Pages

Thursday, February 10, 2011

Saya berangan macam Nigella

Saya tengah dok fikir nak beli

 
pic google image

Ya saya berangan macam Nigella..
malangnya saya bukan celebrity chef macam dia leh pakai designer mixer macam Kitchen Aid ni..

Other brand to consider ;
  • Kenwood { mungkin murah RM100-200 dari Kitchen Aid}
  • Berjaya { M'sia brand, banyak review memberansangkan, murah separuh harga dari kedua2 brand di atas, tapi gile bulky dan berat!}
  • Trio { macam baru dengar, murah sekurangnya RM200-300 dari brand berjaya, tapi tak jumpa any review pasal this brand , nampak gambar macam ringan}

The reason why i want to own stand mixer
  • i heart baking
  • warisan dari mertua masih working well, tapi sukar kalau nak di heavy duty kan..this sentimental mixer okeh!
  • saya cuma boleh pili salah satu antara mixer atau breadmaker due to my humble budget.. maka lebih reliable dan multi purpose ialah mixer.
  • saya berangan macam Nigella

 p/s : haha mana tau tetiba dpt stand mixer anniversary nnt kan?
{ cepat doakan suami ramai client yang tak cerewet dan tak liat bayar bil }

3 comments:

Psyche said... Reply to comment

wow! Menarik la mixer itu! =)

Moga kamu punya rezeki murah lagi boleh dapat beli mixer heavy duty yeh.

ciketon fazya said... Reply to comment

dah la kaler merah..

mengujakan!

elizsue said... Reply to comment

meh owg tlg pilih...
beli brand kitchen aid eh..
sbb bile guna mixer tu masa mem-baking, rasa mcm ade camera kt dpn kite je..feeling2 mcm tgh wat shoot show sendiri..hahahahahaha!!