Pages

Saturday, November 21, 2009

Mencari idea untuk menulis blog dihujung minggu


Tu last status FB saya semalam petang.. sbb mmg takde idea tak tangan saya terlalu gatal2 nak type entry blog...padahal cam la penting sgt [eh sgt penting tau..nnt penunang ter boring tak dpt blog baca tunang dii... wargghhhh]

Semalam takde notebook lagi..since notebook ni dpt time weekend je, so ptg jumaat saya buat suare2 manje supaya penunang ter bagi saya notebook..then dia kata okla, tapi maybe dia bagi kat saya hari sabtu [hari ni la..ni leh tulis blog sbb baru dpt notebook ☺.. tq ♥]..

walaupun tak dpt notebook, tapi saya gi mkn2 juga ngan dia...so mlm tadi selepas Nur Kasih [huhu semalam ayat Nur Kasih tu gile syahdu...tsk..tsk..huuu cik Mimi nanges kah???] saya gi makan ngan penunang ter...sbb cam dah mlm, so kuar ngan selebetnya je la kan.. saya pakai t-shirt ngan sarung sweater je.. so kami heading to McD Drive thru sebelah PKNS BBBangi..parking2 keta..masuk McD.. beratur2...sampai depan kaunter..

"ye bang akak, makan sini ke take away?" staff kaunter McD
"err makan sini...saya nak Double Cheese Burger n coffee.. Fazya, Fazya nak ape?" penunang ter

Saya toleh kat penunang ter saya..saya gerak gi depan sket...

"err dik, bubur McD ade?" tunang dii
"ala kak sorry, dah abes... err kak baju akak terbalik..." staff McD sambil sengih2..

OMG..siot tul la..malu ni dgn penunang ter.. terpaksa buat muka sgt cool.. sambil sambung order...haha

"err dik ayam goreng spicy ngan tea" tunang dii yang pakai baju terbalik meneruskan sessi mengorder...

Ok jugak la..sedap gak makan McD ngan pakai baju terbalik.... Nikmat..nikmat..nikmat..abes la ayam tu...Seb baik penunang ter tak buat ulasan..klu tak nanges meraung2 saya masa makan ayam tu..huuuuuuuuu

Hehe takpe mak saya kata klu pakai baju terbalik mean nak dpt rezeki.. Aida [housemate saya] kata pakai baju terbalik maknanya nak kawen tak lama lagi...haha..suka2!!!!!..[melompat2 gembira!!!!]

p/s #1 : Korang tau apa makna pakai baju terbalik yang lain2 selain daripada di atas?
p/s #2 : So tak semena2 saya ada idea nak menulis blog kan????

6 comments:

s.a.y.a. said... Reply to comment

hahhaha..shiaann kwn sy:)..aku br tringat mak aku kata if pakai bj terbalik,mmg rezeki nak masuk..huhuhu..nak masuk dh tu minggu depan:)..wakkaaakka...

ciketon fazya said... Reply to comment

nak jugak bagi jawapan yang nak cover malu eg :

1. ni kan fesyen baru...

2. nak elak santau...haha

ok gak la gi mkn baju terbalik pun..klu dah cantik pakai kain guni pun comel..haha

p/s : tak sbr nak tgk "NUMBERS"... penantian satu penyiksaan...

Mazura said... Reply to comment

huhuhu.. haru sungguh sbb adik mc D tu yg tego.. kalo aku sure lah dah bg sejibik kat adik tu.. sungguh memahami tunang ko tu ye sbb kalo jep sure aku dah kene gelak kaw2 punya..

ciketon fazya said... Reply to comment

haha teringat muka berlakon cool n ngantuk2 tu tak jadi la dia gelak kat aku..klu gelak time tu, berlari2 aku balik umah nanges...hehe

p/s: aku nak luku adik McD tu..siap la dia...

Anonymous said... Reply to comment

pakai baju terbalik??? org kata sbb baju tu dh pakai semalam
sebelah dlmnya dh busuk...so bila nk recycle terbalikkan la he he jgn mare...

ciketon fazya said... Reply to comment

puprposely pakai baju terbalik tu..nak elak santau..haha mistik gile alasan..