Pages

Wednesday, August 24, 2011

Improvisasi

 Ini serunding kelapa yang terhasil atas perkongsian resepi kucingorensayu (dah rupa bunyi korea dah) kelmarin

Ada kawan saya tanya eh, ko masak mmg letak susu pekat manis?(rujuk entri)
Jawapannya YA.. so jimat masa boleh replace penggunaan santan dan gula sekali gus..

Kalau rasa nak ikut silakanlah..kalau rasa mengekalkan ketradisional " eh kena guna santan jugak, tak guna santan perah mana nak sedap" juga terserah..hehe tekak kami rasa ok je dengan resepi improvise ni..

Sekarang saya nak cari kacang tanah kisar ( sbb saya mls nak prepare from scratch.. dasarrr!!) .. dah banyak kedai pergi semua sold out... pergi kedai bakeri kot2 ada, sekali adik bakeri jawab " kacang tanah takde kak, kacang almond ada.."  sebab dah penat ke sana ke mari mmg macam terbuat muka bengkek je dengan jawapan adik kedai tu..sori dik..

Balik rumah memang rasa nak improvise kuah kacang guna kacang almond untuk wat macaron ngan cluster chocolate tu..huuuu tgk la nnt ...* sambil suaminya buat muka ngeri takut nak uji rasa*

Published with Blogger-droid v1.7.4

2 comments:

bujal X said... Reply to comment

kacang tanah kisar ada jual eh? ble la jimat masa nak buat sambal kacang~he~~

ciketon fazya said... Reply to comment

@bujal X

ada.. last year kitorg jumpa kat kedai bakeri kat bangi..

hehe hai geng malas kisar kacang..:)