tahun lepas.. So kebetulan hadir kenduri di Kuala Pilah hari ni, suami saya ajak singgah sekolah lama saya..

 penyamar student matrikulasi negeri sembilan

 hostel saya di sini

 dewan kuliah depan blok hostel saya.. tempat kawan saya ngedate... hehe sape eh?

 rimbunan buluh kat bilik tutorial..dulu kontang okeh

depan bilik kelas di mana cikgu english panggil saya combi sebab saya refuse beritahu nickname sebenar saya ialah eton..

Seb baik mak guard hari ni mood ceria kot..so dia benarkan kitorang masuk.. lagi pun tengah takde student.. diorang akan daftar 23 mei nanti.. kalau ada student diorg tak bagi masuk kot.. safety purpose kan.. 

Dari kolej matrik, kami heading nak balik KL (Dengkil sebenarnya).. dah plan nak singgah beli buah naga or jagung kat area terachi - tanjung ipoh.. Tetiba tersinggah Restoran Warisan.. sebab restoran ni kan penah masuk JJCM..so haruslah try kan.. lagi pun si EmyMIF tu asyik cite je dia gi makan kat sini (tapi tak belanja i pun..)


 Pandangan tepi sebelah sawah

 Apple Longan & ABC..hehe ais sebagai ubat...huuuuu

 Layan ABC dan lempeng pisang ice cream..heaven okeh

 Persembahan kebudayaan

Konon instagram iphone... konon je okeh..

Kat Restoran Warisan kami tak makan heavy.. sebab dari pagi sampai petang dah layan lauk kenduri.. berapa jenis daging dah masuk perut (ayam, lembu, kambing, kerbau)... so walaupun sampai restoran, kami tak lupa diet ...haha.. so ni layan makan2 petang je..saya ambik lempeng pisang ice cream, suami saya order jemput bawang makan ngan sambal tumis (podeh amek!) dengan kuah gulai lemak cili padi..

Secara peribadi kami suka restoran ni.. rasa feel2 kat resort kat Sumatera pun ye jugak.. harga reasonable dengan kesedapan makanan dan layanan tahap coffee house kat hotel okeh.. Kalau ada rezeki dan kelapangan InsyaAllah kami nak datang lagi sini.. :)

Ok la tu je report dari Philadelphia eh Pilahdenpoieharinila..^_^

2 comments:

DrSinga said... Reply to comment

awat 'combi' ...
:)

ciketon fazya said... Reply to comment

@DrSinga
dia kata selagi saya refuse bagitau nickname, selagi tu dia bedal panggil combi.. haha combi tu kan pelakonnya zaiton.. klu dipendekkan eton juga..haha