Pages

Friday, February 25, 2011

Cerita orang kawen

Mencapai usia hampir setahun perkahwinan memang mengujakan.. rasa macam nak nangis terharu...wuwuwuwuwuwu..

Ya kami sangat sibuk mengimbau menjelangnya anniversary kalendar gregorian pada 6 Mac 2010 nanti.. Anniversary yang dipenuhi undangan kenduri kawen sana sini.. infact kesibukan (atau buat2 sibuk) sudah bermula pada hujung minggu ini, kerana pengapit suami saya dulu (which is his cousin) kenduri belah lelaki.. Anyway dia sudah bernikah bulan lepas.. Tahniah Rahman dan Fayruz :)..lepas kawen kena jenjalan rumah kakak.. err kakak?..

Lebih mengujakan setelah pengapit lelaki kawen, minggu berikutnya pengapit perempuan kawen.. haha disaat saya sibuk jadi pengantin dulu, saya masih berperasaan untuk me'matchmaking'kan kedua2 pengapit ni sebenarnya.. but then they met their destiny by Allah's will.. Alhamdulillah she met a suitable guy for her..and she's getting married exactly in a week..yeay!

Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.” (an-Nur':26)

we're meant to be each other..but they weren't.. Allah knows the best for them :)

Dalam mengenang tarikh gregorian yang bakal menjelang kira-kira seminggu lagi.. sebenarnya kami sudah setahun bersama pada rabu lepas (20 Rabiulawal 1431H - 20 Rabiulawal 1432H)..

Suami, selamat ulangtahun.. errr Ahad depan kita wish2 lagi eh.. :)

Kepada yang nak berpasangan, selamat semuanya eh..*wink2!

6 comments:

nurlisa said... Reply to comment

1. saya suka font baru yang menarik!

2. saya memang percaya kepada ayat Quran surah An-Nur itu, kerana janji ALLAH adalah benar..

Alhamdulillah buat semua.:)

ciketon fazya said... Reply to comment

tq miss lisa..
insyaallah kamu akan berjumpa dgn pasangan sebaik kamu juga.. :)
always du'a for you fren..

hehe font ni sket2 macam my handwriting i guess.. :p

@emy said... Reply to comment

kamu sgt bahagia dgn en.zul itu ;D..sye tumpang gumbira (:

ciketon fazya said... Reply to comment

alhamdulillah..i doakan juga emy bahagia (=

nurlisa said... Reply to comment

yes totally love the font. kita kena sentiasa reinvent untuk nampak fresh kan?
;p-->(promo rebranding sejakduamenjak.wordpress)

thanx for the doa. hope i will be as happy as both of u and more:)

ciketon fazya said... Reply to comment

full overhaul debor nak buat.. takut hilang content penting hahaha blogger buta it..