Pages

Monday, December 14, 2009

Kecik Hati, Makan, Bakar Kalori, Tesco

Minggu lepas minggu down.. kerana apa? biar saya saja yang tau.. saya pasti peng'down'-peng'down' perasaan saya itu tak tau pun mereka telah melakukan begitu dan begini kepada hati saya yang semakin mengecil ni..hope mereka tidak melakukan kepada orang lain..

Weekend saya isi waktu senggang itu dengan baring2 depan tv tgk nasik lemak kopi o.. pastu bersiap2 p tgk Sarah.. siapa Sarah???? dia bukan Sarah Nurkasih..Sarah ni yang selalu saya teman dia pi Tabung Haji masa dia dlm her momma's womb... hehe welcoming my new fren Nur Sarah Sufyan anak kepada Noraidatul Akma n Sufyan... Hope Sarah will always being bless n keep loveable here & hereafter...

Oh ye, pergi jumpa Nur Sarah, saya pi ngan kawan keletah Zara Zafirah yang diiring emaknya Nazihah n Cik Anis.. Tak dilupakan si Ranggi Amywati...saya dapat melupakan penyakit-penyakit hati saya bila dengar Zara Zafirah mumbling...bababababek bek bek bababababababababa babababa aa'aaaa aa'aaaa......thanks to baby Sarah n toadler Zafirah..Nikmat Allah sungguh...

Balik kenduri hantar Zara Zafirah n the gang ke kereta, pergi minum2 [not yet mabuk2] Tesco Cheras [ haha gaya bunyi cam classy kat Mont Kiara je kan] dengan Amywati... memakan spring rolls dan fries walaupun tadinya dah tambah 2x kali dikenduri aqiqah Sarah [ kgkg, lauk kenduri aqiqah Sarah sgt sedap, air oren tu pun kitorang tambah berkali-kali].. Pastu pergi berjalan di dalam Tesco, habiskan duit di Watson dan balik.....

Otw balik menghala ke Kajang yang damai [haha exergerate saje.. ;p ], bermesej2an dengan K.ros tentang aktiviti berpeleseran tgh malam.. nak gi CLUBBING kat Flea Market [ korang ingat Modesto ngan Zouk je ke boleh layan clubbing?? klu kite sudah menubuhkan kelab rajin ke flea market, tu boleh digelar Clubbing juga kan?????].. Seperti biasa [ni kali pertama saya join kelab ni], presiden Kelab Flea Market MAEPS a.k.a Kak Ai dan suaminya dtg ambik ahli2 kelab di rumah yang damai tu..jenjalan, bongkar2 bakul penjual, beli, jenjalan, makan... hasilnya sehelai baju dengan harga sangat2 kuasa 14 elah pun dibeli...Balik rumah terus try baju tu sbb excited kuasa 14 juga...

Bangun kul 5 pagi sbb pi ambik Mimiey Ikin.. tapi bangun kejap, pergi ambik air RO, balik rumah dan tidoooooo... bangun2 tido, basuh apa yang patut pastu bertungkus lumus masak... Ikan kurau.. selalu mak saya suh stim je [bukan mak saya suro pun saya akan stim sbb ni masakan yang tak perlu susah payah klu ada steamer].. tapi memandangkan kami semua masih bujang trang tang tang maka steamer bukanlah apparatus compulsory di rumah kami .. nak memasaknya di dlm steamer versi kami begitu malas sekali.. last2 saya layan masak lemak cili padi sbb ada sekotak santan dipastuer di dlm peti air batu umah kami...

Huhu kul 10.30 am dah siap masak lauk lunch..pas siap masak baring semula.. tgk The Biggest Loser Asia, Melodi dan ulangan Sehati Berdansa [pronounce macam Scha Alyahya tau..].. Kul 1 lebih baru makan selepas semua pemakan balik rumah dan bersiap mandi..

Lepas2 makan K.Ros menyuarakan suggestion untuk membakar kalori di shopping..Oleh kerana kebelakangan ini saya masih kecik ati dengan Pasaraya Bintang di Seksyen 7 BBB tu, maka aktiviti pembakaran kalori dilaksanakan di Tesco Kajang.. kami sangat fokus masuk Tesco dimana fokus utama kami ialah mencari sumber kalori.. hasilnya sebanyak RM125.00 telah disumbangkan kepada pasaraya franchise milik Tessa Cohen ni..

Memandangkan kalau lagi lama kami di Tesco, lagi banyak sumbangan amal kami.. so bila rasa dah cukup, kami cepat2 menolak troli balik.. tapi bak kata pepatah, manusia takkan pernah puasa..ops puas.. on the way nak sampai ke kereta ada lak yang jual keropok lekor..untuk mengurangkan rasa bersalah keropok lekor tu kitorang beli SATU je... makan..makan..makan..makan pastu buang bekas palisterina itu.. [tsk..tsk.. ALAM menangis..tsk tsk..]

Before maghrib, pi ambik **MI ****ilda [boleh jugak nak teka pronounce as Umi Hafilda..haha] pastu nyum2..nyum..nyum ..nyum lagi.. Sejak minggu lepas saya dah rajen iron baju untuk seminggu.. selepas byk perkara hampir negatif saya buat.. malam ini saya membuat perkara positif iaitu mengiron baju.. ni cam ala2 pembakar kalori yang tak seberapa kalau nak dibandingkan dengan jumlah makan tu..siap iron baju, memasak plak lagi [memasak di Chocville Cafe : Cafe World].. pastu zzzzzzzzzzzzzzzzz...

p/s :
* saya boring tgk blog takde update.. [haha nampak sgt sendiri tulis blog, sendiri baca..]
* entry ni takde gambar sbb saya ........
* Congrats to newly wed Yana n Feah [both are my schoolmates].. Hopefull will be bliss here and bless hereafter..

2 comments:

Masayu Ahmad said... Reply to comment

Pandai masak anak dara ni.

Nanti jemput ke blog Kak Mas ya!

ciketon fazya said... Reply to comment

haha klu tak masak lapar kak..hehe :p