Pages

Friday, July 16, 2010

Makan kat kilang? rumah? kafe?

Di satu petang selepas bertemu Boo Monster Inc, Iman Nurdania di rumah Maksu semasa Maksu buat makan2, saudara Ahmad Zulkifli mengajak saya isterinya yang cantik meneruskan perjalanan ke Batu 18 Hulu Langat sebab nak hantar orang..Since balik rumah pun nanti penyudahnya balik tgk suami dan suami tgk isteri balik TV je maka perjalanan ke Hulu Langat diteruskan tanpa banyak soal...


Setibanya di destinasinya..tengok Ahmad Zulkifli sesuka suki duduk kat rumah tu macam buat rumah sendiri..sofa sendiri..siap silang-silang kaki..


Hehe sebenarnya ni rumah kilang kepada Bahulu Classiq.. Dulu memang rumah tapi sekarang berstatus kilang.. tapi depan kilang ada dapur makan...(acu tengok..kan ade bibik tgh buatkan air).. Selain rumah , lepas tu jadi kilang, di sini juga dijadikan cafe sementara pelanggan membeli dan membelah tupperware bahulu..


Konsep cafe macam makan kat rumah.. tgk la meja itu meja marble slab..huhu kalau tak kerana tuan kedai tak asyik berbual2 dengan kami, saya dah angkut marble slab tu buat meja adun coklat..


Ape yang kami makan : Soto (bayar) + cekodok nasi (tuan kedai bagi free)
Apa yang kami minum : Fresh Oren + Teh Dangdut

Terasa marveles sebab kat tempat ceruk2  ada kedai makan cantik, kemas dan sedap..
kat mana ? Batu 18 Hulu Langat

3 comments:

DrSinga said... Reply to comment

dangdut seh!!!
ko oder bahulu raya sekali eh?
:)

kucingorengemok said... Reply to comment

try test kuih raya...

dulu kat seksyen 7 ada kedai baulu tapi dah tutup, agak kalau tak musim raya takde sapa pegi kedai dia kot

ciketon fazya said... Reply to comment

bahulu raya layan bahulu gulung je...
err kat KL (hoo ohh mengaku orang KL) cam takde bahulu gulung...