Pages

Tuesday, June 24, 2008

Malaysia Indah menawan: Port Dickson

Minggu lepas my family had a short vacation to PD...after a while tak pegi berjalan, pas ayah pencen ni baru dapat berjalan bersama-sama..Planning awal konon nak having a vacation kat pulau2..(yeye suh fatini survey pulau best kat ganu..) tapi memandangkan harga minyak naik, ayah decided to go to PD..in the middle between Johore and KL..



Then bila comes to weekend, PD ni mmg penuh ah..maklum jela, secara logik akal..hamba2 yang menginap di bumi Allah kota metropolitan KL ni mmg akan berpusu2 pegi PD sbb its nearest vacation venue..kalau tak book hotel or rest house awal alamtnya tumpang tido masjid la... awal2 adik konon nak book Regency Apartment..tapi mak ai...RM400+ semalam..so aku dikerahkan untuk mencari temapat tido yang tak la melampau2 sgt budgetnya..



So sesudah puasa surf internet, n juga tepon tanya for reservation..i got this place, Tg Biru Condominium..RM200 in weekend, consist 3 bed in 2 bedroom which may obtain 8 person in one apartment..aircondition (that's y my flu getting worst)..ada dapur n refrigerator + pinggan, cawan, sudu, garfu, periuk, kuali...ada tv but no astro..swimming pool in front house..someside facing the ocean (its a lagoon actually)..with all this facilities i think its quite ok for a budget holiday..(aku terasa aku leh geng ngan mamat Qi, Destinasi Budget 8TV)



Mengikut perancangan i have some plans with my opismate for another vacation..short distance vacation also long distance vacation..wait for my updates for those places..Im sharing with u for free ya...^_^



there's where we sleep...

0 comments: