Pages

Sunday, April 24, 2011

Dah boleh reply to comment...yeay!

Akhirnya berjaya juga saya menambah aplikasi kepada blog.. ya sedikit berbangga sebab saya kan 'not so IT' person kan..klu berjaya sikit2 tu dah boleh kembang2 hidung...kehkeh..

Thank you to kucing sbb dia yang bagi saya link tutorial buat aplikasi ni...hehe..apa yang saya tambah?


Bukan la apa sangat.. tapi cam excited kan nak personalized comment kat commentator..hehe ( gaya ada pengomen ramai la sangat...huuu)

Nak try buat sendiri? meh share sket....

Step 1 : Pergi ke dashboard blog anda dan click Design (sesetengah blog mungkin namanya Layout) > Edit Html > Tick  'Expand Widget templates' box.

Step 2 : Tekan button Control serentak dengan button F untuk cari

Step 3 :  Sila tampal coding reply to comment  kat bawah apa yang anda cari kat step 2 tadi ; coding nya mana? pergi cari & copy dari sini.

Step 4 : Blog ID nak cari kat mana?


Ok bila dah siap ikut step di atas semuanya, save lah templat html anda tu.. pastu taraaaaaa! ada dah "reply to comment"...yeay!

Kalau nak rempahkan blog anda, juga boleh cuba rujuk kat sini... hehe saya pun ikut step dari sana.. ~lalalala

pesanan penaja : sila ikut step jangan derhaka.. unless korang 'very IT' yang hebat, so boleh derhaka bila2 masa..

2 comments:

DrSinga said... Reply to comment

Gua kan..
Kat wordpress...
Semua dah ada...
( dengan gaya kerek...)
Jangan marah...
:)

Duit lom bank in tau!
Cimb jauh!

ciketon fazya said... Reply to comment

sbb nak suruh org blogspot jadi rajin..haha

(tapi mmg rasa nak pindah wordpress masa tak jadi2 kod html tu...huhu)