Pages

Tuesday, April 19, 2011

Sambungan gila kentang :)

Mengenangkan Swiss rosti semalam, hari ni rasa macam nak makan lagi.. malangnya hari ni bukanlah serajin semalam nak rebus kentang, grate kentang dan slow cook kentang.. tapi hari ni masih menjadikan kentang sebagai sumber karbohidrat.. hahaha gila kentang! ^_^

Black pepper pan grill chicken, popping egg tomato, boil potato with mayonnaise and mangosteen roselle juice..

Hehe kami suka makanan western.. :p
Oh sebenarnya isteri yang suka masak western sebab tak payah dok dapur lama-lama...suaminya, redha ajelah...hehe

2 comments:

Psyche said... Reply to comment

saya buat rosti tak payah rebus dulu. Meh saya ajar cara lagi Cepat dan Pantas yeh.

Setelah grate rosti & dicampakkan ke dalam pan, spray minyak sikit bagi memberikan kegaringan sedikit, dan tutup pan itu for a few minutes, then turn the rosti over untuk masak the other side, letak cheese dan juga tutup pan.

LA selalu saja dapat breakfast rosti. Sebab mudah. Lenkali, boleh cuba juga dengan berjenis2 cheese yang berlainan. Sedap!

ciketon fazya said... Reply to comment

oh ok..tq kp..
hehe sebab resepi internet ckp rebus dulu...

agak payah la nak grate lepas rebus sbb dah lembut (dan panas)..

pas ni praktik cara pantas je..yeay!