Pages

Sunday, February 22, 2009

Kena kurus minggu depan

Kekadang adala hamba Allah yang sedikit kejam suruh saya kurus minggu depan.. [hehe ayat minggu depan tu saya yang mulakan dulu]...

Bila kena suruh tu saya ingat la bahawa saya kena having good food consuming [complete nutrien], makan pun kena sket2 je, pastu g gym....

Tapi kebanyakan masanya lupe...dah tu gym tu plak, kekadang mmg dah besemangat senam, tapi ada plak warga2 hospital yang wat majlis kat hall Sukmaria tu.. [Sukmaria tu nama tempat yang ada gym tu la]..dah akak jaga tempat tu ajak kitorg makan...makan klu 160 Joule kalori saya terbakar masa naik threadmill...pas makan tambah 1600 Joule plak...warggghhh camana nak kurus...

Sedari zaman persekolahan saya bukan kurus pun..hehe..[tapi pelik kena budak2 cina sekolah saya dulu2 chubby and plum cam saya tetiba kurus2 belaka..samapi penah 1 time saya suggest kat Nade nak g yoga (skang tak lagi ; rasa syubhat) tempat Ti Mei (ni skoolmate gak) sebab dia kurus tahap skin]

Tapi ada certain2 pic yang flatten sket [menampakkan sedikit kurus...hahaha].. bak kata seorg kawan, klu saya suka gambar2 tu mmg gambar tu akan jadi Friendster (kegilaan satu ketika dulu) profile saya la tuh....huuuuuuuu

Cam kurus tinggi je....huhu..ilusi gambar yang sgt suka


Cuba skroll ke bahagian lengan..cam sedikit kecik..haha.. ilusi kedua ; sbb memakai warna hitam

Tips ; good color camouflage, A shape skirt and a bit curvy blouse...n errr seekor beg yang boleh bertukar menjadi sesumpah...

Secara asasnya tu tips2 nampak kurus je tapi hakikatnya...hehehe....err nantila saya tanya pakar2 la untuk tips yang betul...Err minggu depan ye....hehehehe

4 comments:

Nadia said... Reply to comment

adehh..lagi 2 minggu ni sempat ke?ngehngehngeh..
anda mmg x boleh mengadaptasi tips saya..-->sila rujuk blog hajar

ned's said... Reply to comment

eton..nk gi yoga ke?ajak aku weh..bangi ni ktne ek tmpt yoga?lama da tak gi yoga..kt bp dlu slalu le gi..tp tak gak aku kurus2..haha..same jek..

ciketon fazya said... Reply to comment

Nad : saya sudah baca blog hajar..haha tapi disiplin saya zero...

Ned: aku cam tak berkesempatan untuk yoga..biasanya yoga kat tilam...hahaha

ned's said... Reply to comment

tu la psl...tp sbb aku nk stamina kan..ececeh..haha..statement tak ble blah..

hmm..now aku da jmpe da swimming pool kt bangi ni.dlm ukm jek..kt danau golf.haha..sukenye sy..ble la aku berendam slalu.murh jek beb.aku tmnkn kwn aku blajo swimming.rm80 4 kali klas.entrance plak cm aku student or staf is rm2.klo org luar,rm5.