Pages

Thursday, August 12, 2010

Tahun pertama

Syukur,
Tahun pertama berpuasa sebagai isteri Enche Ahmad...
Tahun pertama berpuasa dengan Enche Ahmad...
Tahun pertama bersahur dengan Enche Ahmad...
Tahun pertama berbuka di rumah Enche Ahmad...
[ Di bulan Ramadhan lah mulanya saya jatuh chenta dengan Enche Ahmad... feeling2 sambil tengok Seputeh Qaseh Ramadhan ]

Azam Ramadhan 1431
  1. Bangun & masak sahur... walaupun cuma goreng drummet dan makan tamar [ hehe berlaku pagi ni..sahur semalam kencang kacip fatimah --> teruja hari pertama ]
  2. Masak berbuka walaupun cuma makanan western [ perghh tak agak2 berlagak ].. but do you know preparing western dishes is less time consuming compared to nasik and lauk2...
  3. Pergi terawih hari2... kami bercadang untuk terawih di Masjid Jameatus Solehah a.k.a Masjid Mercedes Benz  (huhu batu angin masjid ni lambang Benz okeh ) pada hari2 bekerja dan round surau atau masjid2 lain pada hujung minggu... Ala2 rancangan Dari Masjid Ke Masjid Fedtri Yahya tu..
  4. Istiqomah baca Quran.. padahal di luar Ramadhan pun saya patut istiqomah... tapi kesempatan Ramadhan ni saya ambil peluang untuk boost perasaan rajin..
  5. Kurangkan beli kuih raya  [ huhu sbb kalau sebut taknak dah terlajak perahu.. dah tempah pun ]...
 Azam takleh banyak2... nanti suami saya ingat dituntut suruh langsaikan...

6 comments:

DrSinga said... Reply to comment

kita doakan tahun depan bertiga pulaaa....
:)

ciketon fazya said... Reply to comment

tq Dr..:)

mak kite pesan jangan minum ais byk sangat, jgn makan masam dan makan makanan berkhasiat (macam terlebih khasiat suda)..

kucingorengemok said... Reply to comment

drumet/nugget adalah benda² wajib sahur

ciketon fazya said... Reply to comment

hehe selain haiwan segar..haiwan yg dinuggetkan sgt berguna..

Psyche said... Reply to comment

saya setuju, western dish memang lagi CEPAT dan PANTAS! boleh prep the night before, esok hari balik keje boleh dan siap.

selamat ramadhan! =)

ciketon fazya said... Reply to comment

kan kp.. masak nasik nak kena byk2 lauk... hehe