Pages

Wednesday, November 3, 2010

Masih lebih sekilo


Tajuk makanan : Pecel Lele
Isi kandungan : ikan lele (keli), pecel (Ulam), Sup kentang -cendawan, sambal
Inspirasi : Kedai pecel lele share ngan mamak kat hentian kajang


Ikan keli masih ada lebih sekilo... sedang google lauk ape yang boleh terjadi dengan ikan keli...

Resepi sambal pecel lele versi saya

Bahan2

  1. 10 biji lada*
  2. 5 biji cili api*
  3. 6 ulas bawang merah*
  4. 3 ulas bawang putih*
  5. Gula
  6. Garam
  7. Air asam

Cara2nya

  1. Blend *
  2. Tumis semuanya sehingga wangi.
  3. Letakkan air asam
  4. Seimbangkan dengan garam dan gula

(sambal ni saya buat rasanya masam dan manis.. so balancing gula dan air asam secukup rasa eh..)

0 comments: