Pages

Monday, May 31, 2010

Dari ulat jadi kepompong

I should end up as entomologist.. [monolog dalaman bila tgk gambar lama ni].. hah thank god Mei Yen (my x clasmate) upload the pic in FB... Kami semua student zoology.. so untuk lengkap kredit, mest ambik subject menangkap serangga ini...

Kelas begini mmg sgt mengujakan sbb course kami je yang membawa jaring serangga ke hulu ke hilir... dan juga kotak kompilasi serangga yang dah diawet.. mesti di cop kejam... tapi kan serangga mmg hidup tak lama kecuali kumbang.. kalau tak percaya meh saya nyanyikan satu lagu sebagai bukti...

dari ulat jadi kepompong..
duduk diam dalam kelonsong..
cukup masa kepompong pecah..pomm..
jadilah rama rama yang indah..
rama rama terbang merata..
sungguh cantik aneka warna..
hisap madu di kebun bunga..
tapi sayang hidupnya tak lama ----> haaa!! kann....


p/s: hehe ni gambar zaman undergrad.. i rasa area2 umur ni la i jumpa u kat library Tun Sri Lanang tu...

3 comments:

elizsue said... Reply to comment

i know this song....!!!
bila nyanyi dgn anak buah, suke tambah bunyi pomm pommm tu jadi byk2 kali...xpun, tukar jadi bunyi lain cam bunyi kentut..hahaha!

ciketon fazya said... Reply to comment

pom..pom...pom...pom... pootttttt..:p

Anonymous said... Reply to comment

mengapa tidak:)