Pages

Monday, May 10, 2010

Makanan ruji

Macam gian update blog.. sehari 45 kali update [ haha tipu la kan..].. Blog tak bergenre pun dah tukar macam blog makan.. lately mmg byk makan.. sbb skang dah blh pergi makan2 mana2 suka pun.. balik lambat2 pun mak tak marah..pergi jauh2 pun ayah izinkan... berdua-duaan pun pencegah maksiat biarkan je... :p

Oh ye saya orang Batu Pahat..so nasi briyani tu macam staple food of Batu Pahatian [ yes we are proud being batupahatian... let's ombak frennnn].. So ntah minggu bila ntah pergi makan briyani Batu Pahat tapi kat Dengkil.. hehe.. intro atas macam pergi makan jauh2 dan bermalam-malaman kononnya.. tapi rupanya makan kat Dengkil je..

Sbb dia dah kawen dengan orang Batu Pahat.. juga kena paksa makan makanan ruji Batu Pahat...Nasi Briyani ni harus hukumnya dipadankan dengan Bandung Soda..bandung tak soda boleh cari kat Bandung Indonesia eh..hari tu kami makan 2[Briyani Kambing + Bandung Soda] = RM24.00

Rasa briyani nya not bad.. tapi tak lawan briyani 6 Mac 2010 hari tu.. haha.. ape pun bersesuaian dengan tekak Batu Pahat..Kalau nak pergi, kedai ni dekat je dgn simpang Paya Indah Wetland..pastu sebelah Pusat Serenti Dengkil... klau nampak rumah hijau (penyokong penimbang alergik kaler ni..hehe) tu, tu lah kedainya..

Kat tiap meja makan kedai ni ada artikel ni ni..

p/s: suami kata orang ni dalam paper lagi manis dari jumpa betul eh??
Ni entry yang di copypaste sbb sungguh tragik terpadam entry sendiri..seb baik Cik kawan kuasa 10 ada copy dalam email dia..haha..kalau tak nak nanges bernyanyi etnik kreatif..

7 comments:

Psyche said... Reply to comment

aaaa..nak report kat suami lah. Boleh bagi dia try ini pulak. tq~

ciketon fazya said... Reply to comment

blh try..otw singgah rumah kami dulu eh..:)

kwn.kuasa.10 said... Reply to comment

my pleasure..:)
huhhuu..ni yg tringin nih.
tp ns briyani 6 mac tak mkn dgn sepenuh hatila..hukhuk..*rugi2*

ciketon fazya said... Reply to comment

huu sy pun..kehkeh...
tapi briyani ni pun layan gak..
cuma owner dia agak muka bossy..haha

ciketon fazya said... Reply to comment
This comment has been removed by the author.
DrSinga said... Reply to comment

briyani BP di Dengkil...
boleh cuba ni...
pssst...ada GPS koordinate??
:)
(adalah sangat manja GPS sekarang ini.. malas tengok direction...ngeee...)

ciketon fazya said... Reply to comment

ampun ibu singa.. hp ku tiada garmin..

err kalau google earth coordinate tu applicable kan? nnt jap google earth jap..:)