Pages

Tuesday, November 10, 2009

Buta

Balik hantar Oyen ke Klinik Haiwan Kesayangan UPM, Ayah dan Mama pergi berchenta sepanjang hari... Seperti yang dinyatakan semalam, si Mama yang cantik tu kan suka je mengekor Ayah bekerja maka Mama pun ikut Ayah gi anta dokumen2 penting ke peguam2 lain... [Mama berhasrat nak jadi lawyer ke???]

Cuaca panas kejap2 panas, pastu nak ujan.. haihhhh contact lens Mama seperti tak selesa di mata.. Akhirnya sebelah contact lense Mama jatuh semasa ambik wuduk [wahhhhh syukur Alhamdulillah, tapi saya sudah tunangan orang oke...].. Huhu abes solat Ayah ajak gi makan, Mama jalan ngan mata sebelah blur dan sebelah terang.. sebelah kecik dan sebelah besar bersinar2 [ Mama cantik tu pakai contact lens Alluring eyes tu kan].. last terpaksa juga let go contact lens sebelah lagi tu untuk mengelakkan malu dipandang Ayah tepat ke mata Mama ngan penuh rasa cinta...[alien ke bakal isteriku ini????]

Lepas makan Ayah ajak jalan2 jap... Kaki panjang Ayah buat Mama mls nak berpimpinan tangan [batal wuduk nnt..hoho] sbb dia jalan laju.. Maka jln lah Mama ditemani kerabunan yang samar2 tu sambil bersungguh2 melihat baju coklat Ayah... bila Ayah dekat sket Mama ckp,

" Err boleh tak nnt u anta i balik umah jap ambik specs dulu baru g ambik keta i..contact lens i jatuh, tak nampak nak drive" Mama cantik memujuk rayu dihantar ke rumahnya..

"Aloh siang ke tunan saya, guane contact lens leh jatuh ni?" Ayah berkata [dia tak ckp slang tranung pun, sajer je wat tokok tambah]

p/s : Saya tidak diizinkan untuk go through LASIK..Saya nak kumpul duit nak beli set Permata Hijrah tu..saya akan pastikan anak saya nnti akan cukup bekalan Karotene supaya tak jadi begini...haiihhhhhh......

3 comments:

ain said... Reply to comment

huhu... adiah kawen u i beli baucer carrot la ek

ciketon fazya said... Reply to comment

tapi i nak ladang carrot oke...

Hajar Bte Zainal said... Reply to comment

nanti dah try permata hijrah tu,jgn lupe share ur testimonial..