Cuti 2 hari.. abes kan before renew contract...[errr renew kerr???]...
Rasa nak nanges!! bukan perfectionist macam saya selalu buat silap, lupa, kadang2 tak perasan, malas2 atau penat..
Before banjir tukar mood share resepi..
Ayam Pandan |
1/2 ekor ayam
2 inci halia
3 ulas bawang putih
2 ulas bawang merah
21/2 sudu kecil serbuk kunyit
11/2 sudu kecil serbuk ketumbar
1/2 sudu kecil serbuk jintan putih
1/2 sudu kecil serbuk jintan manis
ketumbar*
jintan putih*
garam*
madu**
daun pandan
Cara-cara
Cuci ayam ---> ni pun nak bagitau ke??? oke jiwa kacau!
Blend halia, bawang putih dan bawang merah ---> blend kering lebih baik sebab ayam dah sedia berair
Campurkan semua serbuk2 , ketumbar dan jintan putih.
Balut ayam yang telah diperap dengan daun pandan. ---> ending balutan sila guna lidi.. kalau guna stappler memang berani mati.. tapi sebab takde lidi, boleh try cara ikat reben guna pandan layu...hoho
Goreng sampai coklat keemasan..
Tengok bagi resepi pun tak perfectionist!! Cubalah... agak-agak supaya perfect untuk rasa anda..
* secukup rasa
** secukup rasa.. disarankan letak pada akhir masakan untuk mengekalkan khasiat madu..
6 comments:
sodappnyerr makk..
ayam goreng memang selalu sedap..walau takde pandan..haha
hahhaa. I agree la with you ciketon. Ayam goreng memang selalu sedap - lebih2 lagi kalau kita goreng sendiri makan dengan nasi panas.
kp : rasa nak makan sorang..--> tetiba tamak
Hi Fazya,
thanks for sharing your recipes in Resipi.net :)
Welcome K.Jeni..:)
tgh print resepi bubur som som from there nak makan malam ni..hehe
Post a Comment