Pages

Wednesday, May 12, 2010

Sekolah air

Apa nama sekolah menengah saya?

Nama sekolah saya Sek. Men. Keb (P) Temenggung Ibrahim.. or glamer org panggil TIGS..sekolah ni kat simpang rantai pastu sekolah ni adalah sekolah pompuan paling popular di BP [ mmg menang ABP lah..].. sekolah ni bawah bukit... so dia penah banjir sampai paras atas pinggang [saya faham kenapa kanak2 suka main banjir, sbb saya dulu rasa excited juga masa banjir..huhu]..saya bersekolah di sini dari tingkatan 1 sampai 5... walaupun tingkatan 4 ada tawaran p tempat lain, tapi saya pilih untuk stay aje lah [wah setia okeh]...


Senaraikan subjek sekolah anda dan guru yang pernah mengajar anda.. elaborate kenapa anda ingat dia..


Bahasa Melayu : Puan Rateni..ntah erk..maybe sbb suara dia kuat kot..


Bahasa Inggeris : Mr. Chia, sbb kelas dia sangat mandom.. [no wonder English SPM pun ikut mandom.. padan muka.. jgn lawan cikgu walaupun dia CINA (pesanan penaja) ]


Matematik : Pn. Saadiah Warmat, semua orang kena ingat dia sbb dia je pakai tudung paling trendy...huuuuuu


Matematik tambahan : Cikgu Adam.. hari2 saya tusyen addmath ngan dia..Alhamdulillah.. memberansangkan.. tapi dia akan sebut kuadratik sebagai kuadatrik


Sejarah : Cikgu Zabedah or known as Cikgu Bedah.. dia mak kawan saya.. pastu dia hari2 suruh orang bangun pastu dpt jawab baru leh duduk..


Kimia : Saya teringat Pn. Chan, tapi saya juga teringat Mr. Lam.. walaupun saya mengambil SPM di era berdekatan Y2K, tapi Mr Lam masih lagi berfesyen Saturday Nite Fever.. Bukan aje baju, moto pun mmg thp old skool.. penah satu hari saya tergolot-golot nak masuk kelas sbb dah terlambat.. terserempak dgn Mr.Lam yang cuba menyetart moto beliau..kan selalu org kalau susah start moto akan lari2 dan lompat moto sambil start kan?.. uniknya Mr.Lam, bila dia wat gitu, tempat duduk moto dia terlompat ke jalan.. huuu old skool sungguh..


Fizik : Cikgu Yazid.. cikgu ni setinggi kinabalu.. tapi kecik ati sungguh.. time kami tgh nak SPM dia pi panjat Gunung Kinabalu.. sungguh tak aci oke...


Pendidikan Seni : Miss Ann Sebastian.. pasangan kepada beliau adalah Puan Munajaha (penyelia petang kitorang).. sape tak siap lukisan, pergi volunteer jumpa Puan Muna oke..


Pendidikan Islam : Ustaz Zakaria.. sbb dia lawak dan jarang sekali ikut silibus buku..hehe


Err cikgu sape lagi eh... errr sori ah cikgu.. memori lost jap...


p/s:
  1. mereka tagged untuk diri sendiri sbb saya tepu wat translation... [wah English hampeh pun ada hati buat translation???]
  2. jangan suruh saya nyanyi lagu sekolah.. kalau nak suruh, suruh arejarz main pinano dulu oke..hehe
ooo cop..cop...saya malu tgk gambar ni.. hehe tapi nak tayang gak.. kredit to nurhin sbb gambar ni dia upload kat FB

5 Bestari

2 comments:

kucingorengemok said... Reply to comment

kita tak pernah sekolah kat situ, tapi kita tahu saadiah warmat, dia (dan tudungnya) sangat popular ok!!!

maslinda said... Reply to comment

ahhahah..i like this entry!!