Pages

Sunday, November 15, 2009

Perempuan cantik, keibubapaan dan Tukang Masak Sedap

Hehe tajuk PERASAaN semuanya...Minggu ni [mean until im writing this post] adalah minggu saya memuji diri sendiri [he said so..] Emosi Perempuan Cantik tu terbawa-bawa dari hari lawatan ke rumah Iqlima Wafiyah diikuti wajah keibubapaan kami setelah membawa anak meow kami berjumpa veteriner [yang, cari balik ubat oyen ye, dia kena makan antibiotik tu...haha trying to act so motherly...hoho]


Postcard from Oyen missing his "mother" so much written by Papa Oyen

That's y i said we're Orangee Parent

Oh ye selepas berangan2 menjadi Perempuan cantik dan bersifat Keibubapaan tu berlaku, saya berangan juga menjadi seorang Tukang Masak Sedap.. aktiviti ni colaborated with my dearie Housemate Cik M...hehe...Selepas membaca blog Chika saya asyik menelan2 air liur teringin je [walaupun orang lain yang mengandung] nak buat nasik lemak... saya jarang sgt memasak makan2 yg involved santan sbb saya rasa leceh nak jaga thp optimum santan neh...tapi overall rasanya ok..sangat sedap [ape?APE?APE?...ni kan sesi memuji diri sendiri!!!!]

Sengaja hendak post gambar yang tidak di crop atau edit untuk menunjukkan keadaan seadanya sebagai bukti ianya ikhlas dari rumah..haha

Ini lah rupe nasi lemak yang menyelerakan [sbb kitorg melantak this nasi lemak untuk semua meal hour ; Brunch + Teanner....

Pada malam harinya kami masih bersemangat memasak dessert untuk menyedapkan tekak kami iaitu Puding Karamel n Brownie Biskut Marie a.k.a Kek Batik...[gambar tidak diambil sbb nnt korang nangis terliur tgk kesedapan hasil masakan itu...]

Kenapa saya mesti jadi tukang masak sedap??
  1. untuk memasakkan makanan yang penuh kasih sayang kepada bakal suami saya [errr... u terharu tak ngan ayat manis ni?????]
  2. supaya saya ada pelbagai list makanan sedap yang boleh dimasak, so bila suami saya nnt puji saya masak sgt sedap, saya tak ulang masakan yang dipuji selama sebulan setengah...
  3. supaya generasi akan dtg saya [saya pinjam quote opis saya] tidak terdedah dengan makanan kedai yang tidak diketahui sumber pelarisnya bagaimana apetah lagi status kebersihannya...
p/s #1: mybe nest week akan sesi sarapan sardine rolls....
p/s#2: tak sia2 tukar gas masakan pukul 12.00am

2 comments:

osmet said... Reply to comment

hehhe..nnt kt main masak2 lg eh:)..tak sia2 kros xda..,masuk jgk dapur test2 skill..hahaha..not bad la kt kan..summore nak kurangkan makan kat luar..mcm2 pelaris..hitam hati dowh..;p..tulah degil jek..hikhik:..

ciketon fazya said... Reply to comment

osmet.. nnt nest time kite masak nasi beriani plak eh... [exergerate je nih]... rasanya k.ros kena gi oversea lama lgi tinggalkan kite supaya lebih byk resepi leh master...haha