Pages

Friday, July 11, 2008

7/7/08- 11/7/08 : works update

As promise i wanted to make my blog as my live update diary (konon2)... Starting this week i wanted to updating my works update..hehe sori yang sahabat2 sekalian.. korang cam benci je baca ke.. suka hati i la..ni kan i punya...hehe

Isnin : ain said she already go through to my Fail Meja ( haha created by me.. ain i've sent to u long time ago, baru sekarang nak cek!! hello byk gile improvisation). After revise process to banyak la benda nak wat sayang... the job description ada yang berubah2...mudah kata i have to look after the 'fail meja' again..huh.. (hehe teringat while orientation course speaker tny " Anda ada fail meja kan?".. wajah teragak2 nak jawab ya!!)

Selasa & Rabu : attending orientation course which might said compulsory to UKM for us to attendd but so-so feel to our boss.. Nak pegi course pun have to made justification to them..... During course we're introduce to the fundamental of UKM and to the main department which most probably we always deal with.. hehe baru la dapat berkenalan ngan nama2 glamer yang kerap kali meniti bibir halus kudus dan mulus kami di opis..^_^.. we're the merrier participant coz we have a large number in group.. time makan bukan main bising (actually we r bising tak kire tempat pun, 24/7..haha). But g kursus ngan rasa risau2 sbb terpikir ada meeting the next day.. (meeting might be scariest thing while working..but dgn bangga to say tiap kali meeting jumpa tokoh penyelidik negara...haha)

Khamis : hehe semangat pas g course.. sbb during course byk hakikat2 yang memukul hidung kami (bengkak la hidung ni).. so pada hari ini semua peserta2 kursus nampak bersemangat n beria2 menyiapkan material meeting... Im amazed to myself sbb pertama kalinya siap agenda meeting 3jam awal.. (padahal selalunya berlaku perebutan printer sbb main printer tu akan prob time nak meeting..dikala begini selalunya akan keluar ayat pujukan printer.. "sayanggg... jgn la buat hal masa ni"..kehkeh).. Masa in meeting room, seperti ada rama2 di dalam perut sementara menunggu turn update pada tokoh penyelidik (luckily he came, klu nak update pada OK, argggh cam useless je ketakutan tu)... Fortunately tokoh penyelidik sedar akan kesukaran my section handling his "guest"...im so thankful to him for being understanding to that problem...

Jumaat : mind resting time..heehe..get rid off semua sumber tekanan.. i love friday after meeting.. surely becoz we can enjoy the solat jumaat gap time gi jalan2..yeay

0 comments: