Pages

Monday, August 8, 2011

Nak ditajukkan ape pun saya tidak tahu..

Not so much update lately..
Kehidupan sepanjang puasa ni a lil bit bz.. a bit berkejar-kejaran dengan masa yang tak terkejar..

Alhamdulillah saya masih berpeluang berpuasa..belum bercuti..:p
Alhamdulillah 70%  hari berterawikh.. another 30% due to my office odd hour job..
Azam saya! saya tak mau tertinggal terawikh..
Hehe saya takde alasan pun nak tinggal terawikh..hehe lebih2 lagi 'anak'2 saya mudah dijaga..

anak ini suka gigit tulang tapi dia kurang kalsium..sudahnya gigi pun tak seberapa..* ni tgh syok tido atas katil depan kipas..*

Anak ini suka main2 plastik, ntah stau hari 'mama' buat keja craf, double tape melekat kat plastik.. haha ni attached on fur shopping bag..:p

Siri berbuka puasa kami juga biasa2 aja.. sbb tahap kerajinan juga biasa2 aja..  

Udang bersalut oat goreng butter, bayam goreng udang kering, ikan cencaru bakar, kicap cili
(Oatcrumb butter prawn, stir fry prawn spinach, pan sear torpedo scad with spicy soy sauce)
*aku mmg ngada2 nak translate nama makanan in English

Ikan cencaru bakar never gone wrong.. either ada sambal sumbat di dalam or bakar semata-mata rasanya cukup indah..saya bakar atas kuali leper hehe. Suami saya kata dia tak sangka ikan jacket sebenarnya sedap sbb kalau ingat ikan jaket kat dewan makan asrama, mmg menitik air mata.. 

Stock desserts..hehe currently we stuck up with Tutti Frutti.. Frekuensi konsumsi yang agak tahap kemaruk juga.. sampai lately bowel progress kami sangat lawas..haha.. Suami saya kata dia dah 'kacang lupakan kulit' terhadap Baskin Robin.hoho

recomended flavor : banana strawberry, strawberry, raspberry, lychee, mango, passion fruit
not bad : vanila, chocolate, red velvet, taro
dah try dan menyesal : apple

1 comments:

Psyche said... Reply to comment

Favorite I Banana Strawberry!