Pages

Friday, February 13, 2009

..............

Itu bukan cinta sekolahan..tak seperti cinta remaja yang suka-suka, cobaan atau yang sewaktu dengannya...saya kira mungkin sudah masuk tujuh atau delapan tahun...saya sendiri saksi cinta itu...seluruh ahli keluarga udah saling mengenali, merestui...mereka mewarna impian ke dunia baru...

Beberapa 2 hari lalu telefon saya berdering..kala matahari muncul cahaya..1 message diterima..sentap..terpana..saya terdiam... benarkah ini????sehingga hari ini perasaan saya berdebar2..tapi apelah nak dibandingkan debaran itu dengan keremukan..apelah nak dibandingkan debaran itu dengan kehancuran...debaran saya sekadar empati tapi dia yang merasakan....saya pernah kenal rasa itu..tapi saya pasti pedih dia lebih lagi..saya pernah meniti jalan begitu..tapi saya pasti sakitnya dia dalam lagi...

Mengapa ya..berita ini terkesan dalam jiwa saya..terimbau2 dalam mimpi saya...saya seperti paranoia..benarkah cinta mudah dilupakan seperti kita lupa nak buat homework? benarkah cinta bisa terpadam tinta di papan putih? benarkah cinta semakin lama semakin tawar seperti teh o ais kecairan aisnya?

Setiap kejadian ada gunanya...Setiap kesukaran ada hikmahnya...
Hati itu milik Dia..Cinta itu anugerah dariNya...
Saya berharap dia tegar, dia teguh, dia sabar, dia bertahan... saya percaya dia mampu laluinya kerana saya kenal dia...

7 comments:

Arfah said... Reply to comment

suka baca ur words..wording nya sangat best..metaphor nya pun interesting..

scientist bleh berseni ni yang mahal ni..

ciketon fazya said... Reply to comment

haha..
but ini bukan cobaan..ini betul2...

miss lisa said... Reply to comment

aku nak link ke blog aku lah :))

ciketon fazya said... Reply to comment

boleh saja..
aku pun selalu membaca blog cikgu sains neh...heeee

miss lisa said... Reply to comment

rupanya..tinggallah komen! i loike. ha ha

mimi_hilda said... Reply to comment

thanx for dedicated this special entry for me..yup!7years of ups and downs..7years for black and white..,i wont ask for more..just pray for my lifetime of happiness=)
thanx dear friends..,

miss lisa said... Reply to comment

firman ALLAH dalam surah Al-Baqarah, ayat 286 untuk direnungi diri sendiri juga yang lain:



Firman ALLAH, maksudnya :
”Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, sesungguhnya ALLAH amat mengetahui sedangkan kamu tidak mengetahui..”