Pages

Tuesday, December 29, 2009

Nervous..nervous

Saya nervous..
Sudah sangat lama saya tak melalui sesuatu yang baru..
Saya nervous..saya nervous...

YELP...YELP...!!!

Saturday, December 26, 2009

Say it pleasantly

Ideas of writing didn't 'tink' at the moment..
I want write but i found it may hurts..

You should thankful to Allah courtesy putting this kind feeling in my soul..
I don't feel worth talking to you..
I don't feel worth putting in heart on what you say..
Anyway i'm praying days and night i could far from you, around you as soon as i could...

I wish i could be as cynical as you are...
I wish i could be as sarcastic as you are
This is the pleasant way to say I HATE YOU....

-i felt sick acting like tray face-

* dear fren (hajar n elizsue) this is not update... ni entry menyampah untuk sampah..quality updates will coming soon... i miss reading you both dear...

Friday, December 18, 2009

Top 12 ^_^

Saya beberapa hari ni pening2 sket cari gambar selepas diumumkan top 12 dalam contest yang dianjurkan oleh Kak Mas Ayu..hehe saya ada gambar banyak tapi sebab saya segan nak suruh orang snap kan..so biasanya gambar diambil sendiri oleh pemuncul gambar [saya lah tu]..hehe

ni gambar masa kat opis..[hehe tgn sebelah tgh snap..senyum malu2..huhu]


ni pun gambar ambik sendiri.. selain keja opis, malam dan weekend saya pi mengajar tuisyen di Pusat Tuisyen Puncak Bistari milik kawan sekolah saya Puan Linda (dia ni WAHM)


Bila hari weekend lapang yang lain pula saya pergi mengajar coklat.. [ni gambar student batch pertama saya..sekarang dia berstatus cam saya juga cuma dia dah up sket sbb she going to be a mom on becoming year.. :)]

Ni gambar2 yang saya dapat cari dari beribu2 gambar yang saya save..huhu Kak Mas the pic quality tak berapa cantik tapi mata saya dah berpinar cari gambar...huhu boleh ye gini...^_^

The Corby most likely like ME !!


When i review all my pics most of the outfit i have [definitely i like!!] looks like Samsung Corby color.. All the Corby turned the proverb "an apple in my eyes' to THE CORBY IN MY EYES... Hehe very hard for me to choose which Corby color that i really want...Frankly said i want the vibrant Jamaican Yellow, also love to get the full of Cupid Pink, also also feel happy if i own the Festive Orange and surely Minimal White makes me look MORE among the less..

Nuffnang would like to invite everyone to enjoy the cheerful day with Corby on Samsung Corby Carnival.. If you wanted to be a part of 75 selected person, hurry guys...post your pic and write some about Corby...gud lak fren.. ^_^

p/s: refer here for Corby contest http://www.nuffnang.com.my/samsungcorby/

Monday, December 14, 2009

Kecik Hati, Makan, Bakar Kalori, Tesco

Minggu lepas minggu down.. kerana apa? biar saya saja yang tau.. saya pasti peng'down'-peng'down' perasaan saya itu tak tau pun mereka telah melakukan begitu dan begini kepada hati saya yang semakin mengecil ni..hope mereka tidak melakukan kepada orang lain..

Weekend saya isi waktu senggang itu dengan baring2 depan tv tgk nasik lemak kopi o.. pastu bersiap2 p tgk Sarah.. siapa Sarah???? dia bukan Sarah Nurkasih..Sarah ni yang selalu saya teman dia pi Tabung Haji masa dia dlm her momma's womb... hehe welcoming my new fren Nur Sarah Sufyan anak kepada Noraidatul Akma n Sufyan... Hope Sarah will always being bless n keep loveable here & hereafter...

Oh ye, pergi jumpa Nur Sarah, saya pi ngan kawan keletah Zara Zafirah yang diiring emaknya Nazihah n Cik Anis.. Tak dilupakan si Ranggi Amywati...saya dapat melupakan penyakit-penyakit hati saya bila dengar Zara Zafirah mumbling...bababababek bek bek bababababababababa babababa aa'aaaa aa'aaaa......thanks to baby Sarah n toadler Zafirah..Nikmat Allah sungguh...

Balik kenduri hantar Zara Zafirah n the gang ke kereta, pergi minum2 [not yet mabuk2] Tesco Cheras [ haha gaya bunyi cam classy kat Mont Kiara je kan] dengan Amywati... memakan spring rolls dan fries walaupun tadinya dah tambah 2x kali dikenduri aqiqah Sarah [ kgkg, lauk kenduri aqiqah Sarah sgt sedap, air oren tu pun kitorang tambah berkali-kali].. Pastu pergi berjalan di dalam Tesco, habiskan duit di Watson dan balik.....

Otw balik menghala ke Kajang yang damai [haha exergerate saje.. ;p ], bermesej2an dengan K.ros tentang aktiviti berpeleseran tgh malam.. nak gi CLUBBING kat Flea Market [ korang ingat Modesto ngan Zouk je ke boleh layan clubbing?? klu kite sudah menubuhkan kelab rajin ke flea market, tu boleh digelar Clubbing juga kan?????].. Seperti biasa [ni kali pertama saya join kelab ni], presiden Kelab Flea Market MAEPS a.k.a Kak Ai dan suaminya dtg ambik ahli2 kelab di rumah yang damai tu..jenjalan, bongkar2 bakul penjual, beli, jenjalan, makan... hasilnya sehelai baju dengan harga sangat2 kuasa 14 elah pun dibeli...Balik rumah terus try baju tu sbb excited kuasa 14 juga...

Bangun kul 5 pagi sbb pi ambik Mimiey Ikin.. tapi bangun kejap, pergi ambik air RO, balik rumah dan tidoooooo... bangun2 tido, basuh apa yang patut pastu bertungkus lumus masak... Ikan kurau.. selalu mak saya suh stim je [bukan mak saya suro pun saya akan stim sbb ni masakan yang tak perlu susah payah klu ada steamer].. tapi memandangkan kami semua masih bujang trang tang tang maka steamer bukanlah apparatus compulsory di rumah kami .. nak memasaknya di dlm steamer versi kami begitu malas sekali.. last2 saya layan masak lemak cili padi sbb ada sekotak santan dipastuer di dlm peti air batu umah kami...

Huhu kul 10.30 am dah siap masak lauk lunch..pas siap masak baring semula.. tgk The Biggest Loser Asia, Melodi dan ulangan Sehati Berdansa [pronounce macam Scha Alyahya tau..].. Kul 1 lebih baru makan selepas semua pemakan balik rumah dan bersiap mandi..

Lepas2 makan K.Ros menyuarakan suggestion untuk membakar kalori di shopping..Oleh kerana kebelakangan ini saya masih kecik ati dengan Pasaraya Bintang di Seksyen 7 BBB tu, maka aktiviti pembakaran kalori dilaksanakan di Tesco Kajang.. kami sangat fokus masuk Tesco dimana fokus utama kami ialah mencari sumber kalori.. hasilnya sebanyak RM125.00 telah disumbangkan kepada pasaraya franchise milik Tessa Cohen ni..

Memandangkan kalau lagi lama kami di Tesco, lagi banyak sumbangan amal kami.. so bila rasa dah cukup, kami cepat2 menolak troli balik.. tapi bak kata pepatah, manusia takkan pernah puasa..ops puas.. on the way nak sampai ke kereta ada lak yang jual keropok lekor..untuk mengurangkan rasa bersalah keropok lekor tu kitorang beli SATU je... makan..makan..makan..makan pastu buang bekas palisterina itu.. [tsk..tsk.. ALAM menangis..tsk tsk..]

Before maghrib, pi ambik **MI ****ilda [boleh jugak nak teka pronounce as Umi Hafilda..haha] pastu nyum2..nyum..nyum ..nyum lagi.. Sejak minggu lepas saya dah rajen iron baju untuk seminggu.. selepas byk perkara hampir negatif saya buat.. malam ini saya membuat perkara positif iaitu mengiron baju.. ni cam ala2 pembakar kalori yang tak seberapa kalau nak dibandingkan dengan jumlah makan tu..siap iron baju, memasak plak lagi [memasak di Chocville Cafe : Cafe World].. pastu zzzzzzzzzzzzzzzzz...

p/s :
* saya boring tgk blog takde update.. [haha nampak sgt sendiri tulis blog, sendiri baca..]
* entry ni takde gambar sbb saya ........
* Congrats to newly wed Yana n Feah [both are my schoolmates].. Hopefull will be bliss here and bless hereafter..

Friday, December 11, 2009

Kucing : nikmat Allah buat saya

Saya bersyukur dikurniakan kehidupan hari ini..
Saya bersyukur diizinkan menghirup Oksigen lagi...
Saya bersyukur dengan nikmat hari ini..
Saya bersyukur di kala hati saya gundah Dia mendengar doa saya malahan memperkenankannya...

Saat saya berharap dpt jumpa Oyen atau kucing saya di kampung, ada kucing comel muncul di rumah saya.. Allah mendengar suara hati saya tersiat-siat tu..sekurang-kurangnya kelembutan bebulu kucing tu menjadi benang menjahit luka di hati saya.. Saya bersyukur untuk nikmat itu.. tak mengapa, dunia ini ada putarannya..

Monday, December 7, 2009

SELAMAT HARI LAHIR ♥

May be it's a day late but in my heart everyday is the day..

Your ♥ is the most important thing in my life..
When im with you, past and future will loose all meaning, as the PRESENT with you is truly GIFT...
Thank you for all you are..
You are my ♥, my companion, my friend..
I'll always ♥ u

Let me sing a ♫♫♪♪ for you (type anyway..)

Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan Ahmad Zulkifli...
Allah selamatkan kamu.....
*moga kita berdua dipelihara Allah :)

SELAMAT HARI LAHIR ♥

p/s : my dear [outing to tabung haji] fren, Aidatul a.k.a KGKG safely delivered a 2.78kg baby girl on 8.54pm 5th Dec 09 at Pantai Medical Centre..hehe since it's not same date with uncle Ahmad, auntie Juju bagi hadiah kecik je oke...:p

Thursday, December 3, 2009

Bebelan siri 1 : Apentah

Lama tak tulis blog sbb kat kampung saya takde broadband... tapi raya haji saya saya layan kegianan bermain game mencari benda tersembunyi di dalam lappy riang ria adik kesayangan saya [ adik saya kata lappy saya tu lappy boring]

Sehari sebelum balik kg saya update blog via phone.. sbb before balik saya baru dpt gaji.. bila dpt gaji saya kena dulukan komitmen..so saya situ sana sini macam siti nurhaliza bayar hutang [sbt byr bil bunyi cam lari kenyataan rasanya..huuuu]..saya berpandu-panduan [kata ganti berlari-larian sbb saya memandu kereta evo saya tu]ke sekitar bangi pergi ke tempat byr2 hutang2 tu..rushing sbb petang ada exam AR yang saya cakap before ni..

Dah abes urusan saya nak balik umah, kemas2 sket before gi exam, saya cuba memandu tenang selepas tak berapa tenang pas byr hutang... Ketenangan saya diganggu oleh sebuah keta yang WTF... eh saya tak berniat mencarut.. mmg keta tu WTF... keta tu mmg WTF... ops lupa sebut plat ketanya mmg WTF... sesuai ngan pemanduannya yang bertaraf WTF...u mmg WTF la bro!!!!

Oh ok tenang semula.. tapi cam nak nanges2 juga sbb bila tunang saya kata rasa nak demam tak larat nak anta saya gi Plaza Rakyat.. cam nak nanges ke???dah nanges pun sambil lipat baju.. [scene nak lari dari rumah..].. tapi sayang sgt kat my dear Ahmad tu sbb menggagahkan diri anta saya... Tunang saya gagah orangnya...:)

Gi Plaza Rakyat saya drive.. bawak laju2 sbb takut tertinggal bas... sampai2 ek eleh lama lagi laaa.... kami duduk kat level menunggu yang baru dan masih suci daripada kesan chewing gum... rasa cam kat KLIA je..pastu tgk jam kul 9.30...gi turun platform 6 [kat sini kesan chewing gam dah byk dah..] naik bas.. dah ramai org naik bas..tak dpt dok sebelah tingkap...tunang kesayangan hantar sampai atas bas..duduk je saya tetiba terdetik kesiannya tunang saya balik malam2 kena drive keta dlm keadaan demam.. berjuraian airmata gugur ke pipi...babai2 dia sambil nangis..huuuu adik dok sebelah tu tgk je keemosian saya tu...pastu abes nangis kesat2 airmata berbual2 sket ngan adik sebelah tu pastu zzzzzzzzzzzzz sampai BP...

Kehidupan kat umah cam biasa je..paling disukai tilam vono sbb saya rasa cam ziana zain jap..so tidoo..tido..tido...

Sbb best sgt tilam tu..byk masa dlm bilik dan kadang2 main game..pastu dah main game..masak2... kemas2 dapur.. pastu main game balik..pastu tgk tv.... pastu main game balik...

Oleh kerana kebanyakan masa dok dlm bilik... kucing saya pun ikut nak dok dlm bilik..dan beranak dlm bilik..adoiyaiiii.. tu si Beyang..tetiba 2 hari kemudian, anaknya Si Micai plak nak beranak.. [umah ku Felix sanctuary...].. nak ikut gak beranak kat bilik..maka penyelia sanctuary [saya lah tu] dengan kuasa veto mengambil besen, letak kain2 buruk paksa Micai beranak dalam besen tu je..beranak dalam besen depan saya..haha sbb dah imun, takde la perasaan takut, geli atau yang sewaktu dengannya tgk kucing beranak..sedari kecil saya dah biasa tgk kucing beranak... Haha bak kata opismate saya yang bersalin tak berapa lama lagi ;

"hehe u nak mentahkikkan myth yang diperkatakan orang, owner umah byk kucing bersalin senang nak bersalin nnti ke?" opismate berkata

"ha yelah.. tu la kemudahan bila ada kucing.. i buleh sewakan meow i untuk u klu u nak pakej senang bersalin..hehe" saya reply msg dia

"Nanti i nak buat bisnes ni la..kat DMC je dah leh dpt byk customer..hehe sape tak mau senang bersalin kan?" sy sambung

Haha percaya tak???? tgk kucing bersalin boleh senang bersalin nnt...huhu nak cari jurnal untuk case study kat Springer or Sciencedirect jap lagi...huuuu

Nanti sambung lagi type..tulang belakang saya sakit...