Pages

Monday, May 3, 2010

Don't judge a book by it's cover

Baru selesai makan dna tgh tunggu masuk waktu maghrib.. solat cepat2 pastu kena turun dekat2 bilik mayat proses darah [huuuu saje je wat bunyi horror .. :p]

Dah lama saya tak bual2 dgn dia.. mana taknya waktu kami asyik dibezakan akhir2 ni.. tapi tadi baru bercakap tepon dengan dia.. huuu sekali lagi kami kenalpasti, kulit buku semakin tak boleh dihakimi... apekah ini???? haiiiihhhh.....

Selalunya orang yang bising, extrovert atau pun aktif bertindak selalu dilabel 'jahat'... Bila pendiam, bergaya lemah lembut kita akan kata "dia tu stok cam budak baik2 je kan"... Tapi orang putih selalu pesan, Don't judge a book by it's cover...

Saya pernah tinggal serumah dengan orang yang seperti baik, teraniaya konon tapi sebenarnya dia yang selalu cari pasal dgn org... akhirnya saja kami, dia, dia dan dia juga bukan kawan "dia" lagi [ saya wonder siapa 'kawan baik' "dia" sekarang???]

Tadi sekali lagi mendengar cerita Don't judge a book by it's cover..

5 comments:

kwn.kuasa.10 said... Reply to comment

huhhuu..so moralnya jgnla hakimi kulit buku lg.issyy!tp biasalah kt akan ada jgk impression bila kt tgk seseorg tuh..
bnda tuh normal.tp kalau dh lebih pd sekali impression kt still ingat org tuh perrghhh!!lemah lembut ayu sopan santun soft-spoken tp di sebaliknya mengucap panjang dibuatnya.aduhhh!sushnya nak terima dgn logik akal.tp cmtuhla..
LIFE IS ALWAYS A LIFE.
semoga Allah lindungi kt dari bnda ni semua dan semoga kwn baik sy tabah dan redha dgn perancangan Allah utk dia.hny Dia punya jawapan kenapa dan mengapa.subhanAllah.:D

Psyche said... Reply to comment

setiap orang ada mengalami pengalaman itukah? kawan yang menjadi lawan. mungkin kerna cemburu...

kucingorengemok said... Reply to comment

salam :)

kadang², org bising, dia tak simpan dalam hati... yang senyap, hatinya bersarang (eh macam cakap pasal diri sendiri je, hehe)

ciketon fazya said... Reply to comment

kawankuasa10 : we share almost same experience kan..heee

KOG : sarang dalam hati kalau burung puyuh boleh juga digoreng...hehe [heee saya dah try peach pie resepi KOG.. sgt sedap..haha puji diri sendiri..tapi tak post lagi]

Anonymous said... Reply to comment

btol tu..kadang2 nampak mcm baik, diam, ayu, lemah lembut, last2 indah khabar dr rupe..i pernah knal dgn sorg prempuan ni, dlm gmba punye la baik, sopan, ckp dlm telefon pn suare dengar x dengar je..huhu..last2, baru lah tau perangai sbenar die..langsong i x respect dh kt die..ingatkan baik n budiman, rupe2nye, lebih dr i yg byak mulut n yg suke gelak kuat2 ni..so. the moral of the story, don't judge a book by it's cover k people..