Pages

Thursday, November 5, 2009

Sequel Enjoying Plagiarism : Catatan Pemplagiat di hari kedua

Hari semalam saya seperti bersusah payah memplagiat artikel blogger yang insyaallah akan jadi sedara sedari saya..Hari ni berhasrat mencari artikel2 penulis2 blog dalam senarai saya untuk diplagiat [sbb klu ambik dari blog tak kenal sangat nnt diorang leh saman saya.. uhhhhh tapi takpe saya ada peguam pembela...haha]

Malangnya takde yang sesuai nak diplagiat sbb semuanya panjang2 [ saya rancang nak plagiat entry satu dua ayat je]... saya bukan sgt rajin juga nak buat semakan pruf petikan2 blog ni, malahan penulisan saya sendiri takde semakan pruf... Sbb tu klu bila dibaca semula nukilan cetusan rasa kreatif tak ingat [macam sgt best la kan...] gile banyak salah eja..Itu belum kire kalau disemak oleh ketua jabatan saya yang 'bersifat sempurna tak ingat' [ translation : perfectionist] tgk... Ntah2 kalau dia baca, mesti ada bahagian2 yang saya kena tampal ngan kertas berpelekat untuk menutup salah eja tu...

Ni senarai blog yang saya berhasrat nak plagiat
1. http://nurlisaahmadzaki.blog.friendster.com/
2. http://www.bluehikari.com/nikki/
3. http://azzamoro.blogspot.com/
4. http://cure32.wordpress.com/
5. http://caesium.blog.friendster.com

Hari ni saya masih tidak berjaya dengan misi plagiat ni lagi..chiayok cuba lagi esok!!!!

7 comments:

cure32 said... Reply to comment

kamu mendapat restu ku.
*maybe saya juge akan plagiat dr blog ini.akan ku inform nnt yaa :D

ciketon fazya said... Reply to comment

haha boleh je.. cam best gak main2 plagiat..tapi lagi susah aku rasa..cam kena paksa wat homework..

Arfah said... Reply to comment

hahahhaa.... kamu mahu plagiat apakah?
rasanya blog kamu lagi berpaedah saya plagiat dari sebaliknya. hehehehe...

ciketon fazya said... Reply to comment

nk plagiat, entrynya panjang2..
nak yang pendek plak, takde ganbar anak lagi plak..hehe..tu tak terplagiat..

miss lisa said... Reply to comment

wah! aku terharu masuk dalam senarai plagiat ko.hahaha

kalau nak plagiat, tolong quote sumbernya ya. aku ok ja kalau nak quote aku :))

ciketon fazya said... Reply to comment

hehe miss lisa.. blog kamu panjang tahu.. dn wordnya extravagant..

aku kena ada kekuatan minda nak memplagiatnya..

link tu bisa diatur deh..

miss lisa said... Reply to comment

:).

maaf. sebenarnya sengaja mencabar diri dengan penggunaan kosa kata yang tidak am.

semakin lama semakin berkarat bukan apa.