Pages

Sunday, January 4, 2009

photoshoot 'kanak2'

Hehe since nak training photshoot..dan disebabkan tak jumpa kanak2 lain..maka ni la volunteer pertama saya..haha..

Tapi training ni bukan saya yang byk snapped gambar..haha encik zul yg buat lagi byk dari saya yang bercita2.. sebab skang 'kanak2' ni 'anak' dia...

Model : Oyen, Pakcik Oyen dan Kakak Oyen ^_~
Lokasi : Taman Wawasan Alaf Baru, Putrajaya
Camera : Canon Powershot 5S IS
Touch up software : Picture manager + photoshop






smer pic ni diambil oleh enche ahmad..saya cuma wat tambah colouring dan lighting sahaja..saya rasa dia ada bakat terpendam semulajadi..^_~

Bak kata enche ahmad sebagai photographer hari ni..mmg padan la keja ni untuk dapat title millionaire...hehe penat kan??? tunggang terbalik nak shot cantik..




Err nanti leh wat outdoor wedding kat sini kan?????heeee~~~~~

17 comments:

ElizSue said... Reply to comment

waahh...bestnyer dah pandai shoot photo sendiri...
nanti dah ader baby, leh amik pic byk2 sendiri...no need to hire professional photographer lagi..
hurmmm..sgt bijak mengatur masa depan..
caya lah!

ciketon fazya said... Reply to comment

huhuhu...
tapi abes la anak kitorg nnt..dipaksa berguling2 kat rumput..
meow tu pun sampai melepek kitorg paksa berkelakuan elok depan kamera..hoho

ElizSue said... Reply to comment

hehehe...
cian meow tu sampai kena dera jadik model..ape upah meow tu dpt ek..hamper whiskas? hehe..

ciketon fazya said... Reply to comment

kitorg share murtabak ngan meow..hehe

ain said... Reply to comment

wah....full mark 4 beginner..
kalau i cikgu la..huhu
jgn lupe bg royalti kat model tue ek..

ciketon fazya said... Reply to comment

royalti model tu i dpt gak..
kucing tak blh pegang duet bebanyak..haha

ElizSue said... Reply to comment

ciketon, p la shoot gamba anak azza..
dah sgt gebu..peha gedang amat!
mgkin sesuai kot jadik model photomama sebab Airyll sgt mudah tersenyum..

*beautconnection tu kwn ciketon ker..
artwork sgt cantik..leh consider as 2nd choice kalau tak mampu nak hire SN..hehe~

ciketon fazya said... Reply to comment

beautconnection tu adik kepada SN..
tapi dia based kat kuantan..cover belah2 pantai timur..

kawan kite ada hire dia..
kawan kepada kawan kite pun ada hire dia...husband dia pun photographer gak..

ned's said... Reply to comment

oh no...cool pic babe..ko tak nak aku jd model ko ke?haha...nice pics..pndai korg2 ni ek..ada bakat...ada masa..full moral support to u..agak2 klo aku kawin ko bole switch jd photographer aku tak?eheh...

ElizSue said... Reply to comment

ooo..patut la concept slideshow gamba2 dier lebih kurang jer mcm SN..magical hands..
hehe..
ned got the look and photogenic as well..give her a chance.. ^_*

ciketon fazya said... Reply to comment

buleh...
tapi let me start godek2 sket dia kanak2 dulu eh...
tahap mak kanak2 2nd phase ye..hehe

wedding photgrapher..bunyi cam ngeri..let me complete tutorial..hehe korang pun let join photomama sbb video tutorial dia senang..dari sekoapak2 kamera until yang plg up..handphone pic pun boleh jadi hebat klu kena caranya

alfateh said... Reply to comment

askm, tq guys..
i would like to try, i'm learning n still 'chambering' under the guidance of lens master, the learned miss fazya

ciketon fazya said... Reply to comment

jarang2 alfateh drop by..hemmm tq en.alfateh..^_^

ElizSue said... Reply to comment

hehe..
dah pakai iris besar ni senang la nak cari angle yg mantap2..
hehe~

Cik Aimi Husna said... Reply to comment

chumil kucing tu!

aimi suka!!

ciketon fazya said... Reply to comment

kucing tu auntie bwk dari batu pahat ke dengkil-putrajaya...
aimi nak meow ke?leh bagitau klu nk, auntie bg..

mrs Han said... Reply to comment

i loike the second pic, nice try....