Pages

Sunday, June 28, 2009

Beaching again [pronounce correctly ok...]

Sunset catching again...we luv beach..^_^
Venue : Tanjung Tuan, PD




Wednesday, June 24, 2009

Is it worth hating this people????

I can remember when this people came in our place.. at first we also thot this person kinda good2 one, could help us while we are in trouble facing the superior..

As time goes, this person doesn't help at all... one thing he loves to do is commenting n editing spelling ended dengan perasan bagus...Do you think with your do no where accent tu dah bagus sgt... [i still remember how this person commenting on my spelling of OGOS in malay was totally wrong..babiGOS maybe rite heh????)

Since that incident i start hating this creature until after sometime the big boss give some tazkirah saying not putting hate feeling in heart to people around us.. just ignore anything rubbish disturbing the pureness of our heart..at 1st i try to think positive about this person...but then seem impossible..this person is definitely irritating even a hair also want away from this person...haha...[not only me, but I think this person irritates everyone okeh]

p/s: macam jahat tapi mmg sy berasa jengkel……………………….
Im thinking about what is the quizzies or activities for next giveaway...Any idea?

Monday, June 22, 2009

Baru perasan tagged ini..maka layan kan saja...

1. Ape perasaan anda sekarang?~...boring…again proposing proposal..
2. Saya nak makan?~ briyani Ruzz Alladin..[jom dear Alfateh]
3. Saya tak suka makan?~makanan ada semut sape suka..karang sebotol habbatus sauda kena telan..hehe
4. Impian saya?~serenity of life
5. Haiwan yang saya tak suka?~cicak&ula lala..!!!!
6. Saya harapkan?~kami akan bahagia, diberkati sepnjang hayat di sini dan di ‘sana’
7. Jika boleh putarkan masa?~I have no regret..coz im juz go wif flow type
8. Saya pada 10 tahun akan datang?~insyallah,berfamily n probably work from home..hehe
9. Handphone saya adalah sebuah?~ ntah Nokia apentah
10. Saya pernah bercinta sebanyak?~ ulpppppp…!!!!
11. Saya suka pada?~ gadget, coklat, new things
12. Kawan-kawan saya?~ dari tadika sampai uni…
13. Pernah dikhianati?~ maybe yes maybe not..ntah I don’t put I mind all those bad things
14. Apa yang anda hendak lakukan terhadap orang yang mengkhianati anda?~ I could forgive but I couldn’t forget…
15. Senaraikan 6 orang untuk di'tag' :~anyone

p/s: tagged ialah aktiviti menjawab soalan yang telah dijawab oleh org lain dan ditujukan kepada kite untuk cuba menjawab soalan yang sama..maka harapnya terjawab lah persoalan apa itu TAGGGED???hehe

Monday, June 15, 2009

the good old days

Sejak akhir2 ini saya hilang idea untuk menulis..sehingga berbual2 dgn seorg rakan lama [sebenarnya dia adalah partner in crime saya..hehe]... Kami berbicara, bergelak-belak dan juga termasuk sedikit mengata org [eerrrr mengumpatkah?????]

Sebenarnya saya kembali pulang ke rumah sewa pertama saya...asalnya saya bercadang untuk menyediakan 'tempat latihan' dan 'kilang' coklat2 saya sahaja..tapi bila berada dirumah yang prnh saya huni dulu, membawa saya kepada momento2 zaman muda...hehe..[err saya masih muda okeh...heeeee]

Things to be remember in 215
  1. Maggi goreng cik eton ...sedap kan???? so as well nasi lemak ija...
  2. Beckham..pls Beckham do something.... hehe someone begging to Mr Beck during Euro 2004
  3. Bas SUM...gile syiok eh naik bas ni nak gi kelas...
  4. Vocal class masa mandi...mantap gile lontaran suara...haha

p/s : rumah itu masih seperti dulu melainkan sekarang ini sudah dilengkapi ASTRO yang berpakej HBO dan tiada lagi sticker "PLEASE UNLOCK THE DOOR BEFORE U LEAVE" di pintu bilik air master bedroom...hehehe...

2nd p/s : Cik mimi, selain cerita budak sarawak yang telah pun convert to Muslim i owe u 1 more story..saya terlupa memberitahu kerana terlalu byk yg perlu diceritakan...huhu...wait until Wednesday...hehe

3rd p/s : Adekk....Selamat Hari Lahir yang ke 22..semoga dirahmati Allah dan diberikan yang terbaik dalam hidup...

Thursday, June 11, 2009

Giveaway 1 : 11 Jun 09

Sebenarnya saya bercadang untuk memberikan giveaway sempena promotion online chocolate boutique saya..tapi saya segala terma dan modul peraduannya masih sedang difikirkan...Lebih-lebih lagi saya masih mencari material untuk menjadikan hadiah lebih worth kepada peserta peraduan anjuran saya...hehe

Walaubagaimanapun jgn la risau..saya menganjurkan pre giveaways kepada readers..hadiahnya mungkin kecil tapi membahagiakan okeh...hehe

Caranya mudah sahaja :
  1. add saya sebagai rakan facebook anda menggunakan email ini [bertuah bukan sape dah jd kwn fb saya...hehe]
  2. Jawab 7 soalan "Do you really know Faziatun Nisa'? "
  3. Jawab kesemua soalan dan anda mestilah memperoleh markah >85%
  4. Publish markah anda
  5. Lima (5) peserta bertuah akan saya umumkan di FB dan blog Love to be me dan Chocville
  6. Pemenang yang disebutkan hendaklah mengemail saya dengan menyertakan particular diri anda serta nombor untuk dihubungi.
  7. Pick up point untuk ambil hadiah ialah di Putrajaya, Bandar Baru Bangi, HUKM.. Klu dari Batu Pahat boleh ambil hadiah bila saya bagitahu bila saya balik kampung okeh..^_^
  8. Oh ye setakat ini peraduan hanya terbuka untuk kawasan yang berhampiran dgn pick up point sehingga diberitahu kelak

Selamat mencuba...ciayo!!!!^_^



P/S : GIVEAWAY QUIZ : CLOSED 6pm 11 Jun 09
cuba lagi next month...in planning tougher task n worth giveaway dude..tunggu yer...

Sunday, June 7, 2009

Morib : Morning view

Untk sekian kalinya kami ke Morib..ya both of us love to have some walk together in such a lovely scenery and the top reason is because its FREE...We luv Morib ...hehe







Best pic of the day....

  • Menurut firasat saya, my dear Alfateh lebih berbakat ber'ceket-ceket berbanding empunya camera[ni adalah sinonim untuk bunyi camera menurut Puan Ceket ]...do anyone agree with me???
  • hehe sebenarnya saya suka bila dia snap pic saya...keke

Thursday, June 4, 2009

Hitstats

Klu semalam review Nuffnang...ni lagi satu blog visitor analyzer yang saya comply pada blog saya...ni konon cam nak beri keyakinan yang ramai org baca blog ni...[tq to my circle of fren yang mmg menjadi pembaca setia..refer link2 yang saya flag as TIGS]

Ni saya review geographical status guna Hitstat

Sapelah agaknya dari Slovenia yang review page saya..Ni negara yang saya tak terfikir pun...Klu Afrika Selatan tu mungkin la kot...ngehehehe...

Saya baru je register kan stat counter for Chocville...nnt after some time saya akan review balik stat untuk that page plak...

Oh ye, untuk bulan 6 ni sesape nak join class choc ada 1 week yang masih free iaitu minggu 21/6/09..so sesape yang berminat untuk register leh call or email saya..Maximum 3 person per class..[saya tak leh nak ajar ramai2, ditakuti student saya kurang kasih sayang...hehe]...

Untuk kelas masakan, saya sedang usahakan untuk mencari pengajar yang lebih baik dari saya [mmg saya nak belajar masak pun]..jadi klu ada sesiapa terlintas untuk belajar jenis2 masakan, cuba listkan pada saya..saya akan carikan pengajar yang betul buat anda..

Wednesday, June 3, 2009

Nuffnang saya

Saya letak nuffnang ni sbb tgk site org cam best je ada nuffnang [tambah sket warna warni kat blog]..saya juga jarang2 check akaun nuffnang kecuali bila nak letak iklan..


tadi check..wow!!! ada duit RM0.75...hehe....bila agaknya projection jadi RM75 eh???sabar jela tunggu....hehe..

daripada ini juga saya leh tau visitor dtg dari mana...Norway???? Sape sedara mara or kawan saya di Norway?

p/s: saya ni nuffnang kata gliteratti...bai la saya duit byk2 sket...huhu...

Tuesday, June 2, 2009

TULAH

Tulah : lebih kurang daulat kot tapi happen to ordinary people..

Tulah mungkin datang daripada perkataan 'ITULAH'

Saya bertanya dengan seseorg yang hampir sama gelombang fikirannya dengan saya...

"u tak penah suka sape2 ke?"

Dia menjawab..

"Ntah,belum ada yg mampu buat i melayang2"

Saya tanya lagi..

"Berkawan dengan sesiapa pun tak penah langsung"

Balasnya..

"Penah, tapi i rimas..i don't like type2 mengendeng.."

Saya setuju dengan dia, tapi..

"A'ah...U reject dia?..i've rejecting once..pastu cam kena TULAH kena tinggal 2 kali..hehe"

Dia terkejut...

"yeke kak..sbb tu ke sampai sekarang i tak jumpa lagi yang boleh dikatakan Mr.Right"

Saya sengih je...klu masa baru2 kena tinggal tu mmg rasa TULAH...macam malang gile...hati tengah marah, kecewa, malu, benci....bila decided untuk memaafkan [prof, saya dah pernah memaafkan org yg effect kehidupan saya..forgiveness is a medicine for heart and soul purifications] saya dipertemukan dengan kegembiraan baru...

Agaknya ada kena mengena juga dengan TULAH..
1st : hari ni
2nd : esok
3rd : lusa
4th : tulat [klu ejaan jawi jadi ta wow lam ta (biasa) ke ta (simpul)...klu ta simpul maknanya bunyinya tulat akan jadi TULAH]

Agaknya kena jumpa 3 org dulu baru boleh sampai TULAH...TULAH whom always cheer me up...TULAH yang also menjadikan hear companion saya..sape dia?...Itulah AHMAD

p/s: my dear Alfateh, hope u tak lupe bawa charger phone bila attend program eh...(~_~)

Golek-golek

Semasa saya buat review 2008 cousins dulu, saya takde lagi collection gambar budak ni..that time saya gi rumah dia sebab jauh di atas bukit..


Saya sgt geram nak cium2 Auni Nabila ni sbb dia anak baik..nangis bila kembung perut je..where else kebanyakan masanya bergolek-golek..bergolek-golek.. Ada masa saya menjaga sementaranya ibu dia [maksu saya] pergi menyiapkan abgnya,saya tinggalkan dia kejap di ruang tamu dan ke dapur, boleh dia bergolek2 sampai dapur..

Auni Nabila ni mmg tak byk kerenah..sbb tu juga la dia penah tertinggal sekejap [Home Alone] kat dalam rumah tertinggal masa ayah ibunya nak pegi keja...mmg baby cool betul anak ni...

Menjaga dia agak mudah..[bak kata ibunya kepada saya, klu mcm Auni jaga 10 org pun takpe]..