Pages

Monday, June 23, 2008

makanan al quran + sunnah (QASEH)

I been introduce to this makanan berfungsi last April.. we went to the Headquarter to get prior info regarding this.. This product name as Qaseh (gabungan Quran dan Sunnah) memandangkan formulasi kandungannya adalah makanan2 yang dinyatakan dalam Al-Quran dan Sunnah Nabi Muhammad S.A.W...
Kalau diteliti daripada kandungan2 yang terdapat dalam formulasi ini Masyaallah semuanya telah dijanjikan kebaikan daripada Allah dan Rasulnya. Melalui pemakanan Qaseh ini kita semua dapat memartabatkan amalan pemakanan yang "halal lagi baik"

Kandungan utama Qaseh :
 • Madu
 • Air Zam2
 • Kurma
 • Buah Tin
 • Buah Zaitun
 • Saffron
 • Habbatus sauda

** bagi Qaseh Adinda terdapat campuran herba yang khusus untuk wanita

**Bagi Qaseh Kekanda dicampurkan herba untuk lelaki

Qaseh sesuai diamalkan kepada semua lapisan masyarakat (even non muslim pun dialu-alukan untuk mengamalkannya). Disyorkan kepada :

 1. Ibu mengandung : Insyaallah mengurangkan potensi uri turun, memudahkan bukaan untuk bersalin, mengurangkan komplikasi lain2 penyakit sewaktu melahirkan.
 2. Ibu yang menyusukan anak
 3. Pesakit Asthma : Madu merupakan penawar/pelega ashtma
 4. Resdung dan Selsema
 5. Individu yang sibuk bekerja dan memerlukan tenaga yang byk (Ustazah Siti NorBahyah n her husband pun sudi jadi duta sbb rasa berkesan untuk lifestyle mereka)

Formulasi Qaseh bukan sahaja mengandungi bahan2 yang tersebut diatas, malahan ia enrichment formulanya adalah doa2 dan zikir2 ayat suci Al-quran, pengilangannya berdasarkan 'Amalan Pengilangan Islam' (IMP) yang pastinya lebih bersih daripada standard GMP (Amalan Pengilangan Baik)

Harga bagi sebotol : RM 71.90 + buku panduan amalan pemakanan Qaseh

Sebarang tempahan boleh berhubung/sms dengan Ahmad Zulkifli (012-9444646) atau Faziatun Nisa (012-7147126)

[Bagi penduduk kawasan Bangi, Dengkil, Putrajaya,Banting boleh menerima penghantaran ke rumah ]

ni Qaseh yang saya makan dah, that's y tinggal separuh.saya jamin ia sedap dan mengenyangkan. Untuk org yang kerap batuk Insyaallah pas makan akan rasa lega.. boleh tgk iklan kat TV9 n dgr promo kat radio IKIM.

0 comments: