Pages

Tuesday, December 2, 2008

Saya tak suka..MAKA

1. Orang potong queue..susah payah org lain beratur senang2 suka suki korang nak potong..lagi2 ATM..MAKA, sekiranya saya beratur di ATM saya selalu berdoa agar tidak terserempak dgn org2 yang saya kenali kerana saya taknak sekiranya ada kiriman untuk mengambil duit..

2. Orang tak flush and angkat pili paip..lebih2 lagi kat toilet opis..[kerana di toilet opis saya mempunyai SOP untuk menggunakan tandas juga..hello buta huruf ke tak pandai baca!!!!]..Oleh kerana ada juga golongan ngok2 ni,MAKA saya telah membeli han sanitizer sebab saya geli2 keluar toilet..

3. Bila saya yang 'sombong' ni mengambil inisiatif senyum, then org buat bodo terhadap senyuman saya yang mahal ni...MAKA jgn mimpila saya nak senyum kat sesapa yang telah mereject senyum pertama saya walau berkajang-kajang pun borang komen korang list kan.

4. Orang lupa janji..ini kerana bila berjanji bemakna saya telah alocate kan janji tersebut sebagai priority dan menolak request2 lain yang terkemudian..klu dah mungkir so byk benda yang akan tertunda..MAKA mmg sukarla saya nak berbuat janji dgn anda lagi..

5. Telefon tak berangkat apetah lagi tetiba saya mendengar busy tone...mmg senangla mood saya flactuate..at least angkat sekejap atau msg katakan ada perkara urgent...ape perasaan anda sekiranya berlaku perkara yang sama dan anda ada perkara urgent untuk diperkatakan?...MAKA mmg saya moody sesangat..

6. Bila saya nak pinjam barang atau minta tolong, permintaan saya ditolak..MAKA saya sgt bersyukur saya cukup keperluan untuk melakukan semua perkara sendiri..

7. Membeli barang bila ada ramai yang escort..sbb saya tak dapat membuat pilihan bila terlalu byk pandangan..MAKA klu saya nak jimat duit saya akan keluar ramai2 dan hanya menggalakkan org lain bershopping but not me...hehe

8. Orang tak signal nak potong kereta saya..juga motor yang suka selit-selit..MAKA klu tgh jalan jammed teruk saya akan sgt rapat dengan kereta depan..

9. Orang bergaduh pastu nak suh kite gaduh sama dgn org yang digaduhkan tu...MAKA saya akan menyebok2 kan diri supaya saya tidak perlu involve dalam masalah mereka.

10. Orang mengingatkan saya pesanan yang sama selang 30 minit..ia sangat menjengkelkan, baik2 saya ikhlas jadi tak..MAKA bagi ingatan kelima anda akan mendengar intonasi suara saya mengalami kenaikan graf..

11. Saya tak suka pergi kedai makan sewaktu mood saya baik tapi muka owner kedai tu macam hampeh..MAKA klu hangin saya bertukar saya tak ragu2 nak sound kehampehan muka diorg tu esp owner tu taknak lebih kurang baya saya..klu makcik2 bukan saya taknak sound, tapi saya masih ada tatasusila dan tatabahasa..

12. Orang drive keta lembab nak mampos lagi kat fast lane...[klu ko nak leisure2 pegi lane kiri la bengong!!!!]..MAKA dengan pantasnya saya akan memotong sebelah kiri dan memandang muka org tersebut sambil menekan minyak [ya kereta saya berekzos besar dan bunyinya mmg boleh membakar hati mat2 rempit]

13.Petugas kesihatan yang gelabah nak pakai white coat pergi ke mana2 konon hebat..padahal mereka menyebabkan pesakit semakin sakit..lagi bangang bila jawapan kenapa mereka tidak menanggalkan coat tu kerana tiada tempat simpan..MAKA [saya hanya mampu menggelengkan kepala sambil mengangkat kening]

14. Orang yang fanatik dengan artis kesayangan padahal mereka tiada satu keuntungan pun klu bergaduh dgn saya mempertahankan kebest'an artis kesayangan mereka. MAKA...[huh again!!!]

15. Orang yang menumpang 'Evo' saya tapi sgt kurang ajar duduk belakang konon2 saya adalah driver MAKA sampai bebila jgn nak berangan aku nak tolong ambik ko lagi..

Entry kali ini diinspirasikan daripada entry 30 perkara dibenci oleh Azza..tapi saya cuma senaraikan 15 sahaja sbb semakin saya fikirkan benda yang saya tak suka lagi sakit hati saya..

[hari semalam nafas saya seperti sedang bermain biola..million thanx to ALfateh yang sudi meluangkan waktu menghantar saya ke hospital...after being nebulized baru blh 'berlari'...haha]

2 comments:

AlFateh said... Reply to comment

Thanking you for your kindness too

The list ~ alerts us to be kind & considerate

Thou shalt love all and hate less
The world would be lovelier place to be with everybody's act of courtesy

eliz said... Reply to comment

aku sokong yang 1st one..

lagi2 klu parking..mmg menyumpah laknat biar mati kena langgar lori penyek2 la cina bukit yang kurang ajar hari tu...

why i am so angry?? because he has no manners at all..dah la potong queue, pastu berani lak nak ajak gaduh..siap hentak pintu kete kitowg..kitowg sound dier balik baru dier blah...

eee..!!! &^%*&%&&%$^##%@#@!!!!!

xnak igt la..mengundang kemarahan... :(

Astaghfirullahal'azim..