Pages

Wednesday, February 18, 2009

Let the nature keep calling u

Disebabkan tidak tertahan dengan kekerapan ke tandas...
Saya memilih mengambil Activeted Charcoal untuk mengurangkan aktiviti ke tandas..
[sugested by PUAN KGKG]
Oleh kerana kemalasan tadi saya tak ikut PUAN KGKG pergi ke klinik..
Lebih2 lagi sbb Activated Charcoal itu dah sgt berkesan...no more nature calls
Sekembali dari klinik PUAN KGKG berkata ;

"Juju,do you know..doc kata jgn ambik charcoal klu food poisoning..diorrhea adalah one mechanisme our body react to the harmful poison...next time biar je g tandas..tu nak buang toxin2 yang kite dah makan semalam..now u must be ready incase ur stomach get bloated"


errmm dah makan dah pun..seb baik sebijik je..tapi ni kan ubat klinik jugak...

ooo maknanya klu food poisoning takyah mkn ubat...hehe xpelah..saya memang bukan rajin sangat makan ubat...q^_~p

2 comments:

Nadia said... Reply to comment

kalo food poisoning mmg xbleh makan tablet charcoal tu ka?Patutla masa aku kene aritu x baik2 smpai nak pengsan.Time tu mkn 1 tablet aja..

ciketon fazya said... Reply to comment

Doctor tak bagi makan..
sbb food poisoning mean kite termakan racun...[mean makanan yang ada toxin]
klu kite ambik charcoal, kita akan stop ke toilet, makanya toxin tak kuar..tapi dengan adanya mekanisme suap balik negatif [hehe...saje nak suh ko blaja bio balik] toxin tu akan try gak kuar dgn cara2 lain contohnya flu..
Syukur Allah syg kite kan.....