Pages

Saturday, January 3, 2009

Making a move

I keep saying i wanted to develope myself so i can produce good photo..i could use my eyes and blend into my camera to snapp a good pic.. Then in this new year im making my first move..hehe i am determine to start learning by joining Photomama [a part of Candidsyndrome program]

What is Photomama?
Go here..read wat the founder said..he~~~~

But as a full time worker, i don't so much time to go formal class apentah lagi meletakkan komitmen to be CS apperentice [frankly i dont have enuff strengh yet] a see Photomama as an alternative 'skool' for me to learn about photography...

Berdasarkan nama Photomama seems like persatuan ibu2 [yela kan im not yet a mother, bakal bapaknya pun masih tak masuk meminang lagi..heee~~~].. Tapi the 'headmaster' said
" nevermind Photomama is open to anyone who love and into photography..we open this to fathers too"
Maka since proses gembar gemburnya Photomama ni saya telah memasang angan2 untuk register..[sbb saya tak mampu nak gi Photocamp : material, mental dan spiritual failed!!!]

I don't know very detail since it juz started..baru 2 hari launching.. tu pun yang premium version launch in Feb 2009..so skang masih menunggu dan saya terfikir untuk bertatih dan berlatih agar dapat 1 masterpiece [tahap saya la] sebelum class..[ cam cikgu soh student ulangkaji dulu sbelum masuk chapter sepatutnya..huhu]

Masa ini kepala saya sedang ligat memikirkan dan mengingat sape2 atr kawan2 saya yg dah kawen sbb nak pinjam anak mereka sebagai subject..Maybe boleh juga kot saya pinjam future cousins saya untuk subject memandangkan itu la budak2 kecik yg dekat dangan hidup saya skang nih..

Ilmu pembelajaran ini saya juga nak kongsi ngan bakal suami saya sbb tentu mustahil saya nak ambik gambar perut semasa mengandung secara sendiri [unless set timer dan kemudian terkedek2 lari takut timer tamat semasa kandungan dah berat kan???]



Ok la dah ngantuk..terkuap2..saya berazam untuk jadi baik dan bertambah baik dari semasa ke semasa...

2 comments:

juzmine said... Reply to comment

bestnyer..cam best jek dpt join TPM..epit kan nak g workshop yg dia wat..ko g la join skali..

ciketon fazya said... Reply to comment

TPM blaja online je..nak g workshop photocamp tak larat..heee dgr cam tough..aku kan berhati lembut..hahahaha