Pages

Monday, November 22, 2010

Semoga yang tak berkesudahan

Selesai juga kontrak lepas..
Selesai kontrak lepas maknanya selesai lah cuti...
Sekarang adalah masa menunggu duit ganjaran sahaja kerja di kontrak baru..:)

Selepas bercuti panjang,
masuk kerja atas meja ada kad kawen..
Ialah...sudah hujung tahun, musim mengawan orang kawen..
Satu masa dulu saya fikir kenapalah ramai sangat kawan berdekatan lahir bulan sembilan..
Literal thinking " oh ya la, kawen bulan doblas, mula ngandung bulan 1, bulan sembilan lahirlah"..
Hehe macamlah semua orang bunting pelamin.. { berdoa sekarang untuk bunting pelamin di bulan ke lapan :) }

Kerja kawen di sana sini..
Ada kawan dekat di rumah..
Ada kawan dekat di hati tapi jauhnyaaaaa rumah...
Hadir kenduri kawen ni  ikut rezeki..
Kadang2 kawan rapat kawen pun susah nak dpt pergi..
Kadang2 kawan yang tak berapa rapat boleh pulak tetiba makan kat kenduri dia..
Hehe tapi kalau dah booking 6 bulan sebelum, Insyaallah kuatkan hati dan poket untuk hadir..:p

Kepada yang nak kawen -> Semoga diberkati dan selamat menempuh dua alam baru..:p
Kepada yang nak temuduga & exam -> gudlak!!!! :D
Kepada yang nak bertambah 1 tahun lagi -> Happy birthday!!! ^_^
Kepada yang nak renew insuran kereta -> tsk...tsk.... );

p/s : weekend ni kami suami isteri on duty penanggah rumah jiran kawen... lepas tu malam isteri sila pergi keja!...

5 comments:

DrSinga said... Reply to comment

wahhhhhhh... beli loyang dapat buku!!!!!!

en_me said... Reply to comment

sonoknyerr kawen kanns.. ahaks

ciketon fazya said... Reply to comment

drS : isi loyang kena refer buku..haha

en_me : kawen seronok..kemas rumah pas kenduri tak seronok...huuuu

DrSinga said... Reply to comment

chopp...
apasal aku terkomen pasal loyang tyu kat sini nih!!!

ciketon fazya said... Reply to comment

aah kite pun confuse kenapa?
(jawapan macam dr.fazley terconfuse kena dapat DBA bogus Uni)