Pages

Friday, February 27, 2009

a crawl and walk being chocolatier

haha chocolatier??? [angan2 + berangan + perasan]...tapi disebabkan angan2 itu saya telah :

  1. pergi ke kelas chocolate
  2. segala hasil2 coklat saya distribute ke umah, opis dan tempat tuisyen..ops and also my first taste tester ---> En. Ahmad

  3. beli segala utensil membuat chocolate

Semua barang2 ni saya ambil masa lebih kurang 2 minggu untuk betul2 lengkapkannya [sengal sungguh..tapi saya ada limited time to go here n there...]

ops dalam gambar ni saya tak snap sekali digital scale yang saya beli secara online [hehe nak jugak digital scale, sbb cikgu coklat saya ajar guna digital scale]..saya mmg online buying freak..^_^

One more thing to all new chocolatiers, i saw 1 set of chocolate tempering starter kit jenama Belcolade kat Yummie [kedai bakery kat Bandar Baru Bangi] harga RM149.00 tak salah..nnt saya try uploadkan picnya dari phone saya [huhu ambik gambar curik2 nih]

Saya mengharap segala usaha saya berhasil..saya ingin menjadikan sekurang-kurangnya usaha saya ini dapat saya kongsikan bersama orang2 penting dalam hidup saya..Aminnnnnnn ^_^

Sunday, February 22, 2009

Menarik di kampung saya

Ni tajuk karangan KBSR..dulu2 saya ingat lagi tiap kli pas cuti sekolah cikgu suruh wat karangan Balik Kampung tak pun Pergi Melancong ke .......... Padahal kekadang cuti sekolah saya dok umah je..sbb nak balik kampung pun that time mmg saya dok sebelah rumah ngan tok saya..

Tapi disebabkan saya seorg yang berfikiran kreatif dan kritis, saya reka2 cite je..tapi dalam entry ni saya nak share ape yang best kat kampung saya..

  • Saya ada seorang Nenek yang sgt berseni..asal usul nenek saya ni dari Banjarmasin tapi since Nenek saya lahir kat Malaya maka nenek saya diiktiraf sebagai warganegara Malaysia... Mungkin sbb gene Borneo tu mmg mengalir dalam tubuh badan nenek saya, dia boleh menganyam dengan baik...nenek saya boleh wat tikar sendiri, nenek saya boleh wat bakul sendiri, buat bidai tingakap sendiri..dan lebih mengerikan saya dia dah buat bakul bunga telur untuk saya...takutttttnya...Oleh kerana saya lambat sgt nak kawen, bakul2 ni dah membuak2 sbb nenek saya buat hari2..tapi nasib baik ada org yang datang beli...maka dari hobby suka2 nenek saya dah ambik tempahan...haha maknanya saya kena byr jugak la...padan muka...
    Nenek saya yang pakai telekung tu...
  • Walaupun Batu Pahat cuma bandar yang tak seglamer Bandaraya, tapi saya rasa sangat best [semua org cakap tempat dia best kan]..satu tempat makan yang saya suka pergi ialah Bisik Bisik...2 3 tahun dulu dikenali sebagai Mawar Rindu..tapi bila dah tukar pengurusan, nama kedai pun ditukar...dulu cam kedai makan bodo je..tapi sekarang dah cantik..saya mmg suka makan tempat cantik2...
Suggested menu : Mee Rebus [tapi masa bawa En. Ahmad Mee Rebus tu tetiba masin lak]

  • Lagi 1 kat BP [abbrev of Batu Pahat] dah ada 3 cinema..klu dulu semua org nak berebut2 g GSC kat Summit tu..tapi sekarang dah ada tambahan 2 tempat lagi..satu kat BP Mall dan satu lagi kat Square One..
  • Walaupun takde pantai untuk mandi manda, tapi kat BP ada tempat untuk memancing ikan named Minyak Beku...ni la venue ma ayah saya dating hari2...sampai kami dah tak penah beli ikan kat pasar sbb stok ikan hanya diperoleh di Minyak Beku sahaja...bagus kan????
  • BP juga best sbb saya orang sana....hehehehehehe ^_^

Kena kurus minggu depan

Kekadang adala hamba Allah yang sedikit kejam suruh saya kurus minggu depan.. [hehe ayat minggu depan tu saya yang mulakan dulu]...

Bila kena suruh tu saya ingat la bahawa saya kena having good food consuming [complete nutrien], makan pun kena sket2 je, pastu g gym....

Tapi kebanyakan masanya lupe...dah tu gym tu plak, kekadang mmg dah besemangat senam, tapi ada plak warga2 hospital yang wat majlis kat hall Sukmaria tu.. [Sukmaria tu nama tempat yang ada gym tu la]..dah akak jaga tempat tu ajak kitorg makan...makan klu 160 Joule kalori saya terbakar masa naik threadmill...pas makan tambah 1600 Joule plak...warggghhh camana nak kurus...

Sedari zaman persekolahan saya bukan kurus pun..hehe..[tapi pelik kena budak2 cina sekolah saya dulu2 chubby and plum cam saya tetiba kurus2 belaka..samapi penah 1 time saya suggest kat Nade nak g yoga (skang tak lagi ; rasa syubhat) tempat Ti Mei (ni skoolmate gak) sebab dia kurus tahap skin]

Tapi ada certain2 pic yang flatten sket [menampakkan sedikit kurus...hahaha].. bak kata seorg kawan, klu saya suka gambar2 tu mmg gambar tu akan jadi Friendster (kegilaan satu ketika dulu) profile saya la tuh....huuuuuuuu

Cam kurus tinggi je....huhu..ilusi gambar yang sgt suka


Cuba skroll ke bahagian lengan..cam sedikit kecik..haha.. ilusi kedua ; sbb memakai warna hitam

Tips ; good color camouflage, A shape skirt and a bit curvy blouse...n errr seekor beg yang boleh bertukar menjadi sesumpah...

Secara asasnya tu tips2 nampak kurus je tapi hakikatnya...hehehe....err nantila saya tanya pakar2 la untuk tips yang betul...Err minggu depan ye....hehehehe

Wednesday, February 18, 2009

Let the nature keep calling u

Disebabkan tidak tertahan dengan kekerapan ke tandas...
Saya memilih mengambil Activeted Charcoal untuk mengurangkan aktiviti ke tandas..
[sugested by PUAN KGKG]
Oleh kerana kemalasan tadi saya tak ikut PUAN KGKG pergi ke klinik..
Lebih2 lagi sbb Activated Charcoal itu dah sgt berkesan...no more nature calls
Sekembali dari klinik PUAN KGKG berkata ;

"Juju,do you know..doc kata jgn ambik charcoal klu food poisoning..diorrhea adalah one mechanisme our body react to the harmful poison...next time biar je g tandas..tu nak buang toxin2 yang kite dah makan semalam..now u must be ready incase ur stomach get bloated"


errmm dah makan dah pun..seb baik sebijik je..tapi ni kan ubat klinik jugak...

ooo maknanya klu food poisoning takyah mkn ubat...hehe xpelah..saya memang bukan rajin sangat makan ubat...q^_~p

eksperimen

Food poisoning after consuming soya bean drink yesterday...
Sore throat..probably makan mamee ayam goreng..
Asthma as usual every nite...
Tak boleh tido...

RESULT : sampai opis ngantuk dan tak bermaya
SOLUTION : seeking something to energize..saya tak mau g klinik warga sbb 'kura-kura'

Tuesday, February 17, 2009

untuk apa

saya mencari mancis
untuk apa?
menyangga mata saya yang kuyu...

saya mencari air
untuk apa?
memercik2kan titisan ke muka untuk kesegaran

saya mencari bantal
untuk apa?
nak peluk2 sket sbb nak tido kat kerusi ni...

saya mungkin drive keta laju nanti
untuk apa?
SBB SAYA NGANTUK.....

Monday, February 16, 2009

Kehidupan yang pelbagai

Masuk tahun 2009 ni bak kata Ain ofismate saya [Ain : mata]

"iris mata u dah bertukar nampak RM saja"

Sket2 ada aje planning nak cari extra income.. Ntah la ye..tapi saya agak suka dengan kehidupan ini..sedikit sibuk..berlari2 dan berkejar2an..saya telah menceburkan diri dengan beberapa kerja dan MLM.. [fazya masuk MLM????? seorg yang plg lembap nak faham marketing plan cam ni wat pelah masuk....wait i let u know the reason...]


  1. Tupperware : kini saya seorg ahli Tupperware...hehe like auntie2..tapi sbb mmg saya suka barang2nya...kebanyakan saya beli untuk diri sendiri..tapi kalu sesapa nak kirim pun saya akan beli juga untuk mereka..kalau tgk Tupperware tu is very Fazya..why???? sbb Fazya ialah seorg gal yang sgt colourful...[according to him]... like this picca...
  2. Ngajar tuisyen : Aah saya juga seorg chegu tuisyen di Pusat Tuisyen Puncak Bistari milikan rakan sekolah saya, Linda Izrin dimana kebanyakan guru-gurunya adalah rakan2 sekolah lain..Tapi now saya ngaja primary school..saya harap saya consistent ngaja murid2 ni..sekurang2nya andai saya tidak 'mendapat kebenaran' meneruskan kerjaya ini saya boleh apply kepada anak2 saya Insyaallah...
  3. Pergi kelas chocolate : ni will b updated in one entry [again janji palsu...heeee~~~~]
  4. chegu saya churi picca ni from your blog ye..im not yet save my own snap.. Font size
  5. Masuk Zhulian : ulp....saya bukan underestimate this business..saya tgk ramai org pakai keta besar2 adalah ahli zhulian...tapi serasanya ia bukan jiwa saya...hehe..saya adalah kategori org yang masuk MLM kerana menjaga hati individu tertentu...cuma errr saya mmg berhasrat untuk jadi ZULIAN...hehehe...wink2..tapi saya taknak cincin batu 'pertama' [ops satu perkataan lagi snsitif ok..hee~~] zhulian ye..cukupla cincin belah rotan pun takpe...

Saya yang sedang menjalani kepenatan badan kerana terlalu byk benda hendak digerrrrreb... saya sedang belajar menjadi seorg individu yang kental jiwa, emosi, mental dan jasmaninya...

    Making KAYA

    Semua orang nak KAYA...tidur atas duit barangkali...i show to you how to have KAYA
    Mesti ada telur

    Santan

    Gula Melaka

    Daun Pandan (making it pandan scented KAYA)

    Put all this together n start cooking it...at 1st kena double boiled [to ensure the temperature is 373 Kelvin..hehe or 100 degree celcius]




    email me for detail recipe

    Lately kekonon saya cam rajin nak blaja masak..mmg pastu saya akan paksa org jadi tester [hoho saya tgk penguji rasa tu membaca bismillah bersungguh2..kehkeh]

    OOO ya class chocolata semalam fun..more info blh tgk web page choco guru saya ni ok..soalan pertama kepada beliau..

    "err puan dulu keja lembaga koko ke?"

    Hehe mungkin saya adalah org yang sekian kali bertanya...update nntiiiiiiii..sbb saya nak ambik gambar dulu...heeeeee~~~

    Saturday, February 14, 2009

    Surat dari ibu..

    Ke Hadhrat Allah Subhanahu Taala dipohon Rahmat dan HidayahNya, semogahidupmu diberkati sepanjang hayat dimurahkan rezeki, ditemukan jodoh dengan Muslimin beriman, sempurna fizikal dan bijak akal fikiran.

    Anak ku Faziatun Nisa', sempena usiamu yang kian bertambah, semoga begitulah juga bertambah elok pertimbangan akal mu, Pesanan demi pesanan dari ayah dan ibu, jagalah dirimu ( kehormatanmu, maruahmu,Kesihatanmu, pertuturanmu dan hartamu) tentu anak ibu dan ayah faham danamat mengerti segalanya itu.

    Yang, satu lagi pesanan ibu pada anak yang sedang remaja, hargailah sikapjimat cermat, sabar dalam segala kemahuan. Sesungguhnya ibu , ayah tidak pernah bersikap kikir (kedekut) pada anak-anak, tetapi kemahuan dan keinginan harus ada batasnya. Hargailah titik peluh kita biar ianyadisalurkan bagi perkara-perkara yang tidak membazir..Yang, cuba praktik ungkapan ini " Terimalah kasih sayang dari orang yangbenar-benar mengasihi kita bukan mensia-siakan kasih sayang kita kepada orang yang tidak sudi" oleh itu yangharus bijak melihat dan meneliti orang yang bagaimana harus diberi kasih.

    Yang !!!!!!!!!!!!! ingat muslim yang menghormati muslimah itulah sebaik-baik pilihan yang menghormati ibubapa boleh dijadikan harapan.

    Sayang, petua ibu, dalam perhubungan persahabatan khususnya antara lelaki dan perempuan, biarlah kita teruskan sikap waspada dalam pergaulan, sentiasa bertanya apa keperluan apabila ada pelawaan. Pastikan jika benar ada hajat yang iklas, Ibu , Ayah itulah sebaik-baik rujukan dan perbincangan.Sekian yang, semoga kau benar-benar faham mesej ibu, ayah, semoga kau cemerlang di dunia dan cemerlang di akhirat.

    Dari ibu

    [email kiriman dari ibu pada hari lahir saya 7 tahun lalu ...hari lahir yang disulami rasa2 kecewa..setiap kali perasaan saya tergugat email ini saya baca berulang2 kali..tanpa jemu...]

    p/s: saya berbangga mempunyai ibu or yang saya panggil Ma yang bijak IT..hehe

    Friday, February 13, 2009

    82

    Ini entry ke 82..
    82 ini besar maknanya dalam hidup saya..
    Kerana saya adalah bayi yang lahir pada tahun 82..
    Tahun ini sudah dua puluh tujuh tahun saya meninggalkan tahun 82 [tapi saya masih 26..hehe]

    Entry ini juga bukti sudah 8 bulan saya berblogging di blogspot..
    Entry ke 82 ini terhasil di bulan February [bulan 2]

    Minggu ini terlalu byk perkara mengejutkan..
    Dari yang bisa dikongsi sehinggalah yang tak boleh langsung..
    Sampai sengal rasanya kepala, sampai berdebarnya dada...

    Bukan semua menyakitkan..
    Ada yang menggembirakan..tapi masih mendebarkan...
    Saya harap tindakan saya benar...
    Saya harap perasaan saya benar...
    Saya harap hadir dia itu benar...

    Ini bulan Februari..
    Katanya bulan cinta..
    Banyak insiden melibatkan hati...
    Saya byk bercakap soal hati...
    Tapi saya bukan penyambut Hari Valentino...

    ..............

    Itu bukan cinta sekolahan..tak seperti cinta remaja yang suka-suka, cobaan atau yang sewaktu dengannya...saya kira mungkin sudah masuk tujuh atau delapan tahun...saya sendiri saksi cinta itu...seluruh ahli keluarga udah saling mengenali, merestui...mereka mewarna impian ke dunia baru...

    Beberapa 2 hari lalu telefon saya berdering..kala matahari muncul cahaya..1 message diterima..sentap..terpana..saya terdiam... benarkah ini????sehingga hari ini perasaan saya berdebar2..tapi apelah nak dibandingkan debaran itu dengan keremukan..apelah nak dibandingkan debaran itu dengan kehancuran...debaran saya sekadar empati tapi dia yang merasakan....saya pernah kenal rasa itu..tapi saya pasti pedih dia lebih lagi..saya pernah meniti jalan begitu..tapi saya pasti sakitnya dia dalam lagi...

    Mengapa ya..berita ini terkesan dalam jiwa saya..terimbau2 dalam mimpi saya...saya seperti paranoia..benarkah cinta mudah dilupakan seperti kita lupa nak buat homework? benarkah cinta bisa terpadam tinta di papan putih? benarkah cinta semakin lama semakin tawar seperti teh o ais kecairan aisnya?

    Setiap kejadian ada gunanya...Setiap kesukaran ada hikmahnya...
    Hati itu milik Dia..Cinta itu anugerah dariNya...
    Saya berharap dia tegar, dia teguh, dia sabar, dia bertahan... saya percaya dia mampu laluinya kerana saya kenal dia...

    Thursday, February 12, 2009

    TABAH

    Tabahlah hati tabahlah jiwa...
    Kesedihan itu lumrah...
    Mengingatinya kembali mungkin tidak akan mampu menyembunyikan luka...
    Hidup tetap menilainya semula dengan mata hati berbeza...
    Mungkin mampu membuat diri meneruskan hidup dengan tabah...

    Tabahlah hati tabahlah jiwa...
    Setiap pertemuan akan wujud akhirnya..
    Setiap pengakhiran adalah permulaan baru...
    Bukti kita bersifat baru hanya sementara...
    Hanya Dia yang kekal abadi..
    Baik adaNya, KasihNya, CintaNya..

    Kasih Allah kekal abadi..
    Kasih ibu membawa ke syurga..
    Kasih ayah berkorban nyawa..
    Kasih kekasih penuhkan tawakal...

    "Setiap hari kita sibuk dgn pengakuan dan keakuan yang pelbagai, tapi sayang kita kurang mengembalikan kepada yang lebih berhak.. wahai temanku, kita nafikan keakuan dan pengakuan kita dengan menghayati dan memperbanyak kalimah tauhid dan penyerahan"

    Saya alpa untuk meminjamkan bahu kepada kamu..Saya hanya mampu mendoakan moga kamu tabah dan tegar atas segala ujian...

    Wednesday, February 11, 2009

    Life seasoning

    GEMBIRA
    Melalui saat2 gembira itu sentiasa menjadi idaman setiap makhluk di muka bumi.. kegembiraan datang bila kita dapat keluar daripada keadaan yang menyesakkan lebih2 lagi kesesakan mental..[traffic jam masih bleh cilok2..hehe]..Ya Alhamdulillah saya gembira dan syukur dgn ape yang saya lalui, ape yang dipinjamkan buat saya dan ape yang dianugerahkan untuk membantu saya..

    SEDIH
    Perasaan yang diavoid sama sekali..sesetgh sanggup berhabisan menilik ke sana ke mari agar projection kehidupan dijauhi perencah ini.. banyak sebab mengundang sedih tidak tertakluk kepada kejadian yang menghempap kepala sendiri sahaja...memandang kepayahan org turut bisa mengundang sedih tapi 'berat mata memandang berat lagi bahu ditimpa' [haha peribahasa sendiri ok]

    MARAH
    Kesedihan berpanjang yang sehingga mencapai tahap garisan kuning sabar...biarpun adakalanya mmg hobby marah2 pun ye..menyebabkan emosi tak terkawal bisa mencetus tindakan 'out of the box'...

    SABAR
    Boleh dikira sebagai posisi menang bila bisa menangani keadaan luar kesukaan, kegembiraan dan kegemaran.. sesetengahnya begitu bahagia kerana tidak perlu bersabar terlalu lama.. manakala sesetengahnya amat bertuah kerana dikasihi Allah menelusuri setiap susah payah ujian mendatang...Kesusahan memungkin posibiliti kite mendekati Pencipta [tapi mmg gembira klu boleh sentiasa dekat dgn Dia dalam serba ada..hehe Allah maha mengetahui, manusia mudah lupa] Dalam pandangan yang begitu terhad ada waktunya kite gagal meneliti hikmah setiap keperluan sabar... [aduhai...saya berharap saya biasa menjadi sabar...]

    Aduh ngantuk sangat............................................................

    Friday, February 6, 2009

    Mendengar...Menyatakan

    Bisakah saya menerima kritikan...
    1. Mengkritik dalam keadaan berhikmah.
    2. Kritikan adalah ikhlas, untuk kebaikan bersama (bukan kebaikan pengkritik semata-mata).
    3. Kritikan disampaikan dalam laras bahasa yang sopan, pemilihan perkataan yang sesuai. Nada suara yang digunakan tidak menyakitkan perasaan orang yang mendengar.
    4. Kritikan disertakan bersama cadangan membina yang jelas dan disalurkan pada jalan yang dipersetujui semua.
    5. Pengkritik mengakui tangggungjawab membaiki kelemahan tersebut ialah tanggungjawab bersama; dirinya sendiri dan orang yang dikritik.
    6. Pengkritik menunaikan solat sunat taubat dan beristighfar agar segala-galanya tidak lari daripada mencapai redha ALLAH s.w.t.
    7. Pengkritik mendoakan agar keadaan akan dapat dibaiki.
    8. Hati dan perasaan pengkritik bersih daripada segala macam penyakit hati.
    9. Kritikan disusuli dengan tindakan pelaksanaan dengan segera dan komprehensif.

    Yang baik itu dari Allah...ini hanya baru 9 ...byk lagi adab mengkritik...saya menilai diri saya semula..rupanya tak satu pun requirementnya saya patuhi...

    Andai ada antara lingkungan saya yang merasakan saya pernah mengkritik terlalu hebat, maafkan saya...saya akui saya menggunung khilafnya...

    Karma

    Cerita 1
    Lebih kurang 30 tahun dulu seorg pasangan telah berkahwin..Adat pasangan baru berkahwin, dalam ekonomi yang ala2 menyebabkan mereka sebulan dua usia perkahwinan mereka menumpang teduh di rumah ayah dan ibu mereka..walaubagaimanapun dek kerana terlalu gembira melayari bahtera rumahtangga yang penuh rasa indah diawal perkahwinan mereka seperti tak perasan yang ayah ibu mereka..Makan dan minum hanya diteguk berdua...hatta terkulat2 lah ayah dan ibu dan adik2 yang masih kecik2 tu tertelan-telan air liur kekecuran... Ironiknya selepas 30 tahun mereka menonton kembali perilaku dimana wataknya diambil alih oleh anak2 mereka...

    Cerita 2
    Dia baru berkahwin..lumrah menantu bukan pilihan..mmg kena buli..masak tawar dilempar garam.. masak bergaram di tuang air... terlebih santan katanya kolesterol.. anak dan menantu hanya diam dan masih sentiasa baik kepada ibu lantaran kunci syurga hanya pada ibu...Setelah 20 thn, menantu pilihan lebih senang duduk mendodoi anak dari pergi ke dapur...kelihatan anak kromosom XY lebih betah di dapur berbanding XX...

    Cerita 3
    Di sebelah kiri ada isteri yang dinikahi dan anak2 yang perlu disuapi setiap hari..di belah kanan mengendong tggungan adik2 yang haus pelajaran dirantauan.. Mujur isterinya memahami..mujur anak2 tidak kenal erti kerenah.. pengorbanan berbalas bila kini si adik bermurah hati membiayai si anak2 saudara...

    Any comment?heee saya nak jumpa ayah mama saya...rindu sangat......^_^

    Tuesday, February 3, 2009

    Social network

    Lately byk sgt social network yang menerjah email saya..[saya pasti rakan2 saya juga sbb kekadang hangin saya sengal saya fwd kat diorg...heee~~~]..

    Friendster tu mmg wajib la...teringat dulu-dulu sakan gile saya ngan friendster ni..sampai sehari tak bukak cam rasa nak demam...padahal masa tu bukan byk sgt pun circle frenlist saya...awal2 tu cuma kawan2 sekitar UKM sahaja..pengomen setia saya ialah Cik Mimi..sampai saya teringat ada hamba Allah yang sound kitorg pasal aktiviti komen mengomen berdua shaja..and that time komen kena wajib approval owner..dan that time klu tak komen balik org yang komen rasa bersalah2....hahahaha...tapi bersama friendster saya masih istiqomah sampai sekarang [haha klu baca Quran takpe gak kan???]..Tapi saya suka friendster sbb dia merapatkan hubungan ngan kawan-kawan lama saya...

    Pastu ada plak lain-lain social network like Tagged, WAYN, Flixster dan ntah hapa hapa.. oleh yang demikian saya telah memperuntukkan satu email untuk benda2 ni je..dan passwordnya semua sama [sbb karang lupe lak] tapi mmg tak bukak pun..tapi ada certain social network ni tak user friendly..so malas tu bertambah2..

    Lately saya tgk yang agak meningkat naik ialah Facebook..yela mungkin disebabkan kebengongan Friendster yang serius beberapa bulan dulu..ade ke asyik2 kuar komen pompuan nak bukak singlet tu...saya tak pasti ada tak kuar muka saya bg komen begitu kat page kekawan saya...but seriusly saya masih tak berapa faham aplikasi Facebook...nnt cukup masa saya godek2 sampai pandai...

    Selain semua benda-benda ni, at the moment saya lebih gemar mengupdate blog...sbb kat sini ruang untuk menulis lebih panjang..[kawan opis saya kata "ko boleh tulis blog panjang2 apesal ko takleh lulus exam PTD?"]..Daripada blogging saya dapat tau perkembangan kawan-kawan saya esp zaman persekolahan...malah ada antaranya takla saya rapat sgt dulu...but now thru blogging kami berkongsi pendapat...instead kawan sedia ada ada gak kawan-kawan baru sbb sy mmg suka sgt baca blog org...kekadang bila baca blog org, ada entrynya hampir sama ngan dilema dalam kite..kekadang advice yang kite baca boleh kite aplikasi [pepandai la wat timbang tara]

    Oh ya class coklat saya bakal menjelang..slot saya 14 Feb 2009 [errr Linda klu aku nak mintak cuti Sabtu tu blh tak...masa confirm hari tu tak perasan hari Sabtu...huhu].. Semalam saya jumpa satu kedai yang wat doorgift menggunakan coklat yang printed gambar kat Midvalley Megamall [skema siot]... sekeping printed coklat berukuran 4cm x 4 cm pun harganya RM25...boleh murah sket klu bulk order [agaknya klu saya wat sendiri exceed sampai that much x erk???]...

    Fail Meja yang [*&(*()(*^%$#%&^&**((&]

    Buat fail meja ni memenatkan..
    Buat modul keja nak menyerabutkan...
    Nak setting formatnya lagi MENYAMPAH....
    Dah banyak kali edit benda ni..
    Nak tambah 1 benda je kena ubah whole document...
    Skang ni ubah lagi sbb akreditasi...mmg ??&^#&^&***&#@@!@*(_+@!~~

    Saya sedang mencari mood keja...
    Dah asyik tak de mood je..
    saya tak suka begini...
    i need something to revive myself...


    Nasib baik saya hanya seorg pekerja sains
    [kalau saya lawyer mesti banyak file client saya yang saya malas tgk]

    Nasib baik saya hanya seorg pekerja sains
    [kalau saya PTD mesti saya malas nak homework update dasar]

    Nasib baik saya hanya seorg pekerja sains
    [klu saya consultant engineer @ perancangan bandar mesti saya malas tgk pelan yang halus2 butirnya]

    heeee ~~~~sambung keja balik...ni adalah luahan seorang pemilik hati dan minda yang sedang malas...skang saya dah rajin balik...yeke?????

    Sunday, February 1, 2009

    Serenity.....

    Kat umah jalan langkat 3.......



    Umah nenek.....



    Putrajaya-Dengkil...[instead of Oyen]

    Moist choc cake

    Ni satu-satu resepi kuih/ kek yang saya ingat [sbb tak payah tgk buku resepi yang saya salin dulu tu]..sbb masa awal2 percubaannya dulu dah hampir setiap bulan saya cuba...hehe dan pemakan cum food testernya adalah adik beradik saya...

    [ada org tepuk dahi sambil berkata " Alamak!!! takkan aku nak jadi food tester je nnt???"]










    Oleh kerana kek telah habis dimakan dalam jangkamasa 24 jam..maka tak sempat saya tapau ke opis...hehehe..so saya jamu gambar dulu..nnt rasa lapang-lapang saya bwk g opis ok..sebnarnya dari kek simple ni blh di tambah perasa2 lain...dari semasa ke semasa saya akan update improvisasinya ok..

    Let's gym

    Ni aktiviti baru..since kat PPUKM ada privilage untuk officer makanya saya telah pergi register untuk kemudahan ini..mesti Prof Boss penat sign borang pendaftaran kami semua [3 org je]..

    Maka wujud la jadual nak gi gym [Tinn...boleh tukar hari tak, jadual asal clash ngan jadual tution i lerrr....^_~]



    Err tapi confuse kan..ni bersenam ke sessi photography????hehehe

    Setiap ahli gym boleh bwk 2 guest..so anyone nak gi gym bersama saya boleh je...tapi weekdays only...